M U S C U
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Yorkshire TerriŰr
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 14/01/2015
Schouderhoogte
Klein hondje: 28 cm hoog en 4,5 kg
Uiterlijk
Bruin/grijs, halflangharig. MUSCU heeft een onderbeetje.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŰ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vˇˇr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Boortmeerbeek, BelgiŰ in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter
Lief en sociaal hondje. Zijn Spaanse verzorgers omschrijven MUSCU als een vrolijk en aanhankelijk hondje, hij krijgt graag aandacht en vindt het heerlijk om op de arm gedragen te worden.

Klik hier voor een filmpje van MUSCU in het asiel Refugio Canino Torres.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor MUSCU zoeken we een liefdevol thuis bij mensen die hem de (medische) zorg willen geven die hij nodig heeft..

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in ÚÚn van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
MUSCU heeft hypothyreo´die, ofwel een te traag werkende schildklier. Hiervoor moet hij dagelijks een tabletje levothyroxine krijgen, zeer waarschijnlijk voor de rest van zijn leven. Op dit moment krijgt MUSCU twee maal daags 125 microgram l-thyroxine. Het is een vrij goedkoop medicijn. Daarnaast moet de schilklierfunctie twee maal per jaar getest worden (bloedtestje) om te bekijken of de dosering aangepast moet worden. Mogelijk kan dit later, de dosis goed is ingesteld, naar 1x per jaar.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. Gedrag met katten onbekend maar dit kan getest worden.
Bijzonderheden MUSCU werd gevonden in de bossen, afgelegen van de bewoonde wereld, samen met een Yorkie teefje. Mogelijk zijn ze hier gedumpt. Ze waren beiden vermagerd en de vacht van MUSCU was dof en hij had een kaal staartje, wat kan wijzen op hypothyreo´die. Bij nader onderzoek bij de dierenarts bleek dit te kloppen. Hij krijgt hier nu medicatie voor.
Het teefje heeft inmiddels in Spanje een thuis gevonden.
Kosten: € 75,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG