R U B I   V I
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 18/02/2011
Schouderhoogte
Kleine hond: 36 cm hoog en 6 kg.
Uiterlijk
Lichbruin met beetje wit, kortharig
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Bergen op Zoom, in een opvanggezin met een kind, andere hond en katten.
Karakter
RUBI is een erg lief en aanhankelijk klein frummeltje, dat baasgericht is en zich al snel aanpast aan het opvanggezin met twee kinderen, twee hondenvriendjes en de kat . RUBI vindt het leuk samen met haar hondenvriendjes en rent al achter ze aan.
In het park kan RUBI al loslopen, als je haar roept komt ze meteen terug. Ze houdt haar opvangmama goed in de gaten en als ze aan de lijn loopt, loopt ze letterlijk aan haar voet. Ze heeft op straat geen interesse in andere mensen of honden.
RUBI is een erg alert hondje dat haar opvangmama graag volgt. Ze ligt dan ook altijd in de buurt, maar hoeft niet steeds geaaid te worden en wil niet echt op schoot. Ze ligt wel graag tegen een ander hondje of iemand aan.
RUBI laat nu ook al wat speels gedrag zien, zoals een balletje dat ze gaat halen als er gegooid wordt.
RUBI kan met de andere hondjes alleen thuis zijn en is dan mooi stil. 's Nachts is ze niet graag alleen, dus dan wil ze wel eens piepen.
RUBI is zindelijk. Ze loopt keurig aan de riem zonder te trekken. Ze heeft geen baknijd. Wel heeft RUBI de neiging waaks te zijn en te blaffen. Hier wordt aan gewerkt in het opvanggezin.

Klik hier om een filmpje te bekijken van RUBI.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
RUBI zoekt baasjes die niet vaak of lange uren van huis zijn en echt houden van een knuffelhondje.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

RUBI is, samen met haar pups, in Spanje gered door een kleine dierenorganisatie. Haar pups hebben ondertussen een thuis gekregen, RUBI bleef achter. Om haar kansen op een thuis te vergroten is RUBI overgedragen aan onze vrienden van La Protectora. Ze verbleef in een opvanggezin in Spanje tot ze naar Nederland kwam voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 215,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG