P E R R Y   S.
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 11.00 en 18.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix type Boomertje.
Leeftijd
± 05/05/2012
Schouderhoogte
Klein hondje: 31 cm hoog en 7 kg
Uiterlijk
Beigebruin met donker masker, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

De kleine organisatie APACA (Asociación Protectora de Animales del Camino) helpt verlaten en gedumpte honden die zich bevinden op de route van de Camino de Santiago in de provincie Galicia. Ze vangen deze hondjes op, geven ze de nodige medische zorgen en zoeken een nieuwe thuis voor ze. Het asiel in Santiago de Compostella, Refuxio de Bando, werkt nauw samen met deze organisatie en helpt mee om voor deze hondjes een thuis te vinden. Zo komen ook enkele hondjes van APACA via onze samenwerking met asiel Refuxio de Bando mee op transport.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter
Volgens zijn Spaanse verzorgers is PERRY een vrolijk en makkelijk hondje.
PERRY is nu bij zijn opvanggezin in Nederland en hij blijkt een lief en rustig hondje te zijn. Het liefst ligt hij rustig in zijn mandje of open bench (hij kiest wel de bench uit die het zachtste dekentje heeft) en geniet van de aandacht die hij krijgt.
PERRY gaat nu ook spelen met de andere honden in het opvanggezin. In het begin ging het met de katten samen niet zo goed, maar nu gaat het prima! PERRY kwispelt naar ze en vertoont geen vervelend gedrag meer.
PERRY gaat heel graag mee op wandeling, loopt netjes mee en is ook helemaal zindelijk. Hij geniet volop buiten en toont nu ook interesse voor andere honden, dit gaat prima. Alleen als andere honden erg dominant zijn vindt hij dit niet leuk. PERRY kan niet los lopen, dan gaat hij op stap, en luistert niet.
PERRY geniet van de borstelbeurt, laat alles toe.
Van voedernijd heeft hij geen last.
De eerste nachten sliep hij in een gesloten bench, dit ging prima. Maar nu slaapt hij in de bench met het deurtje open, hij maakt niks kapot, je hoort hem niet. Ook overdag kan hij even alleen blijven (wel in gezelschap van de andere honden).
Voor kleine kinderen is hij lief, hij wordt heel graag geaaid.
Mee in de auto doet hij ook graag, hij heeft geen last van autoziekte.
Samengevat: PERRY is een heerlijk hondje, dat ontzettend van aaien en knuffelen houdt.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Wij denken dat PERRY zich het fijnst zal voelen bij een (oudere) adoptant, die alle tijd voor hem heeft en waar hij lekker vertroeteld wordt en kan genieten van de aandacht. Wij denken niet dat PERRY zich in een druk gezin thuis zal voelen. Hij is wel lief voor kinderen, vindt het heerlijk om geaaid te worden. PERRY kan alleen, maar ook bij een andere hond geplaatst worden, mits de andere hond niet dominant is. PERRY voelt zich thuis op een appartement en heeft geen tuin nodig, mits hij maar genoeg wordt uitgelaten.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. PERRY kan samen met katten, mits de katten honden gewend zijn.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PERRY is op straat gevonden, vermoedelijk daar achter gelaten door zijn voormalige eigenaar. Van zijn herkomst en verleden is niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG