N E N A   I V
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/03/2017
Schouderhoogte
Op 05/10/2017 met 7 maanden oud: 46 cm hoog en 10,3 kg.
Uiterlijk
Zwart/bruine gladharige vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Apeldoorn, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
NENA is een lief, aanhankelijk, vrolijk, baasgericht hondje. NENA kwam zag en overwon: van angstig voor alles naar een brutale puber die aandacht delen in de roedel maar niets vindt. Liefst heeft zij alle aandacht voor zichzelf zonder daarbij ook maar 1 keer agressie te tonen. Ze duwt de andere gewoon al wiebelend met haar kontje opzij, ikke, ikke, ikke is het dan.
NENA is een en al uitdagend blij ei wat heerlijk in de pubertijd zit. Soms is ze een beetje een drama Queen en dan gedraagt ze zich onzeker. Zachtaardige NENA vindt sommige dingen nog spannend. Er zit totaal geen kwaad in haar. Conflicten gaat ze uit de weg.
Ze mag graag op de bank te liggen en een lekkere zachte hondenmand vindt ze ook geweldig. 's Nachts slaapt NENA heerlijk de hele nacht door in de bench.
Buiten loopt NENA prima aan de korte lijn en in het park kan ze heerlijk loslopen en ravotten met de andere honden, waarbij ze je altijd in de gaten houdt. Hebben de andere honden even geen zin in NENA, dan vraagt ze jou om met een balletje te gooien wat vol trots wordt teruggebracht.
NENA reageert niet op katten en echt jachtinstinct heeft ze ook niet. Rennen, spelen en nieuwsgierig kijken wat haar tijdelijke vriendjes aan het doen zijn vindt ze veel leuker. Ze kan goed mee in de auto, zowel los bij de andere honden achterin of voorin in de gordelspanner, ze gaat rustig liggen tijdens de rit.
NENA kan op dit moment nog niet lang alleen thuis zijn, na een vrolijke wandeling waar ze goed moe van is lukt het om haar - in het bijzijn van de andere honden - rustig 2 uurtjes in de bench te laten blijven. Haar nieuwe baasjes zullen dit rustig verder met haar op moeten bouwen.
NENA heeft een heel zachtaardig karakter en zal rustig, met zachte hand, stem en geduld verder opgevoed moeten worden. Ze leert ontzettend snel.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van NENA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
NENA hecht zich erg aan haar mensen, aan de een meer dan de ander. Een druk gezin is aan NENA niet besteed: te veel prikkels maken haar onzeker. Ze heeft een rustige omgeving nodig.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten (klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen).
Bijzonderheden NENA en haar zusje BABAS zijn op straat gevonden in Vedra: een nest van vier pups. Ze waren bang en zaten vol parasieten.
Gelukkig gaat het nu goed met de pups en konden NENA en BABAS naar Nederland reizen voor een toekomst als Nederlands of Belgisch huishondje. Hun broer en andere zusje hebben ondertussen een thuis gekregen in Spanje.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG