R I T A   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/06/2015
Schouderhoogte
Klein hondje: 31 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin met donkere gloed over de rug, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Beek en Donk, in een opvanggezin met een jong kind, andere honden en katten.
Karakter
RITA is een lief, sociaal, energiek en vriendelijk hondje.
Ze vindt het heerlijk om bij je te komen zitten en geaaid te worden of ze ligt gewoon lekker op de bank te slapen. Ze volgt het opvanggezin graag met wat ze aan het doen zijn of gaan ondernemen.
's Nachts slaapt ze in de bench op de slaapkamer. Dit gaat heel goed en ze slaapt lekker door.
RITA heeft veel energie en is een beetje een stuiterbal. Alles is leuk en interessant. Vooral een tennisbal is geweldig en een beetje apporteren lukt ook al.
RITA luistert heel goed naar haar naam. Ze komt meteen naar je toe en reageert goed.
RITA is geheel zindelijk.
Alleen thuis (korte tijd naar de supermarkt) zijn is geen probleem, zowel in de bench als los, en ze is super blij als je weer thuis komt.
Als ze mee mag is het helemaal feest. Als je met haar halsband komt, weet ze dat het wandelen wordt en dat doet ze heel graag. Ze loopt heel netjes aan de korte riem en trekt bijna niet. Ook aan de lange lijn gaat het heel goed. Een lange wandeling is aan haar wel besteed.
RITA kent geen angst voor haar omgeving, andere honden of katten.
RITA heeft geen interesse in de katten. Met de andere honden in het opvanggezin zoekt ze nog niet heel veel contact.
Door haar enthousiasme wordt ze wel af en toe de plaats gewezen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor RITA zoeken wij adoptanten die het heerlijk vinden om met haar te wandelen en te spelen en die daarnaast nog wat puntjes op de i willen zetten in haar opvoeding.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten..
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden RITA werd door onze vrienden van La Protectora gered uit de perrera van Oviedo. Zij verbleef in een Spaans opvanggezin met honden en katten tot ze naar Nederland reisde.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG