N O A   I I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix type klein formaat Beagle.
Leeftijd
± 31/10/2016
Schouderhoogte
Kleine hond: 35 cm hoog en 11 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

De kleine organisatie APACA (Asociación Protectora de Animales del Camino) helpt verlaten en gedumpte honden die zich bevinden op de route van de Camino de Santiago in de provincie Galicia. Ze vangen deze hondjes op, geven ze de nodige medische zorgen en zoeken een nieuwe thuis voor ze. Het asiel in Santiago de Compostella, Refuxio de Bando, werkt nauw samen met deze organisatie en helpt mee om voor deze hondjes een thuis te vinden. Zo komen ook enkele hondjes van APACA via onze samenwerking met asiel Refuxio de Bando mee op transport.
Verblijfplaats
Leek, in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter
NOA is een lieve, speelse, aanhalige, energieke en soms heerlijk eigenwijze hond.
In huis is zij afwisselend rustig en dan weer heel speels. Zij kan zich goed alleen vermaken maar ook samen spelen met haar opvanggezin vindt zij het einde. Ook met andere honden spelen vindt zij erg leuk.
NOA is zeer mensgericht en volgt je op de voet. Bezoek wordt hartelijk begroet.
NOA is volledig zindelijk en geeft zelf netjes aan als zij naar buiten moet.
NOA kan al even alleen thuis blijven. Zij verblijft dan in de bench. Ook 's nachts slaapt zij in de bench en dat gaat erg goed.
NOA trekt aan de riem en loopt nog alle kanten op. Haar neusje is daarbij vaak op de grond om alle geurtjes op te snuiven. Zodra zij andere mensen of honden ziet, wil zij er graag heen en ook vogels e.d. hebben haar aandacht. Op dit moment loopt zij dan ook afwisselend aan een lange lijn en een 2 meter lijn zodat zij wel haar energie kwijt kan. NOA kan absoluut nog niet los.
Met de kat gaat zij op zich goed om, tenzij de kat wegrent. Dan is het een leuk spelletje om er achteraan te gaan.
Mee in de auto gaat erg goed.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van NOA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
NOA past bij mensen die wat eigenwijsheid in een hond waarderen, die graag wandelen en die het leuk vinden nog wat puntjes op de i te zetten in haar opvoeding.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. NOA reageert vriendelijk op katten.

Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden NOA werd gevonden op straat, ze had geen chip. Het was duidelijk zichtbaar dat ze een tijdje daarvoor een nest had gehad. NOA verbleef bij een Spaans opvanggezin tot ze naar Nederland reisde.
NOA was geadopteerd maar is wegens allergie van één van de kinderen terug bij ons ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG