HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

In verband met het aantal prachtige oudere honden in de overvolle asielen in Spanje, die nog minder als anderen de kans hebben om ooit een thuis te vinden, hebben we een aantal zeer leuke, lieve, wat oudere honden op komend transport gepland. Ze zijn ook in groot gevaar om geëuthaniseerd te worden wanneer de asielen hopeloos overvol raken, want zij houden zeer waardevolle plekken bezet, zonder enig uitzicht op adoptie.

In sommige asielen (zoals Langreo) worden geen gezonde honden geëuthaniseerd, maar wanneer het asiel vol raakt, kunnen er wederom geen nieuwe honden worden binnengehaald in het asiel, wat dus de dood van gezonde andere, in nood verkerende honden ten gevolge zal hebben. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Enkelen zijn honden rond de 6 à 7 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is, en enkelen zijn wat ouder.  Dikwijls
zijn deze honden al lang, sommigen bijna hun hele leven al, in het asiel en hun karakter en gedrag in de roedel, zijn zeer goed bekend bij de medewerkers en vrijwilligers van de asielen. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Uiteraard geven we deze kans aan de super-sociale en lieve onder hen. Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers altijd zeer goed verzorgd, en hebben de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje ! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met opvanggezinnen@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:

CONCHA - Spanje, Avilés, sinds nov. 2017 in NL

CONCHA is een mastindame van 7 jaar oud. Ze leefde jarenlang in het asiel Bolgachina te Oviedo. Sinds november verblijft ze in een opvanggezin en deze verandering was voor haar een totale cultuurshock. Ze moet heel rustig aan wennen aan dit nieuwe leven waar ze wel liefde, aandacht en vrijheid kan krijgen. Na enkele weken zie je gelukkig wel wat stapjes voorwaarts: ze kan al wat meer ontspannen in huis en zoekt toenadering tot de andere honden; gaat in hun buurt of zelfs tegen ze aan liggen. De andere honden zijn een voorbeeld en steun voor haar. Buiten is het nog erg spannend voor CONCHA. Op dit moment is er nog weinig van te zeggen hoe CONCHA zich zal ontwikkelen. Zoals ze nu overkomt is ze lief, zacht, rustig en sociaal maar helaas nog lang niet bevrijd van haar asielverleden. CONCHA heeft hangende onderste oogleden waardoor je de conjunctiva kunt zien (ectropion). Het is dus geen Cherry Eye. Omdat er makkelijk vuil in kan komen is het wel oppassen dat ze geen ontstoken ogen krijgt.
meer foto's


meer info en contactpersoon


NOA II - Spanje, Mieres, komt in sept. naar NL

NOA is een lieve en sociaal middelmaat teef van 6 jaar oud. Ook al is ze geen jonge hond meer, eigenlijk begint haar leven nu pas echt. Tot nu toe heeft NOA geleefd bij een dogcollector in La Luz, onder de meest erbarmelijke omstandigheden. Onlangs werd zij en vele andere honden gered uit deze vreselijk plaats. Ze verblijft nu in een opvanggezin van Refugio Canino Torres maar in september reist ze naar Nederland om op zoek te gaan naar een blijvende thuis. Ondanks haar nare verleden is NOA het vertrouwen in de mens niet helemaal kwijtgeraakt. Ze past zich redelijk makkelijk aan, aan haar nieuwe situatie.
meer foto's


meer info en contactpersoon


PUMAR - Spanje, Santiago, komt in sept. naar NL

PUMAR is een lieve middelmaat reu van 7 jaar oud. Hij kwam vorig jaar in het asiel terecht nadat hij op straat gevonden was. PUMAR mist een deel van zijn voetje, de teentjes ontbreken. Hij kan er op zich wel goed mee uit de voeten, al hinkelt hij zo nu en dan. Hij heeft er geen pijn aan. PUMAR is een vrolijk en grappig hondje, één van de lievelingen van het asiel. In september komt hij naar Nederland waar hij hopelijk snel de harten zal veroveren van zijn toekomstige nieuwe baasjes.
meer foto's


meer info en contactpersoon


RUFO - Spanje, Avilés, komt in sept. naar NL

RUFO is een lief en sociaal reutje van 6 jaar oud. Ook al is hij al wat ouder, eigenlijk begint zijn leven nu pas echt. Tot nu toe heeft RUFO geleefd bij een dogcollector in La Luz, onder de meest erbarmelijke omstandigheden. Onlangs werd hij en vele andere honden gered uit deze vreselijk plaats. Hij verblijft nu in het asiel Perro Feliz van La Protectora maar in september reist hij naar Nederland en kan hij gaan ervaren hoe het leven ook kan zijn als huishondje. Ondanks zijn nare verleden is RUFO het vertrouwen in de mens niet verloren. Met liefde, tijd en geduld zal hij helemaal opbloeien. .
meer foto's


meer info en contactpersoon


TIARA II - Spanje, Torres, komt medio aug naar NL

TIARA is een lieve, rustige mastindame van ruim 8 jaar oud. Ze leeft al 6 jaar in het asiel Refugio Canino Torres. Ze heeft in die jaren al vele kennelgenoten zien vertrekken naar een eigen thuis en telkens bleef TIARA achter. Nu leeft ze samen met LUCERO in de kennel en samen kunnen ze het goed vinden. Eindelijk is het nu TIARA die een eigen thuis gaat krijgen en het mooiste is nog, haar maatje LUCERO gaat met haar mee, zodat ze samen kunnen blijven.
meer foto's


meer info en contactpersoon


TREPI - Spanje, Santiago, komt in sept. naar NL

TREPI is een lief en sociaal teefje van 8 jaar oud en ca. 15 kg. Ook al is ze al wat ouder, eigenlijk begint haar leven nu pas echt. Tot nu toe heeft TREPI geleefd bij een dogcollector in La Luz, onder de meest erbarmelijke omstandigheden. Onlangs werd zij en vele andere honden gered uit deze vreselijk plaats. Ze verblijft nu in een asiel in Torres maar in september reist ze naar Nederland en kan ze gaan ervaren hoe het leven ook kan zijn als huishond. Ondanks haar nare verleden is TREPI het vertrouwen in de mens niet helemaal kwijtgeraakt. Ze begint steeds blijer te worden nu ze goede zorgen krijgt.
meer foto's


meer info en contactpersoon
One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear
author unknown    NAAR BOVEN