HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

In verband met het aantal prachtige oudere honden in de overvolle asielen in Spanje, die nog minder als anderen de kans hebben om ooit een thuis te vinden, hebben we een aantal zeer leuke, lieve, wat oudere honden op komend transport gepland. Ze zijn ook in groot gevaar om geëuthaniseerd te worden wanneer de asielen hopeloos overvol raken, want zij houden zeer waardevolle plekken bezet, zonder enig uitzicht op adoptie.

In sommige asielen (zoals Langreo) worden geen gezonde honden geëuthaniseerd, maar wanneer het asiel vol raakt, kunnen er wederom geen nieuwe honden worden binnengehaald in het asiel, wat dus de dood van gezonde andere, in nood verkerende honden ten gevolge zal hebben. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Enkelen zijn honden rond de 6 à 7 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is, en enkelen zijn wat ouder.  Dikwijls
zijn deze honden al lang, sommigen bijna hun hele leven al, in het asiel en hun karakter en gedrag in de roedel, zijn zeer goed bekend bij de medewerkers en vrijwilligers van de asielen. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Uiteraard geven we deze kans aan de super-sociale en lieve onder hen. Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers altijd zeer goed verzorgd, en hebben de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje ! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met opvanggezinnen@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:

CONCHA - Spanje, Avilés, komt medio november naar NL

CONCHA is een mastindame van 6 à 7 jaar. Ze leeft al jaren in het asiel Bolgachina te Oviedo. Voorheen was dit een verschrikkelijk asiel waar de honden in erbarmelijk toestand moesten leven, zonder enkele aandacht of medische zorg. Sinds februari van dit jaar is er een nieuwe beheerder in het asiel die hard zijn best doet de situatie voor de honden te verbeteren, om te beginnen met medische zorgen. Onze vrienden van La Protectora helpen actief mee door honden uit dit asiel ter adoptie aan te bieden en te helpen bij de sterilisaties en castraties van alle honden. Ook CONCHA werd gesteriliseerd in de dierenkliniek van La Protectora en haar lieve rustige karakter viel op. Nu is het eindelijk haar beurt om een kans op een beter leven te krijgen.
meer foto's


meer info en contactpersoon


ESTHER S. - Spanje, Avilés, komt medio november naar NL

ESTHER is een hele lieve dame van 8 jaar. Ze leeft al jaren in het asiel Bolgachina te Oviedo. Voorheen was dit een verschrikkelijk asiel waar de honden in erbarmelijk toestand moesten leven, zonder enkele aandacht of medische zorg. Sinds februari van dit jaar is er een nieuwe beheerder in het asiel die hard zijn best doet de situatie voor de honden te verbeteren, om te beginnen met medische zorgen. Onze vrienden van La Protectora helpen actief mee door honden uit dit asiel ter adoptie aan te bieden en te helpen bij de sterilisaties en castraties van alle honden. Ook CONCHA werd gesteriliseerd in de dierenkliniek van La Protectora en haar lieve rustige karakter viel op. Nu is het eindelijk haar beurt om een kans op een beter leven te krijgen.
meer foto's


meer info en contactpersoon


FUKA S. - Spanje, Santiago, komt medio november naar NL

FUKA is een lieve, rustige hond van circa 8 jaar. Ze is in 2011 op straat gevonden, samen met haar drie pups voor wie ze een erg lieve moeder was. Sinds dat jaar verblijft zij in het asiel en heeft ze al menige winter in een kennel doorgebracht. FUKA wordt door de Spaanse asielmedewerkers beschreven als een lieve rustige hond die graag mee gaat op een wandeling als er een vrijwilliger beschikbaar is. Ondanks haar asielleven met zijn beperkingen, heeft FUKA een goede conditie en houdt zij lange wandelingen prima vol. Ze loopt netjes mee aan de riem en vindt het heerlijk om in het gras te mogen liggen. Sociaal en rustig. FUKA is sociaal naar andere honden, maar houdt niet van drukke, energieke honden om haar heen.
meer foto's


meer info en contactpersoon


LADI - Spanje, Santiago, komt medio november naar NL

LADI is een gevoelige hond van circa 7 jaar. Ze is in 2011 gevonden op straat en jarenlang verbleef zij in het asiel. Uiteindelijk werd zij in 2016 geadopteerd in Spanje. Helaas was dit geen succes: haar nieuwe baasjes verwachtten te veel en te snel van alles van haar en boden haar geen structuur, rust en duidelijkheid. Hierdoor raakte LADI erg van slag en kroop zij in haar schulp: al gauw werd zij teruggebracht naar het asiel. We vinden dat zij, na al die winters op het beton en het altijd delen van de schaarse aandacht, hier een nieuwe kans verdient. LADI is een zogenaamde "opbloeihond": we denken dat met liefde – rust – regelmaat en duidelijkheid de lieve, speelse en vrolijke hond (die nu nog verstopt zit) tevoorschijn zal komen.
meer foto's


meer info en contactpersoon


LUNA ISABELLA - Spanje, Avilés, komt in nov. naar NL

LUNA ISABELLA is een hele lieve middelmaat teef van 9 jaar oud. Ze is een mix Bretoense Spaniel met als roepnaam BELLA. Ze loopt netjes aan de riem en is lief voor kinderen. Over haar achtergrond is ons niets bekend. Maar vanwege haar zeer lieve karakter werd ze geselecteerd om mee te komen op transport. BELLA verdient zeker een kans op een mooi leven als huishond bij baasjes die van haar houden.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MUSTA - Spanje, Santiago, sinds begin sept in NL

MUSTA is een lieverd van circa 8 jaar. Ze werd in 2010 bij de oever van een rivier gevonden. Ze had geen chip en niemand heeft ooit naar haar gevraagd. Sinds die tijd verbleef zij in het asiel van Santiago, dus nagenoeg haar hele leven. Een leven als huishond is voor haar totaal nieuw. Haar opvanggezin in NL meldt dat MUSTA inmiddels keurig aan de lijn wandelt en al zindelijk is, mits ze genoeg wordt uitgelaten. Ze vindt alles nog spannend zonder extreem bang te zijn. De eerste dagen at ze niet, maar nu is haar bakje altijd leeggegeten. MUSTA is sociaal met andere honden en blaft weinig. Een drukke stad/ omgeving is op dit moment nog te spannend voor MUSTA. Ze moet met kleine stappen de wereld nog verkennen.
meer foto's


meer info en contactpersoon


YULI - Spanje, Avilés, sinds begin sept in NL

YULI is een mastinmix van circa 7 jaar. Ze werd door haar Spaanse verzorgers beschreven als een zeer lieve hond die vriendelijk is met mensen, klein en groot. Haar opvanggezin hier vindt YULI ook een bijzonder lieve hond en een echte knuffelbeer. Ze kan echt genieten van haar dagelijkse verzorging en dan vooral van een lekkere borstelbeurt. YULI beheerst de roedeltaal uitstekend en is sociaal met andere honden. Gezien haar formaat is ruimte in en rondom het huis een absolute vereiste voor haar. YULI werd door onze vrienden van La Protectora uit het asiel van Mieres gehaald, dat voorheen door “El Trasgu” werd beheerd. Sinds kort is dit asiel in handen van een nieuwe uitbater, die gelukkig ook weer bereid is om samen te werken met La Protectora. Door deze samenwerking hebben meer honden een kans op een nieuw goed leven buiten het asiel.
meer foto's


meer info en contactpersoon
One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear
author unknown    NAAR BOVEN