O T I
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 05/02/2014
Schouderhoogte
Grote hond: 70 cm hoog.
Uiterlijk
Blond/lichtbruin, wollige halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Oosteind, in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter
OTI is een grote, lieve, sociale kerel die nog het n en ander moet leren. OTI verblijft nu enkele weken in zijn opvanggezin en maakt grote stappen vooruit qua het leven in en om huis.
OTI is in huis een rustige hond die zich, ondanks zijn grootte, makkelijk ergens neerlegt.
OTI is graag in de buurt van zijn baas en heeft er nog wat moeite mee als deze weg gaat, dit uit hij dan door een plasje te doen of zich een schoen toe te eigenen.
OTI gaat graag mee wandelen, hij loopt al netjes mee aan de riem zonder continue te trekken en kan op veilig plekken ook loslopen.
Buiten kan OTI soms nog wel iets zien wat hij interessant vindt en dan moet je wel stevig in je schoenen staan want hij beseft dan even niet dat er ook nog een mens aan de riem zit. Hij is niet onder de indruk van verkeer, vuurwerk of andere dingen buiten.
OTI is sociaal met mens en dier, maar heeft moeite met dominante honden, hij wil dan zelf toch ook even laten zien hoe stoer hij is.
OTI kan zonder problemen mee in de auto.

Klik hier om een filmpje te bekijken van OTI in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
OTI is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van hem en waar hij het best op zijn plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal. OTI reageert vriendelijk op katten.
Bijzonderheden OTI werd ruim een jaar geleden op straat gevonden, van zijn verleden is helaas niets bekend. Hij is n van de lievelingen van het asiel en alle medewerkers hebben met blijdschap gereageerd op het nieuws dat hij begin december naar Nederland mocht reizen voor een toekomst als huishond.
Kosten: € 260,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG