M U S T A
contactpersoon
voor meer info:

klaske@sos-strays.nl
+31 (0)6 37354987
ma t/m za van 8.00 - 11.00
en na 18.00 uur


Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2009
Schouderhoogte
Middelmaat: 47 cm hoog en 14 kg.
Uiterlijk
Zwart met wat grijs, kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Wolvega, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
MUSTA heeft prachtige bruine ogen en een zachte glanzende vacht.
MUSTA blaft weinig. Wanneer er bezoek komt blaft ze heel even op afstand maar komt al snel dichterbij om kennis te maken.
MUSTA heeft lang in een asiel gezeten en moet nog wennen aan nieuwe dingen, mensen, de omgeving. Ze moet op een rustige plek bij mensen die ook niet van al die drukte houden.
Ze is al gewend aan geluid van huis-, tuin- en keukenapparatuur, zoals de stofzuiger, de grasmaaier, etc.
Wandelen vindt ze fijn maar is niet noodzakelijk. Fijn voor MUSTA is een omheinde tuin waar ze heerlijk kan snuffelen.
MUSTA houdt van even kroelen maar is geen schootzitter. Ze ligt meestal in haar mand, op een wollen kleed en soms naast het baasje op de bank.
Kinderen vindt ze prima als ze rustig zijn en haar de tijd geven om aan ze te wennen.
MUSTA trekt niet aan de lijn maar kan niet los, dit zou niet verstandig zijn. MUSTA kan opeens schrikken van iets en zal dan willen vluchten.
In huis is ze gemakkelijk, ze kan ook prima met de andere honden van het opvanggezin. Druk gespeel mijdt ze en is niet aan haar besteed, ze gaat dan haar eigen gang of in de mand liggen. MUSTA kan ook prima alleen geplaatst. Ze is vooral gericht op het baasje.
Buiten in de tuin pakt ze soms een balletje of rent even door de tuin. Haar prachtige staart kwispelt dan blij. MUSTA slaapt in de bijkeuken, de bench vindt ze niet fijn.
MUSTA vindt het prima in de auto, is rustig en niet wagenziek maar MUSTA is het liefste thuis. Ze moet met kleine stappen de wereld verkennen en als het aan MUSTA ligt dan mag deze wel klein blijven.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van MUSTA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
We zoeken een ervaren baasje, die in een rustig tempo MUSTA aan nieuwe dingen laat wennen. MUSTA kan als enige hond worden geplaatst of met een andere stabiele hond(en).

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Bij de kattentest negeerde MUSTA de aanwezige katten. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
MUSTA werd in 2010 bij de oever van een rivier gevonden. Ze had geen chip en niemand heeft ooit naar haar gevraagd. Sinds die tijd verbleef zij in het asiel van Santiago.
Wij werden op lieve MUSTA gewezen door de mensen van dit asiel. MUSTA verbleef inmiddels ruim zeven jaar bij hen en de kans dat zij ooit een thuis krijgt in Spanje is nihil. Toen wij aangaven dat MUSTA op de lijst mocht om naar Nederland te reizen waren de reacties dan ook hartverwarmend.
MUSTA zal bij haar Nederlandse gastgezin haar eerste stappen gaan maken als huishond en zij zullen haar hierbij begeleiden. Haar toekomstige baasjes zullen er echter rekening mee moeten houden dat zij tot nu toe niets gewend is op het gebied van huisgeluiden zoals een TV, muziek in huis, huishoudelijke apparaten, etc.
Het gebit van MUSTA is op 9 november jl. gereinigd, en er zijn een paar kiezen getrokken. Haar gebit is nu tip top in orde.
Kosten: € 115,-- gift + € 75,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG