P E P E   S.
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 07/08/2011
Schouderhoogte
Kleine hond, maar grof gebouwd: 36 cm hoog en 13 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Budel, in een opvanggezin met een kind en twee honden.
Karakter
PEPE is een lieve en relaxte hond die zich heel snel aanpaste aan het leven als huishond. Hij is zeer aanhankelijk en wanneer er knuffels worden uitgedeeld is hij er als de kippen bij. Zijn tijdelijke baasjes werden direct al volledig vertrouwd, een borstelbeurt of tandjes bekijken is dan ook geen enkel probleem voor hem. Hij ligt graag bij hen in de buurt, het liefst naast zijn baasjes op de bank.
In huis is hij rustig, dutjes worden afgewisseld met even spelen met een speeltje. Lekker op een bot knagen vindt hij ook erg fijn. Ook geniet hij erg van de tuin, waar hij lekker in de zon een tukje doet.
PEPE is een slim en leergierig hondje, commando’s pikt hij supersnel op. Hij lijkt precies te weten wat er van hem verwacht wordt.
Bezoek wordt vrolijk en rustig begroet, met kleine kinderen is hij heel zacht en lief. Geen gespring of druk gedoe.
Alleen blijven kan hij ook al, bij het weggaan van zijn baasjes piept hij eventjes maar daarna gaat hij lekker slapen. Hij verblijft dan los in de woonkamer samen met de andere honden van het opvanggezin. Ook ’s nachts slaapt hij los in de woonkamer netjes de nacht door.
PEPE heeft in Spanje weinig tot geen prikkels gehad en heeft daardoor soms buiten nog wat moeite met nieuwe situaties die hij niet kent zoals ontmoetingen met paarden, eenden en andere onbekende honden. Hier weet hij nog niet zo goed raad mee en heeft daar de begeleiding van zijn baasje in nodig. Wanneer hij eenmaal kennis gemaakt heeft met een andere hond is hij zeer sociaal en wil dan ook graag even spelen. Met de juiste aandacht en training kan PEPE rustig leren met onbekende prikkels om te gaan. Op straat wil hij nog wel eens uitvallen naar andere honden, dat is iets waar aan gewerkt moet worden!
In de auto is PEPE rustig en gaat lief liggen tot de bestemming is bereikt.
PEPE heeft geen voernijd en is volledig zindelijk.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van PEPE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
PEPE zoekt baasjes die hem geduldig willen begeleiden wanneer hij even onzeker is in een nieuwe, onbekende situatie. Een cursus bij een hondenschool is zeker een aanrader met een snelle leerling als PEPE. Een tuin is wel een must, hier geniet PEPE volop van.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden PEPE werd door onze vrienden van La Protectora gered uit de Albergue de Animales de Oviedo, aldaar beter bekend als ‘La Bolgachina’. Hij verbleef bij een Spaans opvanggezin van La Protectora totdat hij naar Nederland kon reizen.
Kosten: € 235,-- gift + € 75,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG