O R E O   S.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 17/05/2017
Schouderhoogte
Waarschijnlijk kleinblijvend.
Op 02/10/2017 met bijna 5 maanden oud: 4,6 kg.
Uiterlijk
Zwart/witte half langharige vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid (Cadiz)

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Hij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor hijn dieren.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin met kinderen en een andere hond.
Karakter
Lieve, sociale pup. OREO is een klein dondersteentje dat soms probeert zijn zin te krijgen. Hij geeft een venijnig kefje en met z'n eigenwijze koppie kijkt hij je dan aan.
OREO is een echt allemansvriendje en lief met kinderen.
Op een klein ongelukje na is hij zindelijk in huis en de nacht slaapt hij heerlijk door in de bench.
OREO is met zijn schattige snuitje een pup die zeer consequent opgevoed moet worden daar hij anders zelf de dienst gaat uitmaken. Weinig correctie is er niet voor nodig, alleen heel duidelijk naar hem zijn wat wel en niet mag.
OREO heeft een heel zachtaardig karakter en is graag bij het baasje in de buurt. Met steun van andere honden kan hij al 2 uurtjes alleen zijn. Hij verblijft dan in de bench.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van OREO.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
OREO is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig hijn.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend hijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden OREO en zijn zusje VANILLA verbleven in Spanje bij een gastgezin met andere honden en een klein kind.
Kosten gift:  € 235,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden hijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG