HOME
GEEF EEN GOUDEN HOND EEN GOUDEN MAND

In verband met het aantal prachtige oudere honden in de overvolle asielen in Spanje, die nog minder als anderen de kans hebben om ooit een thuis te vinden, hebben we een aantal zeer leuke, lieve, wat oudere honden op komend transport gepland. Ze zijn ook in groot gevaar om geëuthaniseerd te worden wanneer de asielen hopeloos overvol raken, want zij houden zeer waardevolle plekken bezet, zonder enig uitzicht op adoptie.

In sommige asielen (zoals Langreo) worden geen gezonde honden geëuthaniseerd, maar wanneer het asiel vol raakt, kunnen er wederom geen nieuwe honden worden binnengehaald in het asiel, wat dus de dood van gezonde andere, in nood verkerende honden ten gevolge zal hebben. Weliswaar wat ouder, maar dit betekent niet, dat deze honden niet gezond zijn of, dat ze geen lange, gelukkige jaren zullen en kunnen leven.

Enkelen zijn honden rond de 6 à 7 jaar, wat eigenlijk dus nog niet echt oud is, en enkelen zijn wat ouder.  Dikwijls
zijn deze honden al lang, sommigen bijna hun hele leven al, in het asiel en hun karakter en gedrag in de roedel, zijn zeer goed bekend bij de medewerkers en vrijwilligers van de asielen. Deze honden hebben een stabiel en lief karakter.

Uiteraard geven we deze kans aan de super-sociale en lieve onder hen. Verder zijn deze honden door de asielmedewerkers altijd zeer goed verzorgd, en hebben de mishandelingen en verwaarlozingen, die ze ooit meegemaakt hebben, kunnen verwerken, en zijn klaar om alle liefde die ze in zich hebben nu te schenken aan hun speciale baasje ! Ze hechten zich heel erg aan wie goed en liefdevol voor hen zorgt. Na een lange periode en verblijf in het asiel, zijn ze des te dankbaarder aan wie hen nu ook het comfort van een eigen thuis, mand, en baasje willen bieden !

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een 'rijpe' hond?
  • Stabiel karakter, sociaal
  • Gedrag goed bekend en zorgvuldig geselecteerd
  • Volwassen, dus uitgepuberd
  • Rustig en kalm in huis, soms speels en actief buiten
  • Ze tonen vaak een zeer grote 'will to please'
  • Dankbaar!

      Ik ben een “Gouden Hond”
      Nog helemaal gezond
      Ik zoek een baasje, jong of oud
      Als je maar van me houdt
      Ik vraag niet veel
      Dankbaarheid is mijn deel!


Klik hier voor een mooi toepasselijk gedicht over deze (G)OUDE(N) HONDEN.

Wij zijn heel gelukkig dat we toch ook regelmatig een gouden mand vinden voor deze prachthonden ! Mocht u momenteel niet in de mogelijkheid zijn om een oudere lieverd te adopteren, maar wel de mogelijkheid hebben om een oudere hond tijdelijk op te vangen voor ons, neem dan contact op met opvanggezinnen@sos-strays.nl
Een gouden hond op weg helpen naar een gouden mand.

Hieronder onze "GOUDEN HONDEN" die reeds in een van onze opvanggezinnen verblijven of met een komend transport uit Spanje naar Nederland/Belgie komen:

CONCHA - Spanje, Avilés, sinds medio nov. in NL

CONCHA is een mastindame van 7 jaar oud. Ze leefde jarenlang in het asiel Bolgachina te Oviedo. Sinds november verblijft ze in een opvanggezin en deze verandering was voor haar een totale cultuurshock. Ze moet heel rustig aan wennen aan dit nieuwe leven waar ze wel liefde, aandacht en vrijheid kan krijgen. Na enkele weken zie je gelukkig wel wat stapjes voorwaarts: ze kan al wat meer ontspannen in huis en zoekt toenadering tot de andere honden; gaat in hun buurt of zelfs tegen ze aan liggen. De andere honden zijn een voorbeeld en steun voor haar. Buiten is het nog erg spannend voor CONCHA. Op dit moment is er nog weinig van te zeggen hoe CONCHA zich zal ontwikkelen. Zoals ze nu overkomt is ze lief, zacht, rustig en sociaal maar helaas nog lang niet bevrijd van haar asielverleden. CONCHA heeft hangende onderste oogleden waardoor je de conjunctiva kunt zien (ectropion). Het is dus geen Cherry Eye. Omdat er makkelijk vuil in kan komen is het wel oppassen dat ze geen ontstoken ogen krijgt.
meer foto's


meer info en contactpersoon


ESTHER S. - Spanje, Avilés, sinds medio nov. in NL

ESTHER is een hele lieve dame van 8 jaar. Ze leefde jarenlang in het asiel Bolgachina te Oviedo. Volgens het opvanggezin in Nederland is ESTHER een heerlijke, lieve hond die het best nog spannend vindt om in een huis te wonen, maar die zichtbaar geniet. Ze wordt steeds vrijer in haar beweging in huis. Ze is wel een dame van middelbare leeftijd met een rugzakje, en heeft daarom tijd nodig om de wereld buiten het asiel te vertrouwen. ESTHER geniet wel van alle aandacht die ze krijgt. Ze is zeer gehoorzaam en heeft een redelijk goede conditie. Twee keer per dag een wandeling van een uur is geen probleem voor haar, ESTHER loopt heerlijk in haar eigen tempo mee. ESTHER heeft baasjes nodig die haar tijd geven om vertrouwen te krijgen en van het leven te genieten
meer foto's


meer info en contactpersoon


LADI - Spanje, Santiago, sinds medio nov. in NL

LADI is een gevoelige hond van circa 7 jaar. Ze is in 2011 gevonden op straat en jarenlang verbleef zij in het asiel. Uiteindelijk werd zij in 2016 geadopteerd in Spanje. Helaas was dit geen succes: haar nieuwe baasjes verwachtten te veel en te snel van alles van haar en boden haar geen structuur, rust en duidelijkheid. Hierdoor raakte LADI erg van slag en kroop zij in haar schulp: al gauw werd zij teruggebracht naar het asiel. Sinds november verblijft ze in een opvanggezin; ze past zich daar goed aan en begint mee te draaien in de routine van alledag. Ze geniet duidelijk van de huiselijke warmte en aandacht, soms vindt ze het moeilijk die aandacht te delen en dringt ze de andere honden opzij. LADI is erg bang voor harde knallen en harde, zware stemmen. LADI heeft stabiele en consequente baasjes nodig die haar steun kunnen geven zonder haar al te veel te vertroetelen. In verband met haar angst is ze niet geschikt voor een druk gezin met jonge kinderen en/of veel aanloop.
meer foto's


meer info en contactpersoon


LUNA ISABELLA - Spanje, Avilés, sinds medio nov. in NL

LUNA ISABELLA is een hele lieve middelmaat teef van 9 jaar oud. Ze is een mix Bretoense Spaniel met als roepnaam BELLA. Ze loopt netjes aan de riem en is lief voor kinderen. BELLA is soms nog wel wat angstig maar het opvanggezin ziet al wel vooruitgang. BELLA is helemaal zindelijk en loopt netjes mee aan de riem. BELLA kan al een paar uurtjes, samen met de andere honden in het opvanggezin, alleen thuis blijven. Zodra BELLA wat angstig is, zoekt ze contact met de andere honden door bij ze in de mand te gaan zitten. Andere honden op straat vindt ze leuk en wil graag naar ze toe. BELLA eet goed. Over haar achtergrond voor ze in het asiel kwam is ons niets bekend.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MOU - Spanje, Torrelavega, sinds begin sept. in NL

MOU is een zachtaardig, vrolijk hondje van 6 jaar, met af en toe een pittig karaktertje. Consequent zijn is wel een regel in zijn opvoeding, anders gaat MOU zelf de leiding nemen. Hij is geen dominant hondje en kan goed met alles en iedereen overweg. MOU is zindelijk. Autorijden of eventjes alleen thuis zijn is voor MOU geen probleem, hij gaat rustig op zijn plekje liggen. Een aandachtspuntje bij MOU is wel dat hij wat jaloers kan zijn en dan door te blaffen probeert alle aandacht naar zich toe te trekken. Hij is hierin goed te corrigeren. MOU past het beste bij mensen die dit vertederende hondje leiding kunnen geven; dan heb je een vriendje voor het leven.
meer foto's


meer info en contactpersoon


MUSTA - Spanje, Santiago, sinds begin sept in NL

MUSTA is een lieverd van circa 8 jaar. Ze werd in 2010 bij de oever van een rivier gevonden. Ze had geen chip en niemand heeft ooit naar haar gevraagd. Sinds die tijd verbleef zij in het asiel van Santiago, dus nagenoeg haar hele leven. Een leven als huishond is voor haar totaal nieuw. Haar opvanggezin in NL meldt dat MUSTA inmiddels keurig aan de lijn wandelt en al zindelijk is, mits ze genoeg wordt uitgelaten. Ze vindt alles nog spannend zonder extreem bang te zijn. De eerste dagen at ze niet, maar nu is haar bakje altijd leeggegeten. MUSTA is sociaal met andere honden en blaft weinig. Een drukke stad/ omgeving is op dit moment nog te spannend voor MUSTA. Ze moet met kleine stappen de wereld nog verkennen. Het gebit van MUSTA is op 9 november jl. gereinigd, en er zijn een paar kiezen getrokken. Haar gebit is nu tip top in orde.
meer foto's


meer info en contactpersoon


TINA VI - Spanje, Santiago,sinds medio november in NL

TINA is een dwergpoedel teefje van 8 jaar oud. Toen ze werd gevonden was haar vacht in een slechte en vervuilde staat en moest ze geknipt en gewassen. Ze liet het allemaal gewillig toe. TINA is ondanks haar oudere leeftijd nog speels, actief en vrolijk. Ze is dol op aandacht en geeft graag kusjes.
meer foto's


meer info en contactpersoon


YULI - Spanje, Avilés, sinds begin sept in NL

YULI is een mastinmix van circa 7 jaar. Ze werd door haar Spaanse verzorgers beschreven als een zeer lieve hond die vriendelijk is met mensen, klein en groot. Haar opvanggezin hier vindt YULI ook een bijzonder lieve hond en een echte knuffelbeer. Ze kan echt genieten van haar dagelijkse verzorging en dan vooral van een lekkere borstelbeurt. YULI beheerst de roedeltaal uitstekend en is sociaal met andere honden. Gezien haar formaat is ruimte in en rondom het huis een absolute vereiste voor haar. YULI werd door onze vrienden van La Protectora uit het asiel van Mieres gehaald, dat voorheen door “El Trasgu” werd beheerd. Sinds kort is dit asiel in handen van een nieuwe uitbater, die gelukkig ook weer bereid is om samen te werken met La Protectora. Door deze samenwerking hebben meer honden een kans op een nieuw goed leven buiten het asiel.
meer foto's


meer info en contactpersoon
One by One, they pass by my cage,
Too old, too worn, too broken, no way.
Way past his time, he can't run and play.
Then they shake their heads slowly and go on their way

A little old man, arthritic and sore,
It seems I am not wanted anymore.
I once had a home, I once had a bed,
A place that was warm, and where I was fed.

Now my muzzle is grey, and my eyes slowly fail.
Who wants a dog so old and so frail?
My family decided I didn't belong,
I got in their way, my attitude was wrong.

Whatever excuse they made in their head,
Can't justify how they left me for dead.
Now I sit in this cage, where day after day,
The younger dogs get adopted and driven away.

When I had almost come to the end of my rope,
You saw my face, and I finally had hope.
You saw thru the grey, and the legs bent with age,
And felt I still had life beyond this cage.

You took me home, gave me food and a bed,
And shared your own pillow with my poor tired head.
We snuggle and play, and you talk to me low,
You love me so dearly, you want me to know.

I may have lived most of my life with another,
But you outshine them with a love so much stronger.
And I promise to return all the love I can give,
To you, my dear person, as long as I live.

I may be with you for a week, or for years,
We will share many smiles, you will no doubt shed tears.
And when the time comes that God deems I must leave,
I know you will cry and your heart, it will grieve.

And when I arrive at the Bridge, all brand new,
My thoughts and my heart will still be with you.
And I will brag to all who will hear,
Of the person who made my last days so dear
author unknown    NAAR BOVEN