O U Z O   G.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/06/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk kleine middelmaat.
Op 27/10/2018 met 4,5 maand oud: 30 cm hoog en 7,5 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Lienden, in een opvanggezin met andere honden, een kat en konijnen.
Karakter OUZO is een lief, vrolijk, zachtaardig en sociaal pupje. Soms vindt hij bepaalde situaties of dingen die hij niet kent even spannend maar hij herstelt zich snel. Met de honden in het opvanggezin gaat hij goed en met respect om en hij begrijpt de roedeltaal goed. Bij vreemde honden kijkt hij even de kat uit de boom maar het is al snel goed.
OUZO is zeer mensgericht en hij komt dan ook graag bij je zitten om geaaid te worden. Ook met kinderen gaat hij goed om, zowel groot als klein. Aan drukke kinderen moet hij even wennen maar hij kiest er in dat geval voor om alles op een afstandje rustig te bekijken.
Binnen is hij zeer relaxt. Zodra hij van buiten komt, maakt hij even een paar mooie koprollen over het kleed of in de mand om vervolgens heerlijk ergens te gaan liggen. OUZO zal geen verkeerde dingen pakken, daar is hij het type hondje niet naar.
OUZO kan al een paar uurtjes alleen thuis zijn, samen met de andere honden in het opvanggezin. Hij verblijft dan in de bench. Ook 's nachts slaapt hij in de bench. Hij slaapt keurig door.
OUZO is op een enkel ongelukje na zindelijk.
Buiten is hij nieuwsgierig en vindt hij alles leuk. Netjes aan de riem lopen, moet hij nog leren. Hiermee wordt uiteraard geoefend binnen het opvanggezin.

Klik hier om een filmpje te bekijken van OUZO in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
OUZO is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden OUZO en RAKI zijn broertjes. Ze werden, samen met nog drie pups uit hetzelfde nest, achtergelaten op de stoep bij Silke. Op dat moment waren ze slechts één maand oud. Gelukkig kregen deze twee de kans om van Kreta naar Nederland te reizen voor een betere toekomst.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG