M U S T A
contactpersoon
voor meer info:

klaske@sos-strays.nl
+31 (0)6 37354987
ma t/m za: 8-11 uur
of vanaf 18.00 uur


Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/04/2009
Schouderhoogte
Middelmaat: 47 cm hoog en 15,5 kg.
Uiterlijk
Zwart met wat grijs, kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Wolvega, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
MUSTA is een hond met een heel lief karakter. Voor een hond die zo lang in een asiel zat, doet ze het boven verwachting goed. In het opvanggezin is ze al helemaal gewend aan geluiden binnen en buitenshuis zoals de stofzuiger, föhn, grasmaaier, verkeer etc.
Ze is nog wat terughoudend naar vreemde mensen maar MUSTA doet nooit lelijk. Ze is nog wat onzeker en met geduld en een zachte hand win je haar vertrouwen. Wanneer MUSTA je eenmaal kent, is ze aanhankelijk en trouw. MUSTA heeft prachtige bruine ogen en een zachte glanzende vacht.
Wanneer iemand aan de deur belt dan slaat MUSTA aan met haar donkere blafje. Bij binnenkomst houdt ze eerst even afstand maar komt al gauw even snuffelen. Ze is een tikkeltje onderdanig en laat dan haar buikje zien.
MUSTA is sociaal met alle honden maar speelt niet met ze. MUSTA kan ook prima een paar uurtjes alleen zijn. Ze is in het opvanggezin samen met de andere honden dan in de bijkeuken. Een bench vindt ze niet fijn.
MUSTA ligt meestal in haar mandje of op een plekje dichtbij haar baasje. (Klein)Kinderen moeten goed begrijpen dat MUSTA de tijd nodig heeft om aan ze te wennen.
MUSTA is met het opvanggezin op vakantie geweest naar de Waddeneilanden. In de auto is ze lief en gaat rustig liggen. Er werd veel gewandeld en daar heeft MUSTA van genoten. Ze loopt keurig aan de lijn. Drukke plaatsen waar veel mensen dichtbij haar zijn is niet fijn voor MUSTA. Ze ging lekker mee naar het strandpaviljoen en als ze maar dichtbij het baasje was dan vindt MUSTA het prima. Een gejaagd/ druk leven is niet aan haar besteed.
MUSTA is nog niet los geweest maar wij verwachten dat dit op den duur op rustige plekken wel mogelijk is (strand, bos). Een omheinde tuin is een vereiste.
MUSTA kan alleen geplaatst of bij een andere niet dominante hond. Een grote roedel is niet de plek voor MUSTA.
MUSTA is zindelijk.
Als u haar adopteert dan heeft u een ontzettende lieve en dankbare dame in huis die nog gelukkiger zal zijn dan zij nu al is.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van MUSTA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MUSTA heeft tijd nodig om te wennen aan haar nieuwe baasje(s) en het leven wat daarbij hoort. MUSTA is niet geschikt voor een druk gezin/stad waar veel (vreemde) mensen in en uit lopen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Bij de kattentest negeerde MUSTA de aanwezige katten. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
MUSTA werd in 2010 bij de oever van een rivier gevonden. Ze had geen chip en niemand heeft ooit naar haar gevraagd. Sinds die tijd verbleef zij in het asiel van Santiago.
Wij werden op lieve MUSTA gewezen door de mensen van dit asiel. MUSTA verbleef inmiddels ruim zeven jaar bij hen en de kans dat zij ooit een thuis krijgt in Spanje is nihil. Toen wij aangaven dat MUSTA op de lijst mocht om naar Nederland te reizen waren de reacties dan ook hartverwarmend.
MUSTA zal bij haar Nederlandse gastgezin haar eerste stappen gaan maken als huishond en zij zullen haar hierbij begeleiden. Haar toekomstige baasjes zullen er echter rekening mee moeten houden dat zij tot nu toe niets gewend is op het gebied van huisgeluiden zoals een TV, muziek in huis, huishoudelijke apparaten, etc.
Het gebit van MUSTA is op 9 november jl. gereinigd, en er zijn een paar kiezen getrokken. Haar gebit is nu tip top in orde.
MUSTA krijgt speciaal voer om haar organen te ondersteunen gezien haar leeftijd.
Kosten: € 115,-- gift + € 75,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG