HOME
JAARPROJECT  2017

TEN GUNSTE VAN HET NIEUWE ASIEL HAPPY DOG
Samenwerking tussen VZW en de Stichting  S.O.S. Strays

DIT JAARPROJECT IS PER 25 SEPTEMBER 2017 AFGEROND

DE HAPPY DOG - VAN BROODFOK NAAR FIJN ASIEL

De vereniging La Protectora heeft in januari 2016 een broodfokbedrijf in Oviedo over kunnen kopen met de nodige vergunningen om een asiel te kunnen runnen op deze plek. Alle hondjes zijn letterlijk “bevrijd” en hebben na een behandel- en herstelperiode allemaal een nieuw thuis gevonden. Zie hiervoor het filmpje: Operacion Happy Dog.

De stallen en het woonhuis worden op dit moment grondig gerenoveerd en klaar gemaakt om hier een goed asiel te starten. De vereniging la Protectora, waar wij al heel lang een goed contact mee hebben, hebben veel donaties en sponsor acties gehad en zij financieren hiermee de verbouwingen.

Volgens de laatste berichten zal dit asiel opengaan rond januari 2017. U kunt al het nieuws over de Happy Dog volgen op onze speciale facebookpagina Happy Dog. Op het grote terrein zullen ruime kennels komen voor de honden. Het woonhuis op het terrein wordt verbouwd en daar zal komen: een kattenverblijf, behandel- en operatiekamer, ziekenboeg, voer opslag, kantoorruimte en vrijwilligerskamer. Klik op onderstaande afbeelding voor een vergroting van de bouwtekeningen voor het woonhuis met de dierenkliniek en opslagruimte links en het verblijf waar de kennels komen, rechts.

 


PLAN VAN AANPAK: MEDISCHE APPARATUUR

Voor het jaarproject van S.O.S. Strays willen wij de medische apparatuur voor de behandel- en operatiekamer gaan helpen financieren. U kunt een bepaald apparaat financieren of een algemene gift doen. Elke donatie is welkom! Klik hier voor meer informatie hoe u kunt helpen de behandelkamer te realiseren.

Hieronder vind u de lijst van medische apparatuur die aangeschaft moet worden voor een goede behandel- en operatiekamer voor katten en honden.

 LIJST MET MEDISCHE APPARATUUR DIE WIJ GRAAG WILLEN SPONSOREN

 Materiaal of Medicatie  Kosten

- Narcose apparatuur
- Beademingstube & bewakingsmonitor (ademhaling)
- Hartslagmeter
- Infuuspomp
- Operatietafel
- Bureaustoel
- Incisiemateriaal
- Afbindmateriaal
- Sterilisatie materiaal voor een teef (per keer)
- Castratiemateriaal voor een reu (per keer)
- Hechtmateriaal
- Cauteerstift (webranden van weefsel onder hitte)
- Sterilisatie apparaat
- Weegschaal katten
- Weegschaal honden
- Stellagekast
- Scalpel, diverse scharen, pincet en klemmen
€ 3.615,00
€    256,00
€    285,00
€    788,55
€ 1.168,00
€    165,55
€    103,19
€      37,95
€    114,25
€      70,89
€      45,45
€ 1.056,00
€    950,00
€      65,00
€    275,00
€      97,09
€      96,75

 Totale beraming kosten / streefbedrag jaarproject 2017:     €  9.290,19HOE KUNT U HELPEN ?

Bijdragen kunnen gestort worden op onderstaand rekeningnummer van de stichting:

-   Ten name van:                 Stichting S.O.S. Strays te 's-Heerenhoek.
-   IBAN :                               NL 31 ABNA 0571 3426 12  
-   BIC CODE :                       ABNA NL 2A
-   Onder vermelding van:  
'Project 2017 - Happy Dog'

Hartelijk dank namens de honden van Happy Dog!


UPDATES EN VOORTGANG PROJECTUPDATE SEPTEMBER 2017

Het jaarproject is per 25 september afgesloten. We hebben een eindbedrag kunnen ophalen van € 5.481,22! Hiervan kan al een groot deel van het medische apparatuur aangeschaft worden voor de nieuwe dierenkliniek. La Protectora is hier enorm mee geholpen. We danken iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft heel hartelijk voor uw steun!

De werkzaamheden aan Happy Dog zijn een heel eind gevorderd. De laatste werkzaamheden zijn gedaan aan de kennels voor het asiel. De kleuren van de kennels zijn geverfd in de kleuren van het logo van La Protectora. Het ziet er heel vrolijk en verzorgd uit. Ook is er een nieuw gebouwtje gemaakt waar de quarantaineverblijven zullen komen.

Het wachten is nu nog op de officiele opening, zodat de honden in nood uit de omgeving opgevangen en verzorgd kunnen worden. We hopen dat de Happy Dog spoedig zijn deuren zal openen. Maar zoals dat niet ongebruikelijk is in Spanje lopen ze ook hier tegen vertragende omstandigheden op. We zullen u in ieder geval nog berichten en foto΄s tonen zodra het asiel en de dierenkliniek van Happy Dog echt in bedrijf zijn genomen.

Hieronder nog wat foto's van de laatste bouwwerkzaamheden:


 

 

 

 

 

 UPDATE MEI 2017

Er wordt hard gewerkt op het terrein van de Happy Dog. Het was al met al een enorme klus: de stallen met kennels, de benedenverdieping voor alle kantoor- en operatieruimtes met een ziekenboeg en het bovenhuis (waar Alejandra en Gabriel komen te wonen) moesten volledig gerenoveerd worden.
Een aannemer en vele vrijwilligers zijn een jaar lang intensief bezig geweest om deze grote klus te verrichten. Ze zijn nu in de afrondingsfase en hopen het asiel rond september te kunnen openen. Hieronder een aantal foto's van de bouwwerkzaamheden, de receptie, operatiekamer, de uitslaapruimte en de buitenkennels.

Het jaarproject van S.O.S. Strays loopt nog steeds en donaties voor medische apparatuur voor de behandelkamer zijn nog steeds hard nodig.
Tot nu toe is er al een geweldig bedrag aan donaties binnengekomen: € 5.356,22 !

HARTELIJK DANK AAN ALLE GULLE GEVERS!


 

 

 

 

 NAAR BOVEN