P I P A   V I I I
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/05/2017
Schouderhoogte
Middelmaat: 48 cm hoog en 18 kg.
Uiterlijk
Donkergrijs/wit, dikke halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Beauvechain ((België, 20 km van Leuven), in een opvanggezin met honden, katten, kippen en paarden.
Karakter
PIPA is een heerlijke onbevangen puber. PIPA moet nog alles leren, maar is een allemansvriend: groot, klein, reu teef, poes en mensen, kinderen...... ze begroet iedereen even enthousiast. PIPA is een ietsje bazig, maar zal het goed doen bij een stabiel hondenvriendje waar ze van kan leren, of als hondje alleen, bij mensen die met haar naar de hondenschool willen gaan.
PIPA is een avonturier in hart en nieren! Dit betekent dat ze voorlopig niet los kan wandelen, ze wil alles onderzoeken en op die momenten heeft ze bananen in haar oren. Wel heeft ze in haar opvanggezin al geleerd om netjes aan de riem te lopen, en dit gaat echt al uitstekend!
Kandidaten voor PIPA moeten in het bezit zijn van een hermetisch afgesloten tuin. Zodra ze maar een kleine uitgang ziet, wil ze namelijk op avontuur gaan. Een tuin die slechts deels afgesloten is, of met een lage afsluiting is absoluut geen goed idee voor PIPA.
PIPA is zo goed als zindelijk, soms, uit enthousiasme bij het spelen doet ze nog een klein plasje binnen. Hier wordt aan gewerkt in het opvanggezin.
PIPA slaapt 's nachts in een bench en heeft hier geen problemen mee, ze slaapt rustig de hele nacht door. Overdag dolt en speelt ze de hele tijd met de honden in haar opvanggezin, daarom krijgt ze een paar keer per dag een time-out omdat ze anders haar rust niet neemt; ze is werkelijk een dolenthousiast hondje.
PIPA heeft geen probleem met autorijden (in een bench vanwege de veiligheid). Ze gaat tijdens de rit rustig liggen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van PIPA in België.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Aangezien PIPA heel enthousiast en springerig is wanneer ze mensen ontmoet, plaatsen we haar niet in een gezin met hele jonge kinderen.
PIPA past het best bij mensen die intensief aan de slag willen met het opvoeden van een jonge hond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PIPA werd door onze vrienden van La Protectora gered uit de perrera van Pola de Lena.
PIPA heeft Hubertusklauwtjes.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG