P U A
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 14/03/2016
Schouderhoogte
Middelmaat: 49 cm hoog en 24 kg (momenteel nog te zwaar).
Uiterlijk
Lichtbruin/wit met donker masker, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Huldenberg (België, tussen Brussel en Leuven) in een opvanggezin.
Karakter
PUA wordt op slag verliefd op al wie een aaitje of knuffel te geef heeft. En die liefde wordt vanzelf wederzijds. Ze is een opgewekte knuffelhond die enorm geniet van de menselijke aandacht die ze nu krijgt. Ze wil alleen maar lief gevonden worden door iedereen.
PUA is een intelligente hond die graag met haar baasje zal werken. Ze onderneemt graag actie en moet af en toe echt wel haar energie kwijt kunnen. Ze is dan ook nog erg jong. Ze trekt graag een sprintje met het andere opvanghondje van het opvanggezin, en daagt dan de opvangmama uit om mee te spelen. Aangezien ze nog zo jong is en graag leert, zou het goed zijn om met haar op cursus te gaan.
Ze wandelt vrij gemanierd mee aan de riem. Tijdens snuffelmomenten durft ze wel eens trekken omdat geurtjes buiten riem-bereik altijd net iets lekkerder ruiken. Vermoedelijk kan ze, met wat training, zonder problemen los lopen; ze hecht zich zeer snel aan haar baasje en zoekt hier ook steun bij. Tot nu toe is ze enkel los geweest in omheind losloopgebied en in de boomgaard van het opvanggezin. Daar kan ze lekker rondspurten en op ontdekking gaan, maar ze verliest de opvangmama niet uit het oog en blijft altijd wel in de buurt.
PUA heeft een klein hartje en is snel onder de indruk van dingen die ze niet kent. Zo is ze nog wat angstig voor verkeer. Van zwaarder verkeer zoals vrachtwagens of tractors zou ze liefst heel hard wegrennen, maar omdat de riem haar tegenhoudt gaat ze dan maar liggen en krimpt helemaal in elkaar. Zo gauw het gevaar geweken is, wandelt ze opnieuw vrolijk mee. Hier kan ze verder vertrouwen in vinden, maar een leven als stadshond is vermoedelijk minder voor haar weggelegd.
Ze is ook bang van stokken (bv. een borstelsteel, een stok die omhoog gehouden wordt om weg te werpen) en is zeer snel onder de indruk van stemverheffingen. Zoals zovele honden, is PUA ook bang van knallen (in het bijzonder vuurwerk). Haar angst voor knallen zet zich niet om in blinde paniek, maar ze heeft dan steun nodig van haar baasje. En wanneer ze dat baasje niet kan vinden, zal ze proberen te vluchten. Een degelijke, hoge, omheining van de tuin is voor PUA dan ook een must (tenzij ze nooit alleen in de tuin wordt gelaten). Een poortje van 1m20 is voor haar slechts een opstapje.
PUA kan zonder problemen een paar uur alleen blijven. Dit gebeurt los in de woonkamer, samen met de andere honden, en nadat ze voldoende beweging heeft gekregen. Ook ’s nachts slaapt ze los in de woonkamer.
PUA heeft geen voernijd en is een enthousiaste, makkelijke eter.
PUA is dol op meerijden met de auto, ze springt met veel enthousiasme in de kofferbak en blijft rustig liggen tijdens de rit.
PUA is zindelijk.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
PUA past bij mensen die op zoek zijn naar een aanhankelijk en actief knuffelmaatje, en die graag iets met hun hond ondernemen (wandelen, spelen, sporten, …). Een tuin waarin ze kan rondrennen en snuffelen zou ideaal zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
PUA is sociaal met andere honden. In losloopgebied maakt ze netjes kennis met vreemde honden, volledig volgens het boekje. In huis heeft PUA echter weinig respect voor de grenzen van de andere honden van het opvanggezin. Ze trekt zich weinig tot niets aan van het gegrom van een andere hond, en doet gewoon waar ze zin in heeft. Ook wanneer er knuffels worden uitgedeeld, duwt ze het liefst van al alle andere honden opzij om de knuffels zelf in ontvangst te nemen. Hierin moet ze zeker worden bijgestuurd.
PUA heeft ook al kennis gemaakt met katten bij de opvang-oma. Dit verliep positief. PUA toont vriendelijke interesse. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden PUA woonde bij een Spanjaard in de tuin, ze mocht niet binnenshuis komen. Om de tuin zat een laag hek en PUA is over dit hek gesprongen toen zij schrok van vuurwerk. Haar eigenaar wilde haar vervolgens niet meer en bracht haar naar het asiel Bolgachina te Oviedo.
PUA krijgt nu via onze vrienden van La Protectora een kans op een goed leven als huishond in Nederland of België.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG