HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

In verband met het aantal prachtige oudere honden in de overvolle asielen in Spanje, die nog minder als anderen de kans hebben om ooit een thuis te vinden, hebben we een aantal zeer leuke, lieve, wat oudere honden op komend transport gepland. Ze zijn ook in groot gevaar om geëuthaniseerd te worden wanneer de asielen hopeloos overvol raken, want zij houden zeer waardevolle plekken bezet, zonder enig uitzicht op adoptie.

In sommige asielen (zoals Langreo) worden geen gezonde honden geëuthaniseerd, maar wanneer het asiel vol raakt, kunnen er wederom geen nieuwe honden worden binnengehaald in het asiel, wat dus de dood van gezonde andere, in nood verkerende honden ten gevolge zal hebben. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Enkelen zijn honden rond de 6 à 7 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is, en enkelen zijn wat ouder.  Dikwijls
zijn deze honden al lang, sommigen bijna hun hele leven al, in het asiel en hun karakter en gedrag in de roedel, zijn zeer goed bekend bij de medewerkers en vrijwilligers van de asielen. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Uiteraard geven we deze kans aan de super-sociale en lieve onder hen. Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers altijd zeer goed verzorgd, en hebben de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje ! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met opvanggezinnen@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:

CONCHA - Spanje, Avilés, sinds nov. 2017 in NL

CONCHA is een mastindame van 7 jaar oud. Ze leefde jarenlang in het asiel Bolgachina te Oviedo. Sinds november verblijft ze in een opvanggezin en deze verandering was voor haar een totale cultuurshock. Ze moet heel rustig aan wennen aan dit nieuwe leven waar ze wel liefde, aandacht en vrijheid kan krijgen. Na enkele weken zie je gelukkig wel wat stapjes voorwaarts: ze kan al wat meer ontspannen in huis en zoekt toenadering tot de andere honden; gaat in hun buurt of zelfs tegen ze aan liggen. De andere honden zijn een voorbeeld en steun voor haar. Buiten is het nog erg spannend voor CONCHA. Op dit moment is er nog weinig van te zeggen hoe CONCHA zich zal ontwikkelen. Zoals ze nu overkomt is ze lief, zacht, rustig en sociaal maar helaas nog lang niet bevrijd van haar asielverleden. CONCHA heeft hangende onderste oogleden waardoor je de conjunctiva kunt zien (ectropion). Het is dus geen Cherry Eye. Omdat er makkelijk vuil in kan komen is het wel oppassen dat ze geen ontstoken ogen krijgt.
meer foto's


meer info en contactpersoon


DARFOUR - Spanje, Avilés, sinds medio februari in NL

DARFOUR is een kleine middelmaat reutje van 7 jaar oud. Hij werd door onze vrienden van La Protectora gered uit de perrera El Xelan. Een vreselijk dodingstation waar de honden zeer slecht verzorgd worden. DARFOUR was erg mager toen hij gered werd. Hij verbleef in opvang in Spanje en kreeg goede zorgen zodat hij kon aansterken tot hij naar hier kwam, een betere toekomst tegemoet. DARFOUR werd door zijn redders omschreven als een enorm lieve en dankbare hond.
meer foto's


meer info en contactpersoon


FLOOPY - Spanje, Gijon, sinds 2012 in NL

FLOOPY (nu SAMMIE genoemd) is een heerlijk lief en aanhankelijk hondje dat je hart laat smelten. Hij is vriendelijk naar iedereen en kan goed met kinderen opschieten. Hij is zindelijk en slaapt `s nachts los in de woonkamer; hij heeft een hekel aan een bench. SAMMIE is al sinds 2012 gewend aan het leven als huishond, maar helaas moest hij door privé-omstandigheden weg bij zijn eerste adoptanten. Hij werd al snel opnieuw geadopteerd, maar bleek niet alleen thuis te kunnen blijven, en uiteindelijk is hij weer teruggekomen bij ons. SAMMIE heeft duidelijk een andere stabiele hond (of honden) nodig, als enige hond kan hij last hebben van verlatingsangst. SAMMIE wandelt graag en luistert erg goed. Hij loopt prima aan de riem. Hij kan gemakkelijk los in veilige gebieden en heeft totaal geen jachtinstinct. Hij is sociaal met alle soorten honden en kan heerlijk spelen en hard rennen.
meer foto's


meer info en contactpersoon


FUKA S. - Spanje, Santiago, sinds nov. 2017 in NL

FUKA is in 2011 op straat gevonden, samen met haar drie pups voor wie ze een erg lieve moeder was. Sinds dat jaar verbleef zij in het asiel en heeft ze menige winter in een kennel doorgebracht. Gelukkig krijgt zij nu de kans op een leven als huishond. FUKA was gelukkig geadopteerd na haar komst in Nederland, maar is terug in opvang gekomen omdat zij de gehandicapte chiuhuahua van het adoptiegezin als prooi begon te beschouwen.
meer foto's


meer info en contactpersoon


HILARIO - Spanje, Avilés, sinds medio februari in NL

HILARIO is een lieve, vrolijke reu van 6 jaar oud. Hij is een middelmaatje van ca. 40 cm hoog en 15 kg. Op dit moment is hij nog een beetje te zwaar. Bijna alle honden die van dit asiel komen zijn te zwaar vanwege de slechte kwaliteit voer die ze krijgen en geen enkele beweging. Gelukkig hebben de medewerkers van La Protectora hem bevrijd uit het asiel Bolgachina. Vanaf nu wacht hem een betere toekomst: hij mocht mee komen op transport om op zoek te gaan naar een fijn thuis als huishond. Hoe lang HILARIO in het asiel gezeten heeft en wat zijn verleden is, is onbekend. Het lijkt er op dat hij wel eerder een thuis heeft gehad want hij past zich makkelijk aan.
meer foto's


meer info en contactpersoon


LADI - Spanje, Santiago, sinds nov. 2017 in NL

LADI is een gevoelige hond van circa 7 jaar. Ze is in 2011 gevonden op straat en jarenlang verbleef zij in het asiel. Uiteindelijk werd zij in 2016 geadopteerd in Spanje. Helaas was dit geen succes: haar nieuwe baasjes verwachtten te veel en te snel van alles van haar en boden haar geen structuur, rust en duidelijkheid. Hierdoor raakte LADI erg van slag en kroop zij in haar schulp: al gauw werd zij teruggebracht naar het asiel. Sinds november verblijft ze in een opvanggezin; ze past zich daar goed aan en begint mee te draaien in de routine van alledag. Ze geniet duidelijk van de huiselijke warmte en aandacht, soms vindt ze het moeilijk die aandacht te delen en dringt ze de andere honden opzij. LADI is erg bang voor harde knallen en harde, zware stemmen. LADI heeft stabiele en consequente baasjes nodig die haar steun kunnen geven zonder haar al te veel te vertroetelen. In verband met haar angst is ze niet geschikt voor een druk gezin met jonge kinderen en/of veel aanloop.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MOET - Spanje, Madrid, sinds eind januari in België

MOET is een klein formaat reutje van 8 jaar oud. Hij had in Spanje een thuis maar zijn baasjes hebben hem naar de perrera gebracht toen ze geen tijd meer hadden om voor hem te zorgen. Gelukkig heeft Marta, onze dierenvriendin van Adoptalo Madrid, hem hier uitgehaald, zodat hij nu een tweede kans kan krijgen op nog een fijn leven in België of Nederland.
MOET is een heel lief hondje, rustig en onderdanig. Hij kan al netjes meelopen aan de riem. Hij is zeer sociaal naar andere honden en zoekt geen moeilijkheden op.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MUSTA - Spanje, Santiago, sinds sept. 2017 in NL

MUSTA is een lieverd van circa 8 jaar. Ze werd in 2010 bij de oever van een rivier gevonden. Ze had geen chip en niemand heeft ooit naar haar gevraagd. Sinds die tijd verbleef zij in het asiel van Santiago, dus nagenoeg haar hele leven. Een leven als huishond is voor haar totaal nieuw. Haar opvanggezin in NL meldt dat MUSTA inmiddels keurig aan de lijn wandelt en al zindelijk is, mits ze genoeg wordt uitgelaten. Ze vindt alles nog spannend zonder extreem bang te zijn. De eerste dagen at ze niet, maar nu is haar bakje altijd leeggegeten. MUSTA is sociaal met andere honden en blaft weinig. Een drukke stad/ omgeving is op dit moment nog te spannend voor MUSTA. Ze moet met kleine stappen de wereld nog verkennen. Het gebit van MUSTA is op 9 november jl. gereinigd, en er zijn een paar kiezen getrokken. Haar gebit is nu tip top in orde.
meer foto's


meer info en contactpersoon


NIKO II - Spanje, Santiago, sinds medio feb in NL

NIKO is een middelmaat reu van 9 jaar oud. Hij is een lieve, rustige hond, hij is graag in gezelschap van soortgenoten maar genoot in Spanje ook van een rustige wandeling met zijn "godmother" of diens 7-jarig neefje.
NIKO verbleef jarenlang in het asiel van Santiago. Nu hij ouder wordt, beginnen de jaren te tellen en was het leven in een overvol asiel extra zwaar voor hem. Met zijn lieve karakter verdient hij gewoon een goed leven als huishond, en daarom is het fijn dat hij nu eindelijk ook een kans krijgt om zijn geluk in NL/B te komen beproeven.
meer foto's


meer info en contactpersoon


PANCHO III - Spanje, Santiago, sinds medio feb in NL

PANCHO is een middelmaat reu van 7 jaar oud. Het is een lieve hond en nog goed actief voor zijn leeftijd. PANCHO verbleef alweer een tijdje in het asiel Refuxio de Bando, in Santiago de Compostella. Toen hij werd gevonden werd hij zwervend op straat aangetroffen in een naburig dorpje San Lourenzo en is toen naar het asiel gebracht. Een zwartkleurig en al ouder reutje heeft in Spanje zeer weinig kans op een nieuw thuis. Daarom reisde hij in februari naar Nederland om hier zijn geluk te komen beproeven.
meer foto's


meer info en contactpersoon
One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear
author unknown    NAAR BOVEN