N I C O   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 24/09/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 8,4 kg.
Uiterlijk
Grijs/bruin , halflange, iets ruwharige vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Amersfoort, in een opvanggezin met een klein kind en een andere hond.
Karakter
NICO is een vrolijk, uitbundig en speels hondje. Aandacht vindt hij geweldig.
NICO is nog niet zo lang in het opvanggezin maar hij gaat steeds beter zijn rust vinden. Hij zoekt al zelf een mand op om lekker te gaan slapen. Hij vindt het ook fijn lekker tegen je aan te komen liggen.
Met de andere hond in het opvanggezin, een reu, kan hij het goed vinden en samen kunnen ze erg leuk spelen. NICO vindt het heerlijk hem uit te dagen. Ook kan hij zich alleen goed vermaken met een balletje of flostouw. Soms betekent dit dat hij ook nog de verkeerde dingen pakt, zoals het speelgoed van het kindje in het opvanggezin. Het opvanggezin is NICO aan het leren dat dit niet mag.
De tuin vindt hij helemaal te gek: lekker rondrennen en gek doen!
NICO is leergierig en op een speelse manier heeft hij al een enkel commando aangeleerd.
Met het kindje (5 jaar) is hij erg lief. Ze zijn dikke maatjes. NICO kan in zijn enthousiasme wel eens tegen haar op springen. Daarin moet hij nog het een en ander leren.
's Nachts slaapt NICO in zijn mand en dat gaat prima.
Wandelen vindt hij geweldig, maar hij kan soms nog wel wat trekken. Hij is op een omheind veld al los geweest.
NICO is zindelijk, mits hij regelmatig wordt uitgelaten.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor NICO zoeken wij adoptanten die het heerlijk vinden om met hem te wandelen en te spelen en die daarnaast nog wat puntjes op de i willen zetten in zijn opvoeding. Een soortgenootje waarmee hij kan spelen zou voor NICO erg leuk zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden NICO is in Spanje mee geweest naar een promotiedag voor asieldieren en reageerde lief op alle drukte om hem heen.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG