M U S T A
contactpersoon
voor meer info:

klaske@sos-strays.nl
+31 (0)6 37354987
ma t/m za van 8.00 - 11.00
en na 18.00 uur


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2009
Schouderhoogte
Middelmaat: 48 cm hoog en (geschat gewicht) ± 15 kg.
Uiterlijk
Zwart met wat grijs, kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
MUSTA komt begin september over naar hier en gaat naar Wolvega, in een opvanggezin met volwassen kinderen en honden.
Karakter
MUSTA wordt door haar Spaanse verzorgers beschreven als een ontzettende lieverd die graag mee gaat op een wandeling. MUSTA loopt netjes mee aan de riem en ontmoet graag mensen en andere honden. Ze kan aanvankelijk wat verlegen zijn en haar nieuwe baasjes zullen er rekening mee moeten houden dat zij nagenoeg haar hele leven in het asiel heeft doorgebracht. Een leven als huishond zal voor haar totaal nieuw zijn.
Zodra MUSTA is overgekomen naar hier zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Zodra MUSTA is aangekomen in het opvanggezin zullen we een profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Bij de kattentest negeerde MUSTA de aanwezige katten.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
MUSTA werd in 2010 bij de oever van een rivier gevonden. Ze had geen chip en niemand heeft ooit naar haar gevraagd. Sinds die tijd verblijft zij in het asiel van Santiago.
Wij werden op lieve MUSTA gewezen door de mensen van dit asiel. MUSTA verblijft nu ruim zeven jaar bij hen en de kans dat zij ooit een thuis krijgt in Spanje is nihil. Toen wij aangaven dat MUSTA op de lijst mocht om naar Nederland te reizen waren de reacties dan ook hartverwarmend.
MUSTA zal bij haar Nederlandse gastgezin haar eerste stappen gaan maken als huishond en zij zullen haar hierbij begeleiden. Haar toekomstige baasjes zullen er echter rekening mee moeten houden dat zij tot nu toe niets gewend is op het gebied van huisgeluiden zoals een TV, muziek in huis, huishoudelijke apparaten, etc.
Kosten: € 115,-- gift + € 75,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG