R E X   S.
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/12/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 43 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Groeningen (Noord-Brabant) in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
REX kwam binnen bij zijn opvanggezin als een blije, onbevangen spring-in-het-veld. Voor niets en niemand bang. Je mag alles aanraken oortjes, bekje, tandjes kijken, etc.
Hij is lief met grote en kleine mensen en sociaal naar andere honden. Hij daagt de andere honden uit tot spelen, maar kan dat soms op een beetje lompe manier doen. Toch begrijpt hij de hondentaal heel goed: als hij een snauw krijgt druipt hij af.
REX is een erg enthousiaste, beweeglijke hond die wel wat uitdaging kan gebruiken. Hij is ontzettend leergierig en slim. Hij begreep na één keer al dat luisteren belonen betekende (snoepje). Hij weet dan ook heel goed in welke jaszak de snoepjes zitten. REX wil vaak tegen je aan springen in zijn vrolijkheid, maar daar wordt aan gewerkt door zijn opvangmama en dat gaat al een stuk beter. Vooral het tegen je aan springen niet belonen en negeren werkt het beste.
REX is echt een hond om agility hondensport mee gaan te doen. Hij pleast heel graag en een aai over zijn bol maakt hem al gelukkig. Hij begreep meteen dat hij als hij de bal terug brengt, hij beloond wordt.
Binnen is REX een hond die na zijn heerlijke speelmoment of wandeling zijn mand op zoekt. Het is een heel aanhankelijke hond, die graag in je buurt is en geknuffeld wordt. Als je gaat koken komt hij zéker kijken of er nog wat te halen valt en springt tegen het aanrecht. Daar wordt aan gewerkt en ook dát gaat al beter.
In het begin was hij wat waaks als er iemand binnen kwam, maar na de juiste aanpak is dat eigenlijk nihil. REX is gevoelig voor correctie en weet heel goed wanneer iets niet mag! Er zit best wel wat terriër in hem. Met een consequente, duidelijke opvoeding is hij een heel gemakkelijke hond en heb je een maatje voor het leven .
REX heeft niet echt voernijd, ook al houdt hij van eten en is hij nog wat aan de magere kant. Hij krijgt nu tussen de middag een extra portie.
REX heeft nog weinig aan de riem gelopen, dus moet dat nog goed leren. Maar gezien zijn vorderingen zal dat vast geen probleem zijn. REX kán aan de riem misschien fel reageren op andere honden. Maar als hij los is helemaal niet. Hij heeft alleen losgelopen in een omheind weiland, als je hem roept komt hij wel.
REX slaapt samen met zijn hondenvriendjes in een hondenruimte, in een open bench. Hij maakt niets kapot en blaft meestal niet. Hij kan best enkele uren alleen zijn, maar dat is nu wel met andere honden.
REX is zindelijk mits hij op tijd uitgelaten wordt.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
REX past bij mensen die hem zeer consequent opvoeden en tijd hebben om REX zijn vrolijke energie kwijt te laten raken. Hij zal dan je maatje voor het leven zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. REX is nog niet met katten getetst.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden  
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG