R A I K A
contactpersoon
voor meer info:
dania@sos-strays.nl
+32 (0)470-647481
  bereikbaar tot 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/03/2017
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk middelmaat.
Op 26/07/2017 met ruim 4 maanden oud: 34 cm hoog en 6,2 kg.
Uiterlijk
Zwarte kortharige vacht.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Blaasveld (België, tussen Antwerpen en Brussel) in een opvanggezin met een klein kind en andere honden.
Karakter
RAIKA is een heel leuk, vrolijk en zachtaardig hondje. Ze luistert erg goed naar haar naam en komt gelijk naar je toe gerend wanneer je haar roept.
In nieuwe situaties of bij nieuwe mensen en honden is zij wat onzeker en heeft zij even tijd nodig om te wennen, zij zoekt dan graag steun bij haar opvanggezin.
Het duurt niet heel lang, RAIKA went snel aan nieuwe honden en vindt het erg leuk om met ze te spelen en ze uit te dagen tot spel. RAIKA kan zichzelf ook goed vermaken met speeltjes.
Ze kan ook goed even alleen thuis zijn met de andere honden van het opvanggezin, je hoort haar dan niet. Als je thuis komt of in de ochtend is RAIKA heel blij om je te zien, ze wil dan nog erg tegen je op springen om te knuffelen. Nu is RAIKA een klein hondje maar haar scherpe nageltjes zijn dan niet zo prettig. Het opvanggezin is het commando ‘laag’ nu op een positieve manier aan het aanleren.
RAIKA vindt het heerlijk om te knuffelen en ligt dan ook graag bij je. De nachten slaapt zij goed door, ze piept enkel als ze hoge nood heeft. Overdag geeft RAIKA duidelijk aan dat zij naar buiten moet, en als je haar op tijd buiten laat is zij zindelijk.
Buiten aan de lijn loopt zij goed mee en blijft goed bij je in de buurt want het is nog best spannend allemaal, maar met de juiste begeleiding en steun zal zij zeker een zelfverzekerd hondje worden.
Kortom: RAIKA is echt een geweldig leuk hondje waar je snel verliefd op wordt. Op de foto's lijkt zij wat groter dan zij daadwerkelijk is.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
RAIKA is een heel zachtaardig en gevoelig hondje en een harde stem of correcties zullen haar geen goed doen. Het is belangrijk om haar op een positieve en beloningsgerichte manier op te voeden. RAIKA begrijpt heel snel wat wel en niet mag.
RAIKA past in veel gezinnen; met kinderen is zij ook heel lief. Hou wel rekening met haar scherpe nageltjes, die door kinderen als naar ervaren kunnen worden.
RAIKA is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden RAIKA werd, samen met vier broers en zusjes, gevonden in een park waar ze zeer vermoedelijk waren gedumpt. Gelukkig ontfermden dierenvrienden zich over de pups en zorgden goed voor hen.
RAIKA, broer RENOS en zus RENKA zijn naar hier gekomen; voor de resterende pups zal in Griekenland naar een thuis worden gezocht.
Kosten gift:  € 235,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG