HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

In verband met het aantal prachtige oudere honden in de overvolle asielen in Spanje, die nog minder als anderen de kans hebben om ooit een thuis te vinden, hebben we een aantal zeer leuke, lieve, wat oudere honden op komend transport gepland. Ze zijn ook in groot gevaar om geëuthaniseerd te worden wanneer de asielen hopeloos overvol raken, want zij houden zeer waardevolle plekken bezet, zonder enig uitzicht op adoptie.

In sommige asielen (zoals Langreo) worden geen gezonde honden geëuthaniseerd, maar wanneer het asiel vol raakt, kunnen er wederom geen nieuwe honden worden binnengehaald in het asiel, wat dus de dood van gezonde andere, in nood verkerende honden ten gevolge zal hebben. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Enkelen zijn honden rond de 6 à 7 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is, en enkelen zijn wat ouder.  Dikwijls
zijn deze honden al lang, sommigen bijna hun hele leven al, in het asiel en hun karakter en gedrag in de roedel, zijn zeer goed bekend bij de medewerkers en vrijwilligers van de asielen. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Uiteraard geven we deze kans aan de super-sociale en lieve onder hen. Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers altijd zeer goed verzorgd, en hebben de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje ! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met opvanggezinnen@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:

CONCHA - Spanje, Avilés, sinds nov. 2017 in opvang in NL

CONCHA is een mastindame van 7 jaar oud. Ze leefde jarenlang in het asiel Bolgachina te Oviedo. Sinds november verblijft ze in een opvanggezin en deze verandering was voor haar een totale cultuurshock. Ze moet heel rustig aan wennen aan dit nieuwe leven waar ze wel liefde, aandacht en vrijheid kan krijgen. Na enkele weken zie je gelukkig wel wat stapjes voorwaarts: ze kan al wat meer ontspannen in huis en zoekt toenadering tot de andere honden; gaat in hun buurt of zelfs tegen ze aan liggen. De andere honden zijn een voorbeeld en steun voor haar. Buiten is het nog erg spannend voor CONCHA. Op dit moment is er nog weinig van te zeggen hoe CONCHA zich zal ontwikkelen. Zoals ze nu overkomt is ze lief, zacht, rustig en sociaal maar helaas nog lang niet bevrijd van haar asielverleden. CONCHA heeft hangende onderste oogleden waardoor je de conjunctiva kunt zien (ectropion). Het is dus geen Cherry Eye. Omdat er makkelijk vuil in kan komen is het wel oppassen dat ze geen ontstoken ogen krijgt.
meer foto's


meer info en contactpersoon


LOLA XI - Spanje, Avilés, sinds dec. in opvang in BE

LOLA is een lief klein teefje van 8 jaar oud en 30 cm hoog. Ze had een thuis in Spanje maar haar vrouwtje kon niet langer voor haar zorgen. Gelukkig heeft zij de hulp ingeroepen van Alejandra van de organisatie La Protectora. Die heeft haar beloofd een nieuw thuis voor haar te zoeken. Begin december kwam LOLA naar België voor haar nieuwe kans op een liefdevol thuis. LOLA werd door haar Spaanse verzorgers omschreven als een lief en makkelijk hondje wat ook met katten overweg kan.
meer foto's


meer info en contactpersoon


LUA IV - Spanje, Santiago, sinds dec. in opvang in NL

LUA is een lief, aanvankelijk beetje verlegen teefje van ruim 8 jaar oud. We werden speciaal op haar gewezen omdat haar kansen voor een adoptie in Spanje zeer klein zijn als ouder zwart en rasloos hondje.
LUA werd nog niet zo lang geleden gevonden bij het vliegveld van Santiago de Compostella. Hoe ze daar terecht is gekomen is onbekend. Soms worden er op Spaanse vliegvelden honden achter gelaten als blijkt dat deze niet toegestaan zijn op de vlucht. Wellicht dat ook LUA dit is overkomen. Begin december kwam LUA naar Nederland voor een nieuwe toekomst als huishondje.
meer foto's


meer info en contactpersoon


LUCAS VII - Spanje, Santiago, sinds dec. in opvang in NL

LUCAS is een lieve sociale middelmaat reu van 6 jaar oud. Op zijn tijd is hij ook nog speels maar niet hyperactief. Hij verbleef meerdere jaren in het asiel van Santiago. Twee keer werd hij geadopteerd en ook weer terug gebracht, buiten zijn schuld om. De eerste adoptie was door iemand die hem gedurende de hele dag in de tuin opsloot om te gaan werken. LUCAS kon niet tegen deze eenzaamheid en liet dit merken door steeds te gaan blaffen. Zodoende werd hij terug gebracht naar het asiel. De tweede adoptie was van nog kortere duur: twee mannen kochten hem als cadeau voor hun moeder. Zij wilde echter beslist geen hond en zo moest LUCAS weer terug de kennel in.
LUCAS heeft meerdere infecties aan zijn oor gehad. Deze infecties zijn genezen, maar één oor is nu korter dan de andere ten gevolge van een oud bloedoor.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MARCIAL - Spanje, Oviedo, sinds dec. in opvang in NL

MARCIAL is een middelmaat reu van 6 jaar oud. Hij verbleef al een tijdje in het asiel Bolgachina in Oviedo. Onze vrienden van La Protectora hebben hem hier uitgehaald en sindsdien verbleef hij in een Spaans opvanggezin. Toen hij in de opvang kwam, was Marcial zo blij met een warm zacht bed dat hij er liefst helemaal niet meer van af kwam. MARCIAL werd door zijn Spaanse verzorgers omschreven als een enigszins verlegen hond die even moet ontdooien als hij je ontmoet, maar zodra hij je kent is hij een lieve, makkelijke en aanhankelijke hond.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MICA - Spanje, Sahagún, sinds dec. in opvang in NL

MICA is een lief klein teefje van 7 jaar oud. MICA zat in de gemeentelijke perrera "La Yosa" in Valladolid waar ze het zwaar had als kleintje tussen veel grotere en sterkere honden die haar niet lieten eten. Onze vrienden van Albergue Sahagún wilden haar eruit halen maar dit was wettelijk niet toegestaan, ze moest 21 dagen daar verblijven voor ze vrij gegeven kon worden. Gelukkig is deze zware tijd nu achter de rug en verbleef de kleine MICA in een Spaans opvanggezin tot ze naar Nederland kwam voor een nieuwe goede toekomst.
MICA heeft een misvormd pootje. Ze ondervindt hier geen hinder van.
meer foto's


meer info en contactpersoon


PINTXO - Spanje, Madrid, sinds okt. 2018 in opvang in BE

PINTXO is een lief reutje van 6 jaar oud. Hij is een dwergpinchertje, maar het is niet bekend of hij raszuiver of een mixje is. Hij werd door zijn vroegere baasje afgegeven bij de perrera van Madrid, omdat deze geen tijd meer voor hem had. Gelukkig konden onze vrienden van Adoptalo hem hier weer uit redden voor een tweede kans.
PINTXO kwam naar België om op zoek te gaan naar nieuwe baasjes. De Spaanse verzorgers omschrijven PINTXO als een lief, slim en grappig hondje. Hij zit dolgraag op schoot en weet precies hoe hij aandacht moet vragen.
meer foto's


meer info en contactpersoon


RULA - Spanje, Santiago, sinds dec. in opvang in BE

RULA is een middelmaat teef van 6 jaar oud. De helft van haar leven, al 3 jaar, verbleef ze in het asiel Refuxio de Bando in Santiago de Compostella nadat ze op straat werd gevonden samen met twee pups. RULA is een verlegen hondje. Ze is niet echt bang van mensen maar zal ook niet makkelijk naar ze toelopen. RULA bekijkt vanaf een veilige afstand wat je aan het doen bent. Door haar wat schuwe karakter zijn haar kansen op een adoptie in Spanje erg klein. Gelukkig kon ze in december meereizen met ons transport en wacht haar een warm mandje in België.
meer foto's


meer info en contactpersoon


SANTINA - Spanje, Santiago, sinds dec. in opvang in NL

SANTINA is een lieve, aanvankelijk beetje verlegen Duitse Herderteef van 7 jaar oud. Ze verbleef ruim 3 jaar in het overvolle asiel Refuxio de Bando in Santiago de Compostella. Als oudere grote hond zijn haar kansen voor een adoptie in Spanje zeer klein en het leven in een Spaans asiel is zwaar, met name voor een oudere hond. Vooral de winters gaan voor haar tellen, want die zijn in Noord-west Spanje, net als hier, koud en nat. Gelukkig zijn er betere tijden aangebroken voor SANTINA nu ze naar Nederland mocht reizen voor een leven als huishond, op zoek naar een forever home.
meer foto's


meer info en contactpersoon


TRIQUI - Spanje, Oviedo, sinds dec. in opvang in BE

TRIQUI is een hele lieve Collie mix teef van 8 jaar oud. Ze werd door onze vrienden van Alma Asturias gered uit de broodfok waar ze haar hele leven onder slechte omstandigheden nest op nest moest produceren. Gelukkig is ze hier nu van bevrijd, en TRIQUI lijkt hier heel erg dankbaar voor. Ze is zeer aanhankelijk naar haar verzorgers en kan er geen genoeg van krijgen om geknuffeld te worden. Begin december reisde ze naar België om een fijn leven als huishond tegemoet te gaan.
meer foto's


meer info en contactpersoon
One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear
author unknown    NAAR BOVEN