P I N K I
contactpersoon
voor meer info:
esther@sos-strays.nl
+31 (0)36-5324999
  Bereikbaar tot 18.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/02/2014
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 10,6 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, halflangharig .
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Almere, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
Sinds kort is PINKI in Nederland en onze eerste indruk van haar is heel positief.
PINKI is een vriendelijk en vrolijk hondje wat zich makkelijk aanpast. Vanaf de allereerste dag bij haar opvanggezin gedraagt ze zich lief en open en wekt op geen enkele manier de indruk dat zij moeite heeft met alle veranderingen die momenteel plaatsvinden in haar leven.
PINKI vindt het heerlijk om op schoot te zitten en gekriebeld en geknuffeld te worden. Ze is speels en vermaakt zich uitstekend met het hondenspeelgoed.
Het is duidelijk dat zij in Spanje binnenshuis geleefd heeft gezien de manier waarop ze zich vanaf het eerste moment in huis gedroeg en het feit dat ze zindelijk is. PINKI heeft geen angst voor huishoudelijke apparaten, kan prima traplopen en schrikt niet van onverwachte geluiden binnenshuis.
PINKI vindt het heerlijk om bij je te liggen op de bank, het is een echt gezelligheidshondje. Gedurende de nacht slaapt zij in een bench, dit accepteert ze moeiteloos.
De eigen hond van het opvanggezin moet nog niet veel van haar weten en PINKI respecteert dat door hem met rust te laten.
PINKI gaat graag mee uit wandelen. Ze trekt nog wel behoorlijk aan de riem in haar enthousiasme, hier wordt aan gewerkt door haar opvanggezin.
Kort samengevat: PINKI is een zalige hond die zich makkelijk aanpast. Met haar diepbruine vacht en lieve kop is ze een plaatje om te zien.
Aandachtspuntje van dit moment: PINKI moet nog wat beter leren lopen aan de riem.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
PINKI is een geweldige hond voor mensen die een niet te kleine, maar ook niet al te grote hond zoeken. Baasjes die van knuffelen houden, bij wie ze op de bank mag komen liggen en die haar dagelijks een lekkere wandeling kunnen bieden.
PINKI heeft geen andere hond nodig om gelukkig te zijn, maar kan wel prima samenleven met soortgenoten.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PINKI is, samen met twee andere honden, op straat gezet door haar eigenaar. Gelukkig hebben onze vrienden van La Protectora zich over het drietal ontfermd.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG