N E V A D A
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Mastin Espagnol.
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 20/09/2016
Schouderhoogte
Grote hond: 65 cm hoog en 32 kg.
Uiterlijk
Beige met donker masker, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Hulshorst, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter
NEVADA is een speelse, vrolijke, sociale, mensgerichte puber die qua karakter meer weg heeft van een herder dan van een mastin. NEVADA heeft in korte tijd al veel geleerd, zo kan ze eventjes alleen zijn in de bench, weet ze inmiddels dat niet alle spullen in huis van haar zijn en geniet ze volop van alle knuffels en aandacht.
Met de andere honden van het opvanggezin komt NEVADA goed overeen, maar ze laat zich niet de kaas van het brood eten en is zeker geen onderdanige teef.
NEVADA is zindelijk en slaapt 's nachts goed door in haar bench.
NEVADA wandelt goed aan de riem, maar durft soms nog wel te trekken, daar wordt aan gewerkt in het opvanggezin.
NEVADA wil soms buiten een beetje "haar" roedel beschermen tegen vreemde honden, het is dan ook belangrijk dat haar nieuwe baas enige ervaring heeft en haar kan laten zien dat zij dat niet hoeft te doen en de baas het wel oplost.
NEVADA is gek op kinderen om mee te kroelen en knuffelen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van NEVADA in België.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor NEVADA zoeken we actieve adoptanten die beseffen dat ze nog wat opvoeding nodig heeft alvorens ze de perfecte huishond zal zijn. Mensen die heel de dag uit werken zijn komen dus niet in aanmerking. Andere, niet dominante honden mogen aanwezig zijn. Ook al wat oudere kinderen zal NEVADA zeker leuk vinden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels met andere honden, maar ze zoekt een hoge plaats in de hondenroedel.
Bijzonderheden  
Kosten: € 260,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG