HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

In verband met het aantal prachtige oudere honden in de overvolle asielen in Spanje, die nog minder als anderen de kans hebben om ooit een thuis te vinden, hebben we een aantal zeer leuke, lieve, wat oudere honden op komend transport gepland. Ze zijn ook in groot gevaar om geëuthaniseerd te worden wanneer de asielen hopeloos overvol raken, want zij houden zeer waardevolle plekken bezet, zonder enig uitzicht op adoptie.

In sommige asielen (zoals Langreo) worden geen gezonde honden geëuthaniseerd, maar wanneer het asiel vol raakt, kunnen er wederom geen nieuwe honden worden binnengehaald in het asiel, wat dus de dood van gezonde andere, in nood verkerende honden ten gevolge zal hebben. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Enkelen zijn honden rond de 6 à 7 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is, en enkelen zijn wat ouder.  Dikwijls
zijn deze honden al lang, sommigen bijna hun hele leven al, in het asiel en hun karakter en gedrag in de roedel, zijn zeer goed bekend bij de medewerkers en vrijwilligers van de asielen. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Uiteraard geven we deze kans aan de super-sociale en lieve onder hen. Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers altijd zeer goed verzorgd, en hebben de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje ! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met opvanggezinnen@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:





BETTY II - Spanje, Torrelavega, komt begin september naar NL

BETTY is een teefje van ongeveer 6 jaar. BETTY en TOTO, die ook naar Nederland komt, hadden een thuis. Door een scheiding is hun leven drastisch veranderd.
Gelukkig kunnen beide hondjes naar Nederland komen en zullen we voor hen nieuwe baasjes gaan zoeken.
meer foto's


meer info en contactpersoon


DOB - Spanje, Madrid, sinds eind juni in België

DOB is volgens zijn Spaanse redders een zeer lief en dankbaar hondje wat dolgraag in de buurt van mensen is. Een hondje wat zich snel aanpast en dolgraag mee naar buiten gaat. Een ouder hondje als DOB maakt in Spanje zeer weinig kans om nog een thuis te vinden. Daarom is hij geselecteerd om naar ons te reizen op zoek naar een gouden mandje in Nederland of België.
meer foto's


meer info en contactpersoon


DUNA III - Spanje, Madrid, komt begin september naar NL

DUNA is door haar eigenaar afgestaan omdat hij door ziekte niet meer voor haar kan zorgen. DUNA is een vriendelijke en lieve hond. Ze is zachtaardig en bij het eerste contact met mensen wat verlegen. Zodra ze je kent is ze erg aanhankelijk. Ze ligt het liefst naast haar pleegmoeder op de bank om gekroeld te worden. DUNA geniet van aandacht en is sociaal ingesteld. DUNA is zindelijk.
meer foto's


meer info en contactpersoon


FEDELLA - Spanje, Gijon komt begin september naar NL

FEDELLA wordt door haar Spaanse verzorgers beschreven als een zachte goedgemutste hond die ook heel lief is met kinderen.
FEDELLA verblijft sinds 2015 in het asiel van Santiago en heeft daar nagenoeg geen kans op een adoptie. De medewerkers zijn ongelooflijk blij dat deze lieve bijzondere hond nu naar Nederland zal reizen voor een leven als huishond.
meer foto's


meer info en contactpersoon


FLOOPY - Spanje, Santiago, al sinds 2012 in NL

FLOOPY komt terug ter herplaatsing door persoonlijke omstandigheden van zijn adoptante. Hij is een heel vrolijk en lief hondje en leert makkelijk. FLOOPY vindt het heerlijk om 3x per week mee hard te lopen (5 à 10 km) en loopt dan los mee en volgt keurig. Hij loopt niet weg en heeft geen jachtinstinct. FLOOPY luistert erg goed en kent diverse commando's. Ook aan de riem lopen doet hij keurig. Lekker snuffelen hier en daar vindt hij fijn. FLOOPY kent geen enkele angst buiten. FLOOPY vindt het fijn om te spelen maar dan met name met andere honden. In huis is FLOOPY rustig en ligt het liefste op schoot of in de buurt van de baas maar een mand is ook prima. Hij kan prima enkele uren alleen thuis zijn. Wel vindt hij het fijn naar buiten te kunnen kijken. FLOOPY slaapt 's nachts los en dat gaat prima. FLOOPY is sociaal met alles en iedereen, ook met kinderen. Als er iemand aan de deur komt, wil hij nog wel eens een blafje laten horen om het bezoek te verwelkomen. FLOOPY is een makkelijke eter en heeft geen baknijd. Autorijden is voor hem geen probleem en hij gedraagt zich rustig en wordt niet wagenziek. Hij zoekt adoptanten die nog actief met hem bezig willen zijn.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MOU - Spanje, Torrelavega, komt begin september naar NL

MOU is een lief reutjes van ongeveer 6 jaar oud. Hij wordt door zijn Spaanse verzorgsters beschreven als een perfect hondje wat lief is met kinderen, zelfs met baby’s, goed aan de riem meeloopt en probleemloos mee kan in de auto.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MUSTA - Spanje, Santiago, komt begin september naar NL

MUSTA werd in 2010 bij de oever van een rivier gevonden. Ze had geen chip en niemand heeft ooit naar haar gevraagd. Sinds die tijd verblijft zij in het asiel van Santiago. MUSTA wordt door haar Spaanse verzorgers beschreven als een ontzettende lieverd die graag mee gaat op een wandeling. MUSTA loopt netjes mee aan de riem en ontmoet graag mensen en andere honden. Ze kan aanvankelijk wat verlegen zijn en haar nieuwe baasjes zullen er rekening mee moeten houden dat zij nagenoeg haar hele leven in het asiel heeft doorgebracht. Een leven als huishond zal voor haar totaal nieuw zijn.
meer foto's


meer info en contactpersoon


YULI - Spanje, Avilés, komt begin september naar NL

YULI wordt door haar Spaanse verzorgers beschreven als een zeer lieve hond die vriendelijk is met mensen , klein en groot. YULI werd door onze vrienden van La Protectora gehaald uit het asiel van Mieres, wat voorheen door “El Trasgu” werd beheerd. Sinds kort is dit asiel in handen van een nieuwe uitbater, die gelukkig ook weer bereid is om samen te werken met La Protectora. Door deze samenwerking hebben meer honden een kans op een nieuw goed leven buiten het asiel.
meer foto's


meer info en contactpersoon


ZOPICO - Spanje, Santiago, sinds eind feb. in NL

ZOPICO is een rustig hondje. Hij vindt het heerlijk om mee uit te gaan, staat springend en dansend te wachten als hij de riemen ziet, en loopt prima mee aan de riem. Op straat is hij totaal niet bang voor verkeersgeluiden en de trein. Hij geniet gewoon van het snuffelen, lopen en rondkijken. Ook reageert hij niet angstig op vreemde mensen of honden. We vermoeden dat ZOPICO in het asiel voor zichzelf heeft moeten opkomen om bijvoorbeeld ’s nachts een mandje te bemachtigen en zich sterk te houden tegenover grotere sterkere honden. Hij heeft soms momenten dat hij gewoon met rust gelaten wil worden. Hij vindt het niet altijd fijn om aangeraakt te worden. Voor zijn toekomstige baasjes is het goed om te weten dat ze daar rekening mee houden: maar er zijn ook momenten dat hij daar juist geen genoeg van kan krijgen en dan kruipt hij bijna door je heen van blijheid.
meer foto's


meer info en contactpersoon
















One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear




author unknown    











NAAR BOVEN