P I N Y
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/02/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaat van 15-20 kg. De mama was een middelmaat hond, vader onbekend.
Op 15/05/2018 met 3,5 maand oud: 38 cm hoog en 7,9 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Bergen op Zoom, in een opvanggezin met een kind, een hond en katten.
Karakter
PINY is een onbevangen, vrolijke, sociale pup. Ze is nergens bang voor, schrikt van niets op straat en is heel vriendelijk en speels naar andere honden toe.
Ze eet heel graag en goed, op het gulzige af.
PINY houdt er van om te gaan wandelen en loopt al zeer goed mee aan de lijn. Ze houdt van waterplassen, daar dendert ze door, en ze vindt het ook heel fijn om verstoppertje te spelen in het hoge gras.
PINY houdt van apporteren,. Binnen werpt ze zich letterlijk tegen je aan om te kroelen, ze laat zich overal aanraken. Ze is een heerlijke hond.
PINY heeft (momenteel) geen jachtinstinct, maar houdt haar omgeving wel goed in de gaten.
PINY is helemaal zindelijk, wanneer ze een grote of kleine boodschap moet doen, gaat ze zelf naar buiten indien mogelijk, anders maakt ze je duidelijk dat ze moet door bij de deur te gaan staan. Als ze ’s nachts haar behoefte moet doen, geeft ze dit aan door te blaffen, zo niet dan slaapt ze de hele nacht door.
PINY is vriendelijk naar bezoekers in haar opvanggezin en totaal niet opdringerig naar aanwezige kinderen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
PINY is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. PINY is lief voor katten, ze is heel voorzichtig met ze.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PINY en haar zus GLINDA kwamen samen met hun mama en broers/zusjes in het asiel terecht. Een deel van het nest is gelukkig in Spanje geadopteerd en ook voor de moederhond is serieuze belangstelling.
PINY en GLINDA reisden mee op transport om hier in Nederland/België een mooie toekomst te krijgen.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG