R E N K A
contactpersoon
voor meer info:
dania@sos-strays.nl
+32 (0)470-647481
  bereikbaar tot 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/03/2017
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk middelmaat.
Op 26/07/2017 met ruim 4 maanden oud: 36 cm hoog en 5,8 kg.
Uiterlijk
Lichtbruine, met op de rug wat donkerbruin, kortharige vacht.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Brunssum, in een opvanggezin met honden en katten.
Karakter
Hele lieve aanhankelijke pup. Zeer lief bijna meteen zindelijk, loopt heerlijk aan de riem houdt je heel goed in de gaten of ze ook alles goed doet . Eerste nacht heel even gepiept heb gezegd dat dat niet mocht hele nachten door geslapen ging na paar dagen van zelf richting bench. Draaide goed mee in de roedel lekker bij ons in de kamer op de bank of in mandje. Bij vreemden even eerst kijken en daarna ook kroelen en knuffelen wilde heel graag bij je liggen en op schoot. Eten deed ze ook goed maar niet inhalig of hebberig ook niet naar onze honden toe konden samen van een bord eten. Super lieve pup dus. Vonden helemaal niet erg haar in huis te hebben. Ze at ook appel en banaan net als onze honden deed overal aan mee.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
RENKA is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden RENKA werd, samen met vier broers en zusjes, gevonden in een park waar ze zeer vermoedelijk waren gedumpt. Gelukkig ontfermden dierenvrienden zich over de pups en zorgden goed voor hen.
RENKA, zus RAIKA en broer RENOS zijn naar hier gekomen; voor de resterende pups zal in Griekenland naar een thuis worden gezocht.
Kosten gift:  € 235,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG