R A N I
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372
  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2012
Schouderhoogte
Middelmaat: 52 cm hoog en 20 kilo kg.
Uiterlijk
Bruine, kortharige vacht en zwart masker.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Borgerhout (België, bij Antwerpen), in een opvanggezin met meerdere honden.
Karakter
RANI verbleef in een dodingstation in Spanje en werd ons aangeduid door een vrijwilligster die er regelmatig honden gaat uitlaten. RANI viel op door haar lief, sociaal en zacht karakter.
Haar gedrag in het opvanggezin in België bevestigt deze inschatting.
RANI is een enorm dankbare hond die zeer baasgericht is. Ze wil je alleen maar plezieren en doet haar best om zich aan te passen aan het leven als huishond. Dit moet voor haar totaal nieuw zijn, want de eerste dagen zocht ze een plekje in de tuin of ging op de deurmat liggen. Ondertussen heeft RANI begrepen dat bij ons een hond in huis leeft en mag genieten van een comfortabel kussen, aandacht en goede zorgen.
De eerste dagen was RANI nog graatmager en was ze gefixeerd op eten. Niets was veilig voor haar. Ondertussen heeft ze een voldaan gevoel en al zou ik geen biefstuk onbeheerd op tafel of aanrecht laten liggen, ze heeft nu geen aandacht meer voor de fruitmand of de kruidenpotjes. RANI eet met smaak haar pot brokken op en geniet van snoepjes als gedroogde pens of een boterham met smeerpaté. Een knaagbot is in het opvanggezin niet mogelijk wegens het grote aantal honden, maar we schatten in dat ze ook zou genieten van kauwbotjes of een gevulde Kong.
In huis is ze nu rustig aanwezig, zoekt een plaatsje op 1 van de hondenkussens, maar 1 woord is genoeg om haar aandacht te trekken en ze bij jou aan de voet komt zitten.
RANI kent haar naam goed en komt zodra geroepen. Ze aanbidt wie goed voor haar zorgt en geniet van elke aandacht, lieve woorden, of aai over haar kop of buik.
RANI laat tot hiertoe geen waaks gedrag zien, vrienden van de baasjes zijn allemaal welkom, meer mensen betekent meer handen om te aaien.
RANI wandelt graag en loopt braaf mee. Hier en daar stopt ze even om geurtjes op te snuffelen, maar een kleine aanmoediging is dan genoeg om haar mee te laten komen. We denken dat RANI mettertijd, wanneer ze gehecht is aan haar nieuwe baasjes, zal kunnen loslopen in veilig gebied.

Klik hier om een filmpje te bekijken van RANI in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
RANI is een zalig dankbaar hondje dat het verdient om een gouden thuis te vinden. Ze is niet angstig voor (vriendelijke) drukte en past volgens onze inschatting in elke gezin dat haar aandacht en goede zorgen wil geven. RANI is zeer baasgericht en zou niet gelukkig zijn wanneer ze dagelijks standaard vele uren alléén thuis moet blijven.
RANI is zeker sociaal naar alle honden in haar omgeving, maar we denken dat ze het gelukkist zou zijn als enige hond in huis zodat ze die aandacht die ze zo lang heeft moeten missen niet hoeft te delen met anderen. Eigen baasjes voor haar alléén, dat zou het helemaal worden voor RANI.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden Wij werden op RANI gewezen door onze vrienden van la Protectora. Een aantal vrijwilligers van hen ging regelmatig wandelen met honden van Bolgachina en RANI was hen opgevallen vanwege haar lieve karakter. Door haar onopvallend uiterlijk maakte zij echter, nog minder dan de andere honden daar, kans op een adoptie. Op ons verzoek hebben zij RANI uit dit asiel gehaald en kon ze naar hier reizen, op zoek naar een gouden mand.
Kosten: € 235,-- gift + € 75,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG