P A X T I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 09/06/2017
Schouderhoogte
Klein hondje: 25 cm hoog en 5,5 kg.
Uiterlijk
Blond, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Hoorn, in een opvanggezin met een andere hond en katten.
Karakter
PAXTI is een vrolijk, aanhankelijk hondje en vindt kroelen heerlijk. Hij leert redelijk makkelijk en luistert al naar zijn naam. Hij draait al goed mee in het ritme binnen het opvanggezin.
In huis is hij rustig, speelt af en toe en ligt graag bij je in de buurt of op schoot.
PAXTI is zindelijk, mits hij op tijd wordt uitgelaten, en doet zijn behoeftes keurig aan de riem. Aan de riem loopt hij netjes mee en trekt niet. Wat of wie hij ook tegenkomt, het maakt hem niet uit. Naar andere honden is hij enthousiast.
Hij een makkelijke eter en blijft netjes van het katteneten af.
PAXTI kan zich goed vermaken met speeltjes en hij probeert ook met de katten te spelen. Met de juiste begeleiding gaat dit goed. Soms kan hij wat te druk doen. Met een balletje gooien, vindt hij ook helemaal leuk.
Met de kleinkinderen in het opvanggezin (5 en 9 jaar) gaat hij goed om. Bezoek wordt vrolijk begroet.
PAXTI kan al enkele uren alleen thuis blijven, in gezelschap van de andere hond in het opvanggezin.
's Nachts slaapt hij in een mandje of op bed.
Autorijden gaat ook prima. Hij vindt het even spannend om in te stappen maar daarna blijft hij netjes op de achterbank zitten.
PAXTI werd door zijn Spaanse verzorgers beschreven als een zeer sociaal en aanhankelijk hondje wat dol op knuffelen is.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
PAXTI past bij mensen die begrijpen dat hij nog wat dingen moet leren en die hem met een positieve opvoeding verder op willen laten groeien. Een speelkameraadje zou leuk zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. PAXTI verbleef in Spanje bij mensen waar zowel andere honden als katten in huis leven. Met beiden kan PAXTI goed overweg.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PAXTI is gevonden op straat, waarschijnlijk daar achtergelaten door zijn voormalige baasjes. Van zijn verleden is niets bekend.
PAXTI had een zogenoemd cherry-eye, hieraan werd hij in Spanje nog geopereerd.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG