P I N E I R I T A
contactpersoon
voor meer info:

klaske@sos-strays.nl
+31 (0)6 37354987
ma t/m za: 8-11 uur
of vanaf 18.00 uur


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 25/09/2014
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 15,1 kg.
Uiterlijk
Blond, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Wolvega, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
PINEIRITA kwam al als heel klein pupje in het asiel en het enige leven wat ze kende was het asielleven. Sinds mei jl. zit PINEIRITA in een opvanggezin in Nederland. Ze mag graag eventjes spelen of rennen in de tuin en geaaid worden, maar alles is nog ontzettend spannend.
PINEIRITA is sociaal met andere honden en zij heeft een andere lieve, stabiele hond nodig waar zij zich aan op kan trekken en mee kan spelen. Bij een grote roedel heeft zij de neiging om zich terug te trekken en in een hoekje te gaan zitten.
PINEIRITA loopt op plaatsen waar het niet erg druk is. Ze loopt keurig aan de lijn maar schrikt nog snel van onverwachte geluiden en wil dan vluchten. Ze draagt een veiligheidstuigje (dit is geen gewoon tuigje) waar ze niet uit kan ontsnappen en er wordt gelopen met de hand door de lus van de lijn. Door haar onverwachte angst kan PINEIRITA ook niet los.
Een tuin, waar zij samen met een maatje kan snuffelen, rennen en spelen, zou erg fijn voor haar zijn. Een omheining vanaf 1.50 meter hoog is noodzakelijk. De tuin moet ook helemaal dicht zijn, er zou bij wijze van spreken geen konijn uit moeten kunnen ontsnappen. Deze veiligheidsmaatregelen moet men zeer serieus nemen en men moet hier niet te licht over denken.
PINEIRITA is vanaf het begin al zindelijk, vernielt niets en blaft weinig.
PINEIRITA moet in alle rust en in haar eigen tempo wennen aan een heel nieuw leven. Wij zoeken voor haar lieve, maar ook zeer geduldige baasjes die haar steunen, er voor haar zijn en met haar de wereld gaan ontdekken.
Zoals het nu lijkt heeft PINEIRITA geen jachtinstinct. PINEIRITA reageert niet op poezen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van PINEIRITA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Wij zoeken adoptanten die ervaring hebben met bange honden. Een andere stabiele hond is noodzakelijk. We zoeken voor PINEIRITA een rustige en stabiele omgeving, een druk gezin of drukke stad is niet geschikt voor haar.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. PINEIRITA ondervindt veel steun aan de aanwezigheid van een andere hond.
Bijzonderheden PINEIRITA is in 2014 op straat gevonden toen ze pas vijf dagen oud was. Samen met haar moeder en broers/zussen is zij naar het asiel gebracht. In de loop der tijd zijn al haar familieleden geadopteerd, alleen PINEIRITA bleef achter in het asiel.
PINEIRITA heeft in Spanje ondertussen nagenoeg geen kans meer op een adoptie en wij van S.O.S. Strays willen haar wel graag die kans bieden. We beseffen dat PINEIRITA wellicht veel tijd nodig heeft om te wennen aan een leven buiten het asiel, een leven als huishond heeft zij nooit gehad. Maar haar Nederlandse opvanggezin gaat er alles aan doen om ook deze lieve hond ta laten zien dat er meer is dan een leven in een betonnen kennel en af en toe een wandeling.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG