P A C A   I I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2007
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 32 cm hoog en 8,5 kg.
Uiterlijk
Zwart/grijs, kortharig
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Omschrijving
PACA, een actieve, liefdevolle seniorendame zoekt (een) actieve liefdevolle baasje(s) om samen nog te genieten van een heerlijke oude dag. Met haar ruim 11 jaar is PACA nog zeer actief en gaat graag mee wandelen. Zij trekt totaal niet aan de riem, behalve als haar neusje iets interessants geroken heeft.
Ze is een lief sociaal hondje tegenover mensen, en kinderen krijgen helemaal haar volledige aandacht. PACA is verzot op eten, knuffelen, wandelen, soms spelen met een balletje, aandacht van kindjes en mensen en spelen met je handen.
Loslopen in het park gaat goed, al wil ze soms wel even een sprintje trekken om een vogeltje op te jagen of ze blijft staan snuffelen of er muisjes te vinden zijn. Ze doet dan net of ze je niet hoort, een kleine stemvermaning is genoeg voor haar om door te lopen.
PACA verblijft momenteel in een appartement met ruim balkon en kan zich hier ontzettend vermaken.
PACA is helemaal zindelijk maar wil soms wel eens tegenover de dominante teef in het opvanggezin laten zien dat zij er ook is.
PACA gaat probleemloos mee in de auto en even alleen thuis blijven is voor haar ook geen probleem. 's Nachts slaapt PACA in de bench vanwege de aanwezige katten waar ze 's nachts nog wel eens mee wil spelen. 's Morgens met opstaan heeft zij wel hoge nood en wil dan meteen naar buiten.

Klik hier voor een aantal filmpjes van PACA in het asiel in Spanje met kinderen en op wandeling in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor PACA zoeken wij liefdevolle en consequente baasjes die nog graag een wandeling maken en die haar als hondje alleen alle aandacht kunnen geven. Ze zullen er veel voor terug krijgen. PACA is verzot op aandacht en soms een echt allemansvriendje.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met honden, katten en kinderen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Aan de riem wil PACA nog wel eens mopperen naar passerende honden; een kleine stemvermaning is genoeg om haar te corrigeren.
Kosten: € 75,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG