HOME
AHA-PROJECT

Adopteer een Hond op Afstand, ofwel kortweg het AHA-project, is ťťn van de projecten van Stichting S.O.S. Strays om Spaanse asielen structureel te ondersteunen. Het AHA project richt zich specifiek op de steun aan 2 asielen die zeer veel honden onder hun hoede hebben en zeer weinig financiŽle middelen:

1.       De opvangplek van Refugio Canino Torres in Torrelavega

De dierenbeschermingsvereniging Aspacan heeft in het voorjaar van 2011, het beheer overgenomen van de opvangplek in Torrelavega. Ze troffen er een groot aantal honden in erbarmelijke toestand aan, ook veel grote en oude honden, absoluut niet gesocialiseerd, en door het jarenlang aan de ketting verblijven zonder genoeg zorg en voeding, veel ook met medische of getraumatiseerd.

De vrijwilligers van de opvangplek Torres werken met man en macht om al deze honden in waardige omstandigheden te kunnen opvangen en sociaal te maken, maar de meeste van hen zijn niet geschikt om ter adoptie te worden aangeboden. Zij zullen nog vele jaren zorg nodig hebben.
Sinds juli 2013 is de groep vrijwilligers verder gegaan als zelfstandige organisatie onder de naam Refugio Canino Torres. Ze werken nog wel samen met Aspacan.

  -   Klik hier voor meer info en foto's van het asiel van Torrelavega.


2.       De opvangplek Refuxio de Bando in Santiago

Het asiel Refuxio de Bando is open sinds 2004. Het is de officiŽle opvangplaats van de stad Santiago de Compostella en omstreken voor afgestane en gevonden honden en katten. Normaal is er plaats voor 250 tot maximum 300 dieren maar het asiel is chronisch overbevolkt. Bijvoorbeeld in oktober 2015 zaten er 480 dieren!

Er is een doorstroom van voornamelijk pups en de jongere kleine hondjes maar er zitten ook vele oudere en zieke honden met nihil kans op adoptie.

  -   Klik hier voor meer info en foto's van Refuxio Bando Santiago.


Wij willen deze honden niet in de steek laten
en hebben uw hulp daarbij heel hard nodig:

ADOPTEER EEN HOND OP AFSTAND


WAT KUNT U DOEN ?

De verzorging en huisvesting van de dieren kost uiteraard veel geld. U kunt ons hiermee helpen door ťťn van de door ons geselecteerde dieren financieel te adopteren. U kunt natuurlijk ook als bedrijf een hond financieel ondersteunen.

HOE ADOPTEERT U EEN HOND ?

Via onderstaand formulier, kunt u zich inschrijven voor het AHA-project, de naam van de door u gekozen AHA-hond selecteren, en ons laten weten hoe u de betaling wilt voldoen. Indien U anoniem wenst te blijven, kunt u dit ook aangeven. U kunt ook als bedrijf een hond op afstand adopteren. In dit geval vermelden we de naam van uw bedrijf met desgewenst een link naar de website van uw bedrijf.

U kunt uit de selectie van de AHA-honden op deze pagina zelf een dier uitkiezen waarvoor u wilt bijdragen in de kosten van zijn of haar verzorging. De medewerkers in Torrelavega en Santiago hebben hiervoor een aantal dieren geselecteerd die naar alle waarschijnlijkheid nog voor langere tijd of de rest van hun leven in het asiel zullen moeten verblijven. Om alle honden een kans te geven is er een maximum gesteld van 5-6 pleegouders per AHA-hond.

WAT BETEKENT DE ADOPTIE VOOR U ?

U ontvangt van ons:
-   een adoptiecertificaat met foto per e-mail.
-   we houden u op de hoogte indien er nieuws is over uw AHA-hond.
-   we sturen u 2 x per jaar een nieuwe foto of nieuws* over uw AHA-hond.
-   U komt als AHA-donateur op de mailinglist van onze nieuwsbrief. Via de maandelijkse nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van alle activiteiten van de stichting.

Wij doen ons best u zo veel mogelijk te informeren over uw AHA-hond maar zijn hierbij afhankelijk van de medewerkers in de asielen in Spanje, die allen ook vrijwilligers zijn en erg druk met het dagelijks onderhouden van alle honden in dit overvolle asiel. Daarom kunnen we u niet beloven dat er regelmatig nieuws* te melden zal zijn. Hierbij is helaas de trieste realiteit ook nog zo dat voor de meeste honden in dit asiel elke dag er hetzelfde uitziet... overleven. In die zin is geen nieuws in elk geval geen slecht nieuws. We hopen dat u hier begrip voor heeft.

Adoptie is tot wederopzegging. Indien uw dier niet meer beschikbaar is voor adoptie op afstand, heeft u de keuze om te stoppen of om een andere hond uit te kiezen. Uiteraard krijgt u dan een nieuwe foto en certificaat toegestuurd.

WAT ZIJN DE KOSTEN ?

Adoptie op afstand kost u nog geen 30 cent per dag... .voor u een klein bedrag, maar het betekent voor de asielen die de kosten van zoveel dieren dragen, een enorme verlichting van de financiŽle zorgen!
Per maand bedragen de kosten 9 euro, u kunt ook kiezen voor een jaarlijkse donatie van 108 euro.

De jaarlijkse kosten voor een hond liggen in werkelijkheid een stuk hoger en ook verschillen de kosten per hond, afhankelijk van grootte, gezondheid etc. Het gevolg is dat een adoptiehond meerdere adoptiefouders kan hebben.

U kunt de donatie overmaken op de bankrekening van Stichting S.O.S. Strays te 's-Heerenhoek, onder duidelijke vermelding van "AHA project + de naam van de hond". De donatie wordt niet automatisch afgeschreven. Vaak kunt u dit bij internetbankieren wel zelf instellen.

Nederland - ABN-AMRO: NL31 ABNA 057.13.42.612

Vanuit het buitenland:

IBAN: NL31 ABNA 0571342612
BIC:   ABNA NL 2A

VERMELDING OP DE SITE

Op onze site wordt, zodra wij de eerste betaling ontvangen hebben, uw naam vermeld als zijnde "peter of meter" van desbetreffende AHA-hond. Indien u dit niet wenst kunt u ook anoniem blijven. Zo is er een overzicht van de honden die al door ťťn of meerdere (max 5) peter/meter gesteund worden, en welke nog geen steun ontvangen. De vermelding blijft staan zolang u de hond financieel ondersteunt. U kunt aangeven of u anoniem vermeld wilt worden, met uw eigen naam of anders, dit kunt u op het formulier toelichten bij "overige opmerkingen".

Zie verder: algemene voorwaarden

Hartelijk dank namens de honden van Torrelavega en Santiago.
DE DEELNEMENDE AHA-HONDENALAMAK - SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Alamak is een Pointer Mix teefje geboren in 2009, en verblijft al sinds pup in het asiel. Alamak zwierf op straat rond samen met verschillende andere honden. Allen waren zeer bang en uiterst mager. Het kostte heel wat tijd om Alamak uiteindelijk te vangen. Behalve zeer mager en bang zat ze ook totaal onder de vlooien.
Alamak heeft een chronische huidaandoening, met veel jeuk en irritatie als gevolg. Hierdoor heeft ze last van kale plekken en steeds terugkerende infecties. Ze krijgt nu goede verzorging maar ze blijft nog altijd schuw voor mensen. Alamak vertrouwt andere honden meer dan mensen. Gezien haar angst naar mensen en haar huidprobleem heeft Alamak weinig tot geen kans om geadopteerd te worden.

AHA-Pleegouders:   Hannie Meissen

ANUKA - SANTIAGO   [ klik op de foto voor vergroting ]


Anuka is een kleine middelmaat teefje van 10 kg. Ze is geboren in 2008 en verblijft nu alweer 4 jaar in het asiel. ANUKA heeft vermoedelijk nierproblemen. Om hier zeker van te zijn zou ze een gespecialiseerd onderzoek moeten krijgen en als de diagnose gesteld is heeft ze medicatie nodig en speciaal voer voor honden met nierproblemen. Ook tijdens de behandeling met medicatie is er regelmatig een bloedtest nodig om te zien of de dosis voldoende is.

AHA-Pleegouders:   Adoptant TROPO,   Dirk Dewit,   Kees en Geke
BAMBA - TORRES
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Bamba is een ruwharige herdermix, hij is geboren in 2009. Bamba heeft de slechte tijden van het asiel nog meegemaakt en verbleef lange tijd aan de ketting. Nu verblijft hij in een kennel samen met andere honden en dat gaat goed. Bamba heeft problemen met zijn achterpoten doordat hij lange tijd op ongeschikt terrein heeft geleefd. Dit maakt hem moeilijk plaatsbaar. Zijn grote hobby is eten en dat is te zien aan zijn flinke overgewicht. Als er gevoerd wordt, is Bamba er als de kippen bij en duwt iedereen opzij om te eten. Hij wil ook nog wel eens wat eten pikken.

AHA-Pleegouders:   Elly Rienstra,   Marjan en Karen,   Christiane Schleyer,   Crocus & Bubuka
BLACKY - TORRES
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Blacky is een teckel mix teef geboren in 2005. Ze is iets groter en forser dan een normale Teckel. Blacky verbleef al in het asiel van Torrelavega toen alle honden nog aan de ketting stonden en moesten leven onder erbarmelijke omstandigheden. Blacky is hierdoor helaas het vertrouwen in de mensen kwijt geraakt. Blacky is doodsbang voor mensen en ondanks alle liefdevolle zorgen van de huidige vrijwilligers, training met een gedragstherapeute en bachremedies blijft Blacky schuw. Met andere honden kan ze het prima vinden, voor hen is ze niet bang. Haar leeftijd en angst voor mensen maken haar kansen op adoptie erg klein.

AHA-Pleegouders:   Anja Hoyberghs,   Anoniem,   Clara van der LaanBOLANDO - SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Bolando is een raszuivere Sharpei reu, geboren in 2010, en verblijft sinds 2016 in het asiel. Bolando zwierf op straat rond. Hij was angstig van mensen die te dichtbij kwamen. Bolando heeft een chronisch huidprobleem. Door de vele huidrimpels is Bolando vatbaar voor schimmels en bacteriŽle infecties wanneer de huid en vacht niet goed verzorgd wordt. De verzorgers in het asiel houden dit goed in de gaten bij Bolando. Ondanks de goede zorgen heeft Bolando weinig kans om geadopteerd te worden, omdat de meeste mensen de tijd niet willen nemen om deze vacht verzorging ook daadwerkelijk toe te passen. Daarnaast is Bolando nog altijd afwachtend naar mensen en dit ras is in Spanje ook niet echt gewild is, veel Spanjaarden zijn er bang voor.

AHA-Pleegouder:   Hilde Kahn
CARUSO - TORRES
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Caruso is een grote mooie reu, hij is geboren in 2007. Caruso heeft de slechte tijden van het asiel nog meegemaakt en verbleef lange tijd aan de ketting. Nu verblijft hij in een kennel samen met o.a. Tami en dat gaat goed. Alleen tijdens het eten moet Caruso apart gezet worden.
Caruso wil soms zijn linker voorpoot niet belasten. De dierenarts heeft hier naar gekeken maar kan geen oorzaak vinden. Hij vermoedt dat het traumatisch gedrag is ontstaan door alle eerdere pijn in zijn leven. Hij krijgt chondroprotectors.

AHA-Pleegouders:   Anneke Roodhart,   Natasja van Velzen,   Lange-Verschueren
Bedrijf:  Vertaalbureau Geo Communications
CHARLY - TORRES
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Charly is een mix Stafford reu op hoge leeftijd, hij werd geboren in 2002. Hij verblijft al jaren in het asiel en heeft een zwaar leven gehad. Charly heeft gedragsproblemen, met name naar andere honden want naar mensen is hij ontzettend lief. Er is hard gewerkt om Charly meer te socialiseren maar hij heeft geen geluk. Hij is blind, daarom moet hij alleen in een kennel verblijven, want hij kan schrikken van andere honden die hij niet kan zien aankomen en dan uitvallen. Om dezelfde reden kan hij niet mee op de speelweide.
Het is een hele trieste situatie, Charly is eenzaam en verlaten in een donkere wereld. Telkens als hij een mensenstem hoort gaat hij kwispelen en springt in zijn kennel op en neer in de hoop op een beetje aandacht. Charly heeft ook nog huidproblemen. Zijn adoptiekansen zijn 0,0: blind, oud en als Stafford mix niet geliefd. Charly zal tot zijn dood in het asiel moeten blijven.


AHA-Pleegouders:   Ilse Willekens,   Aliza & Ioli,   Annet Versluijs-Klerk,   Marco en Ineke   Mieke Boender,   Charles & Marij
CURRO - TORRES
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Curro is een kleine reu, geboren in 2005. Hij is een beetje knorrig. Hij heeft lang alleen aan een ketting op het terrein gestaan omdat hij geen enkele andere hond in zijn buurt accepteerde. Nadat Curro gecastreerd werd is hij al een stuk socialer geworden. Tegenwoordig kan hij samen met een paar andere kleintjes in een kennel verblijven en dat gaat nu goed. Hij is nu een stuk gelukkiger.
Het enige wat Curro nu nog mist is een eigen thuis.
Er is helaas tot nu toe nog nooit iemand geweest die interesse in hem heeft getoond.


AHA-Pleegouders:   Ellen v.d. Bos en Anneke Nowee,   Hannie van Genting,   Veronique Vlaeminck

ETIOPIA - SANTIAGO   [ klik op de foto voor vergroting ]


Etiopia is een middelmaat teef, ze is geboren in 2006. Ze verblijft nu 3 jaar in het asiel van Santiago. Toen ze in het asiel arriveerde had ze ernstige diarree en haar poot was gewond. Tegenwoordig heeft ze nog altijd last van haar poot. Er zijn goede dagen en dagen dat ze haar poot helemaal niet kan gebruiken. Etiopia heeft hiervoor pijnstilling nodig en chondroprotectors zoals Cosequin. Daarnaast heeft Etiopia ook huidproblemen. Hiervoor moet ze regelmatig gewassen worden met een speciale shampoo Ectodex en Hibiscrub.

AHA-Pleegouder:   Crocus en Babuka
FOZ - SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Foz is een Mix Mastin reu geboren in 2010 en sinds 2016 in het asiel. Hij werd samen met nog 2 mastins opgemerkt in een verlaten gebied. Waarschijnlijk was Foz een Mastin die gebruikt werd om een kudde vee te bewaken en beschermen. Foz heeft echter een chronisch huidprobleem en artritis aan de heupen. Foz ligt momenteel meer neer , dan dat hij nog rechtstaat of rondloopt. Waarschijnlijk is dit dan ook de reden waarom Foz is achtergelaten, daar hij niet meer geschikt was als "werkhond". Door Foz zijn medische bagage is zijn kans tot adoptie in Spanje erg klein..

AHA-Pleegouder:   Rita Smolders, Henriette van HamersveldĖBrands
GORILLA - SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Gorilla is een teefje geboren in 2008, ze verblijft sinds 2013 in het asiel. Gorilla is gevonden op een braakliggend terrein in de buurt van een hondenhandelaar. Ze zat onder de vlooien , was broodmager en erg bang. Ze had bloedarmoede , en waarschijnlijk was ze gedumpt door de hondenfokker , vanwege haar leeftijd. De bloedarmoede is inmiddels onder controle en Gorilla is inmiddels goed opgeknapt. Gorilla wordt met de jaren strammer en gevoeliger voor infecties en ziektes. Gezien haar al wat oudere leeftijd en haar afwachtendheid naar mensen toe maakt Gorilla weinig kans om geadopteerd te worden in Spanje.

AHA-Pleegouder:   Martha Haverschmidt

GRIEGO - TORRES     [ klik op de foto voor vergroting ]


Griego is een middelmaat reu, geboren in 2008 Hij verbleef al in het asiel in 2011 toen de huidig beheerders het asiel overnamen. Over zijn achtergrond was verder niets bekend. Aanvankelijk was Griego een heel trieste hond die zich erg terugtrok voor contact. Hij is nog altijd een beetje bang voor mensen maar heeft wel vooruitgang gemaakt en kan tegenwoordig ook wel genieten van wat aandacht.

AHA-Pleegouder:   Audiens Eugeen,   Aurelia Huijbregts
LEO - TORRES
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Leo is een Mastin Espagnol reu, geboren op 20/11/2014. Hij heeft problemen met zijn voorpoot, hij kan er wel mee lopen maar dit gaat moeilijk en is pijnlijk voor hem. Omdat hij heel groot is en maar 3 poten kan belasten worden zijn heupen overbelast, en dit brengt uiteraard pijn met zich mee. Hiervoor is er geen oplossing, behalve pijnbestrijding. Er zijn in het verleden 2 maal x-rays gemaakt. Hierop is duidelijk te zien dat Leo in het verleden, de tijd voor hij in het asiel terecht kwam, geopereerd is geweest , maar dat dit jammer genoeg niet op de juiste manier is uitgevoerd. In de schouder zit een ijzeren pin/plaat die fout is geplaatst, met gevolg dat deze ijzeren pin/plaat geregeld zijn huid breekt. Prognose voor Leo is dat hij, ook al is hij nog jong, nog slechts enkele jaren te leven zal hebben.

AHA-Pleegouder:   Audiens Ronny,   Eddy en Cathy,   Lange-Verschueren,
  Adoptanten Davina, nu Dess

LUCERO - SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Lucero is een Mix Collie reu geboren in 2006 en verblijft sinds 2016 in het asiel. Lucero werd gevonden zwervend op straat. Hij was erg mager, zwak en zijn vacht en huid waren in zeer slechte staat. Lucero heeft chronische huidaandoeningen, nierproblemen en verschillende infecties bij zijn gewrichten, vooral aan de heupen en knieen. Meer dan waarschijnlijk is Lucero dan ook om deze redenen gedumpt op straat. Hij wordt nu wel beter verzorgd, maar gezien zijn medische problemen en zijn hoge leeftijd zijn de kansen op adoptie in Spanje zo goed als nihil.

AHA-Pleegouder:   Joke Roest-van Tongeren
MARIO - TORRES
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Mario is een middelgrote reu, geboren in 2005. Hij verblijft alweer een aantal jaren in het asiel. Hij is doodsbang voor mensen en niemand van de vrijwilligers kan hem aanraken. Hij verstopt zich altijd en blaft tegen mensen. Daardoor zal hij zeer waarschijnlijk nooit plaatsbaar zijn. Mario is ongetwijfeld heel slecht behandeld in het verleden. Tegenwoordig verblijft hij in een kennel, samen met andere honden. Met hen is hij wel heel sociaal en vriendelijk. Ondanks goede verzorging, bachremedies en oefenen met een gedragstherapeute blijft Mario angstig.

AHA-Pleegouders:   Elly Rienstra,   Mariet Bovens,   Vital Wauters,   Pol Lange, Sandra van GoudswaardMARKESA - SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Markesa is een Mix Herderteef, geboren in 2012 en ze verblijft sinds 2015 in het asiel. Markesa was voordien even geadopteerd geweest en had het asiel verlaten. Jammer genoeg kon ze zich niet aanpassen aan haar nieuwe leefsituatie en omgeving, en is ze terug in het asiel terecht gekomen. Markesa heeft een chronische huidaandoening. Door haar dikke vacht kruipt de regen en het vocht tussen haar huid en haren, wat irritatie en zweren met zich mee brengt. Sinds ze terug in het asiel is belandt, is ze soms agressief naar andere honden toe. Markesa is daardoor niet geschikt voor gezinnen met andere dieren of met kinderen. De mix van dit gedrag en haar huidprobleem maakt Markesa zo goed als kansloos om geadopteerd te worden.

AHA-Pleegouders:   Jason Verschoor

POPITA - TORRES
    [ klik op de foto voor vergroting ]


POPITA is een herdermix. In Spanje noemen ze haar een lobero, wat wolfmix betekent. Zij is geboren in 2010. Zij is in oktober 2017 vlakbij het asiel gevonden met een ketting aan haar nek. Ze had een tumor die operatief verwijderd is. De tumor bleek kwaadaardig te zijn, er is kans dat het in de toekomst terug komt. POPITA is een hele lieve hond. Ze is lief voor mensen en ze wil spelen met alle andere honden. Ze lijkt soms wel een pup. Vanwege haar leeftijd, formaat en de mogelijkheid dat ze opnieuw ziek zal worden, is haar kans op adoptie in Spanje nihil.


SHARPO - SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Sharpo is een Sharpei reu geboren in 2009 en hij verblijft al sinds 2012 in het asiel. Hij werd destijds gevonden op een privť domein met tal van wonden op oren en het hoofd. Sharpo heeft een chronische huidaandoening, zoals dat wel vaker voorkomt bij dit ras. Door de vele huidplooien kan de huid al snel geÔrriteerd raken. Dit veroorzaakt schimmels, en bacteriŽle infecties. De mensen van het asiel verzorgen nu zijn huid met regelmaat en het gaat een stuk beter. Uiteraard moet dit goed in de gaten en bij gehouden worden omdat het anders met regelmaat terug kan komen. Mede door dit medisch probleem en door het feit dat er vele Spanjaarden angst hebben voor dit ras, zijn de kansen zeer klein voor Sharpo dat hij ooit in Spanje een thuis zal vinden.

AHA-Pleegouders:   Coby van Ruiten
TINTIN - SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Tintin is een Mix Griffon reu geboren in 2012, en verblijft sinds 2013 in het asiel. Tintin werd in zeer slechte conditie aangetroffen. Hij was mager, had huidproblemen en was erg bang en argwanend naar mensen toe. Ook al is Tintin nog jong, toch kan je aan hem merken dat hij in zeer slechte omstandigheden heeft geleefd en slechte ervaringen heeft met mensen. Tintin heeft huidproblemen en steeds terugkerende oorontstekingen. Even leek het geluk Tintin toe te lachen en werd hij uit het asiel geadopteerd. Maar gezien zijn steeds terugkerende oorontstekingen en omdat Tintin een wat nerveus karakter heeft (waarschijnlijk te wijten omdat hij een jachthond is) is hij terug in het asiel terecht gekomen. Ook de andere aanwezige honden , hebben Tintin niet echt graag , gezien zijn nerveus karakter. Omdat Tintin niet bij elk baasje past gezien zijn karakter ťn huidproblemen, maakt Tintin weinig kans om geadopteerd te worden in Spanje.

AHA-Pleegouders:   Annita Huysmans, Pauline van Nieuwland en Bubbels

TROX - SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Trox is een kruising reu ,geboren in 2004 en hij verblijft sinds 2012 in het asiel. Trox werd destijds gevonden op straat en hij was zo goed als blind. Omdat hij het niet kan zien aankomen en de houding van de andere hond niet kan lezen, stelt hij zich erg defensief op naar andere honden. Ook heeft Trox te kampen met nier- en huidproblemen. Trox word omringt met de beste zorgen, maar met zijn hoge leeftijd en medische problemen heeft hij nihil kansen in Spanje om geadopteerd te worden.

AHA-Pleegouders:   Denice VerschoorYACOBUS - SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Yacobus is een Beagle reutje, geboren in 2006, en hij verblijft sinds 2016 in het asiel. Yacobus is gevonden door de lokale politie en naar het asiel overgebracht. Hij had een halsband om maar hij was niet gechipt, daardoor kon de eigenaar niet opgespoord worden. Yacobus heeft nierproblemen en een heel slecht gebit, in zijn mond zijn tal van zwerende en geÔnfecteerde wondjes. Yacobus wordt nu behandeld, krijgt de nodige medicatie en heeft een speciaal nierdŪŽet. Gezien zijn medische problemen, zijn gevorderde leeftijd en ook omdat dit ras niet echt gewild is in Spanje, zijn de kansen voor Yacobus om ooit geadopteerd te worden in Spanje, erg klein.

AHA-Pleegouders:   Lia Schouw


INSCHRIJFFORMULIER AHA-PROJECT


Ja, ik schrijf me in voor het AHA-project van S.O.S. Strays:

Naam
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Email adres

Keuze AHA-hond:

Ingangsdatum AHA-project:
Gelieve de 1e betaling vůůr deze datum aan ons over te maken

Betaalwijze:

Vermelding op de site:

Ik wil toegevoegd worden aan de mailinglist voor de S.O.S. Strays Nieuwsbrief.
Indien u onze nieuwsbrief al ontvangt, selecteer dan niet

 Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden geldend voor het AHA-project van S.O.S. Strays

Overige opmerkingen:
             

NAAR BOVENMeer informatie over Refuxio de Bando te Santiago de Compostella

Mirjam en Carine, vrijwilligers en bestuursleden van Stichting S.O.S. Strays, hebben in januari 2016 het asiel in Santiago de Compostella bezocht. Hieronder hun verslag.


Het was fijn om het asiel in Santiago de Compostella te bezoeken. We werden hartelijk ontvangen en rondgeleid door 3 medewerkers: Ana, administratie, Paloma, dierenarts, Elene, vrijwilligster van het asiel.

Als je het asiel binnenkomt, kom je in een ruimte met een winkeltje. Daar verkopen ze t-shirts, kalenders, halszakdoeken met tekst en allerlei honden en katten spulletjes die verkocht kunnen worden om een kleine winst te maken. Dat kan dan geÔnvesteerd worden in de verzorging van de honden en katten in het asiel. Er is een kantoor en kamer voor de dierenarts. Paloma voert daar castraties, sterilisaties en kleine ingrepen uit. Ook zijn er kamers waar de honden na de medische ingreep kunnen bijkomen. De pups worden hier ook in kleine binnenkennels opgevangen. Alles ziet er goed verzorgd en gezellig uit.

Het asiel is buiten en bestaat uit ruime binnen en buiten kennels voor 250 honden en 70 katten. Momenteel zitten er in het asiel 350 honden, ze zitten dus overvol. Ze hebben bijna geen adopties. De laatste 8 dagen waren er 2 honden geadopteerd, maar er zitten ook weken tussen waarin geen enkele hond geadopteerd wordt. Het asiel zit flink vol en er komen steeds nieuwe honden bij. Het is het officiŽle asiel van de stad Santiago de Compostella. Ze hebben een contract met de gemeente en krijgen betaald voor het opvangen van de zwerfhonden. Het asiel bestaat sinds 2004 en er wordt gewerkt aan verbeteringen. Het is niet perfect, maar je ziet dat de mensen die er werken bewogen zijn en vol liefde voor de honden en katten zorgen.

Ze hebben bijna geen sponsors en het is flink moeilijk om alles financieel rond te krijgen. Ze hebben contacten met supermarkten, die af en toe wat benodigdheden voor honden doneren. En ze krijgen van een leverancier het overschot van voer wat op de datum is. Ze werken met Peters en Meters. Dat zijn gezinnen die Ä90,- in een jaar betalen en hierdoor de Peter en Meter worden van een hond in het asiel. Ze komen ze regelmatig naar het asiel en knuffelen en wandelen met ďhunĒ hond. Deze mensen zijn dol op ďhunĒ honden. Wij kregen bij verschillende kleine hondjes, die al lang in het asiel verbleven en nu naar Nederland vertrokken, een brief van de Peters en Meters. Ze schreven een lieve verklaring over het hondje en het karakter en vertelden hoe blij ze zijn dat er nu eindelijk een kans is op een liefdevol adoptiegezin. Bij het transport in januari konden er 12 honden van Santiago naar Nederland komen en dat heeft enorm veel betekent voor dit asiel. Vreugde voor de nieuwe kansen voor de honden en verdriet van het afscheid.

Het asiel zelf heeft op dit moment geen internet. Bij een brand in de buurt is de verbinding kapot gegaan. Elene (vrijwilligster die erg betrokken is bij dit asiel) post thuis de honden op de site van het asiel, beantwoordt de mail en neemt alle informatie en berichten de volgende dag weer mee naar het asiel.

De kattenafdeling heeft 2 verblijven met buitenruimte en 2 verblijven die alleen een binnenruimte hebben. Deze katten zien nooit de zon of krijgen buitenlucht. De oude quarantaine wordt als opslag gebruikt, omdat die te donker en vochtig is. Er is nu buiten een rij rennen die als quarantaine gebruikt wordt. Het asiel vangt soms ook vogels, schapen of zelfs paarden en ezels op. Die laatste twee gaan naar een boerderij in de buurt die ervoor zorgt.

Hieronder de foto's van het bezoek aan het asiel. Klik op de foto voor een grotere versie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 NAAR BOVEN
Voorwaarden AHA Project

 1. Het contract tussen de Stichting S.O.S. Strays enerzijds en de peetouder van de desbetreffende AHA-hond anderzijds zal pas officieel van kracht zijn nadat de eerste betaling op het bankrekeningnummer van de stichting is bijgeschreven.


 2. Het contract vangt aan op de 1e van de kalendermaand na ontvangst van eerste betaling, en duurt voor onbepaalde tijd voort, zolang de betaling door de peetouder wordt voortgezet.


 3. De financiŽle ondersteuning van de AHA-hond kan, naar keuze van de peetouder, ofwel maandelijks ofwel jaarlijks geschieden, respectievelijk voor 9 euro p/maand of 108 euro p/jaar.


 4. Peetouder ontvangt bij aanvang van het contract per mail een ondertekend certificaat en een foto van hun AHA-hond van de Stichting.


 5. Peetouder heeft, zolang het contract voortduurt, recht op 2 x per jaar nieuws of een nieuwe foto per mail van hun AHA-hond.


 6. Indien gewenst is het uiteraard mogelijk om peetouder te worden over meerdere AHA-honden. Van elke AHA-hond zal afzonderlijk een contract afgesloten worden.


 7. De stichting heeft het recht om meerdere peetouders toe te wijzen aan ťen AHA-hond. Voor elke peetouder wordt afzonderlijk een contract afgesloten.


 8. Peetouder heeft, indien gewenst, het recht om te besluiten het peterschap om te zetten naar een andere AHA-hond, bijvoorbeeld als de AHA-hond al meerdere peetouders heeft of als er nieuwe AHA-honden ter beschikking komen.

 9. Peetouder kan te allen tijde besluiten het contract te beŽindigen met ingang van de eerst volgende betalingstermijn. Hiervoor voldoet een mail met vermelding beŽindiging peterschap, uw persoonsgegevens + de naam van uw AHA-hond. Een toelichting met reden van opzegging is gewenst, maar niet verplicht. De mail moet gestuurd worden aan onze AHA-projectleider Aurelia Huijbregts: aha@sos-strays.nl


 10. In geval van onvoorziene omstandigheden waardoor voortzetting van peetouderschap niet langer mogelijk blijkt, zoals overlijden of plaatsing van de desbetreffende AHA-hond, is de peetouder vrij om ofwel het contract te beŽindigen ofwel om te zetten naar een andere AHA-hond.


 11. De stichting S.O.S. Strays heeft het recht om het contract met peetouder te ontbinden wanneer betaling achterwege blijft. Er zal altijd eerst een betalingsherinnering gestuurd worden. Mocht hier geen reactie op komen, en betalingsachterstand ontstaan, dan wordt het contract ontbonden. Peetouder zal hier per mail van op de hoogte gesteld worden.


 12. In geval van vragen, opmerkingen, problemen of geschillen dient u zich te richten tot onze AHA- projectleider Aurelia Huijbregts: aha@sos-strays.nl
NAAR BOVEN