N I E B L A   I I I
contactpersoon
voor meer info:

monique@sos-strays.nl
+32 (0)10-845686/
+32 (0)486-376725Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 25/11/2015
Schouderhoogte
Middelmaatje: 44 cm hoog en 8,5 kg.
Uiterlijk
Wit/donkerbruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Wommelgem (België bij Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
NIEBLA is een speels en aanhankelijk hondje. NIEBLA gaat graag wandelen, maar liefst ergens waar het rustig is, in druk verkeer is ze nog onzeker. Als er iets gebeurt waardoor NIEBLA bang wordt; bv. plots heel luid lawaai, zoekt ze steun bij haar opvangmama.
NIEBLA gaat graag mee met de auto. Ze is een slim hondje dat goed kan uitleggen wat ze wil. Ze weet intussen dat wanneer ze met de auto mee mag, dat wil zeggen dat er een wandeling op een rustige plek volgt. Ze kan dan ook bij het begin van een wandeling nadrukkelijk naar de auto kijken in de hoop dat er met de auto naar haar lievelingsplekje zal gereden worden.
Tegen andere honden durft NIEBLA wel eens blaffen.
NIEBLA is heel erg blij wanneer ze haar eten krijgt. Ze heeft flinke eetlust, hoewel je dat nauwelijks kan geloven wanneer je haar fijne bouw ziet.

Klik hier om een aantal filmpjes te bekijken van NIEBLA in België.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
NIEBLA kan als enige hond gehouden worden of samen met ander honden. Ze is wel wat bazig naar andere honden toe, maakt duidelijk dat er rekening met haar gehouden moet worden, maar zoekt geen conflicten op. Ook katten zijn geen probleem.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met groot en klein. NIEBLA kan soms wat jaloers reageren wanneer ze de aandacht moet delen met andere honden.NIEBLA kan ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden In Spanje werd NIEBLA gehouden op een terrein waarbij gebruik gemaakt werd van een elektrische band.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG