N E V A D A
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Mastin Espagnol.
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 20/09/2016
Schouderhoogte
Grote hond: 65 cm hoog en 32 kg.
Uiterlijk
Beige met donker masker, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Heerde, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter
NEVADA is van karakter meer herder dan mastin Espagnol. Ze is een speelse, vrolijke, heel mensgerichte puber die nog wel wat opvoeding nodig heeft. Ze moet duidelijk nog wennen aan het leven in huis (al heeft ze geen probleem met de normale huiselijke geluiden zoals stofzuigen of televisie). Zo gaat ze bijvoorbeeld aan de haal met alles wat niet vast staat of ligt en durft ze te helpen met het afhalen van de was die hangt te drogen.
Ze is hierin goed te corrigeren, maar je moet dus wel ogen op je gat hebben om te voorkomen dat ze kattenkwaad uithaalt. Alleen blijven moet ook nog langzaam opgebouwd worden. Een bench kan hierbij helpen; maar voorlopig vindt NEVADA die absoluut niet prettig; ze gaat dan staan blaffen.
Met de andere honden van het opvanggezin komt NEVADA goed overeen, maar ze laat zich niet op haar kop zitten; de aanwezige dominante teef durft ze gerust lik op stuk geven; met de anderen is ze behoorlijk speels.
NEVADA is zindelijk en slaapt de nacht door tot een uur of zeven; dan vindt ze het wel tijd om actief te worden.
NEVADA wandelt goed aan de riem, maar durft hierbij nog wel te trekken; daar moet dus nog wat mee geoefend worden.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van NEVADA in België.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor NEVADA zoeken we actieve adoptanten die beseffen dat ze nog wat opvoeding nodig heeft alvorens ze de perfecte huishond zal zijn. Mensen die heel de dag uit werken zijn komen dus niet in aanmerking. Andere, niet dominante honden mogen aanwezig zijn. Ook al wat oudere kinderen zal NEVADA zeker leuk vinden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels met andere honden, maar ze zoekt een hoge plaats in de hondenroedel.
Bijzonderheden  
Kosten: € 260,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG