R O S E   S.
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/04/2015
Schouderhoogte
Klein hondje: 29 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Groeningen (Noord-Brabant) in een opvanggezin met oudere kinderen en andere honden.
Karakter
Onze eerste indruk ROSE:
ROSE is een zéér aanhankelijk, nog onzeker, lief hondje, dat graag een aai over haar bol krijgt en beloond wordt voor positief gedrag. Ze heeft nog niet alle vertrouwen in de wereld, door de deuropening lopen bijv. kan best spannend zijn (misschien krijg je een trap na) maar ROSE kan ook ineens heel zeker van haar zaakje zijn betreft andere hondjes. Ze speelt erg graag met de andere hondjes en kan dan best pittig zijn, in de vorm van er wild op af duiken, en zo de onderdanige hondjes een klein beetje domineren. Als ze hierin geremd wordt accepteert ze dat wel. In de loop van de tijd zal er best een kleine terriër naar voren kunnen komen: een consequente opvoeding is wel vereist. Duidelijkheid en positief belonen is erg belangrijk. Dit geeft ROSE de zekerheid om met vier poten op de grond te staan.
Ze kan blaffen als er iemand binnen komt en heeft een zware, felle blaf. Als je haar meteen corrigeert luistert ze goed. Ze is op zich geen blaffer.
ROSE vindt rennen en dollen buiten met andere hondjes erg leuk. Vreemde mensen zijn nog wat eng en ze moeten even het geduld hebben om ROSE naar zich toe te laten komen. Maar als ze vertrouwen in je heeft is ze je best maatje. Ook kinderen zijn geen probleem, maar ze moeten haar rustig benaderen.
Ze komt graag bij je liggen om gekroeld te worden, maar dat is best nog spannend. ROSE kent het huisleven niet echt, maar vindt de zachte warme mandjes wel lekker. Harde geluiden vindt ze ook niet leuk, maar als ze ervan weg kan lopen is het geen probleem.
ROSE is zindelijk, slaapt 's nachts in een bench en is dan stil. Tot nu heeft ROSE niets kapot gemaakt, maar ze slaapt in een bench omdat er meerdere honden zijn. Zodra ze hoort dat je wakker bent gaat ze wel vrolijk blaffen om je te begroeten.
In het opvanggezin zijn meerdere speelse honden en een groot omheind veld waar ze vrij kunnen spelen. ROSE kan daar haar vrolijke energie kwijt. Ze heeft nog niet aan de lijn gelopen in het dorp, hier gaat aan gewerkt worden, nu ROSE gewend begint te raken en meer ontspannen is.
ROSE houdt van eten en je kunt haar veel leren door haar te belonen met iets lekkers. Want ze is er als de kippen bij als er iets lekkers te halen valt. Ze kan je ook heel diep aankijken met haar kraaloogjes en lieve snoet. Ze snakt naar liefde en geborgenheid.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ROSE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ROSE is nog vertrouwen aan het winnen in de mensenwereld. Ze zoekt baasjes die haar met belonen, duidelijkheid en geduld meer zekerheid kunnen geven zodat ze nog vrolijker en blijer wordt dan ze nu soms al laat zien.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. ROSE is niet getest met katten.
Bijzonderheden Maria Mato is een Spaanse vrouw die regelmatig samenwerkt met het asiel Refuxio de Bando in Santiago de Compostella. Deze vrouw verzet veel werk voor Spaanse honden die op de één of andere manier geen thuis (meer) hebben. Vooral pelgrims brengen haar vaak honden die ze onderweg opgepikt hebben. Niet altijd zijn dit zwerfhonden, maar vaak lopen ze wel mee met de wandelaars waardoor ze hun thuis kwijtraken (geen chip). Maria doet heel veel moeite om deze honden weer bij hun eigenaars terug te krijgen, maar dit is vaak onbegonnen werk en bovendien interesseert het deze baasjes vaak niet als een hond is weggelopen van huis. Omdat Maria’s huis overvol dreigde te worden, heeft S.O.S. Strays aangeboden een paar van haar hondjes, met hulp van het asiel van Santiago, over te laten komen voor een nieuw leven in Nederland of België.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG