R O B E R T O   S.
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 22/02/2012
Schouderhoogte
Kleine middelmaat, maar grof gebouwd: 40 cm hoog en 18 kg
Uiterlijk
Wit/bruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Huldenberg (België, tussen Brussel en Leuven) in een opvanggezin.
Karakter
ROBERTO is een genieter. Het eerste dat hij doet wanneer hij op een nieuwe plek komt, is de aanwezige mandjes of kussens uittesten. Daar kan hij zichtbaar van genieten, elke keer weer. Al rollebollend zoekt hij het juiste plekje om vervolgens met een glimlach op zijn gezicht in slaap te vallen.
ROBERTO heeft een heerlijk karakter. Hij vindt alles goed. In huis is hij vrolijk maar rustig aanwezig. Hij komt je enthousiast begroeten als je even bent weggeweest. Hij kan je verliefd aankijken op een manier dat je niet anders kan dan hem even knuffelen, en als je dan stopt, legt hij voorzichtig een kleine dikke poot op je hand, met een blik van toe nu, nog eventjes… Hij is helemaal niet opdringerig en geniet vooral van zijn mandje(s). Zeker tegen de avond, dan kruipt hij in zijn mand om er pas ’s morgens vroeg terug uit te komen.
ROBERTO wandelt en snuffelt graag. Hij loopt braaf mee aan de riem. Hij durft al eens blaffen op voorbijgangers, en moet daarin nog wat bijgestuurd worden. Mits enige training kan hij op veilige plekken waarschijnlijk loslopen.
ROBERTO is niet heel snel onder de indruk. Hij is eerder van het dappere type. Hij durft de schapen en pony’s van het opvanggezin uitdagen. ROBERTO heeft geen voernijd en is een enthousiaste, makkelijke eter.
ROBERTO kan zonder problemen meerijden met de auto, hij zit of ligt rustig neer tijdens de rit.
ROBERTO is zindelijk.
ROBERTO kan zonder problemen een paar uur alleen blijven. Dit gebeurt los in de woonkamer, samen met de andere honden. Ook ’s nachts slaapt hij los in de woonkamer.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ROBERTO is een hondje dat eigenlijk in vele situaties past. Als hij maar aandacht en liefde krijgt. En een lekker zacht mandje.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
ROBERTO is zeer sociaal met andere honden. ROBERTO heeft ook al kennis gemaakt met katten bij de opvang-oma. Dit verliep positief.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden ROBERTO verbleef sinds februari 2017 in het asiel Bolgachina te Oviedo. Van zijn verleden is niets bekend. Gelukkig krijgt hij een kans op een leven als huishond via onze vrienden van La Protectora.
Kosten: € 215,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG