R U D Y   S.
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl

+31 (0)6-19987025

  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/06/2017
Schouderhoogte
Middelmaat: 56 cm hoog, mogelijk groeit hij nog iets.
Uiterlijk
Wit/bruin, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Heerde, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter
RUDY is een hele lieve, zachtaardige, iets onzekere, speelse jonge hond die sociaal is met alles en iedereen. Na aankomst in Nederland heeft RUDY even tijd nodig gehad om te wennen aan het leven in huis. RUDY kan soms nog schrikken van harde, onverwachtse geluiden en zoekt dan steun bij het baasje om te weten dat het ok is.
RUDY is als hij je eenmaal kent een enorme knuffelkont die graag zijn 2 voorpoten tegen je aanzet en zijn hoofd in je nek verstopt om te kroelen.
RUDY luistert erg goed en kent al de commando's: zit, blijf en poot.
's Nachts slaapt RUDY in de bench en dit vindt hij prima. De auto in gaan vindt RUDY nog wat spannend, ook hier zoekt hij even steun; eenmaal in de auto vindt hij het prima.
RUDY kan als hij eenmaal gewend is, op veilige plekken loslopen, aan de riem lopen gaat prima.
RUDY is zindelijk en een ontzettende lieverd die nog veel verder open zal bloeien de komende tijd.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
RUDY past bij een ieder die tijd, ruimte, liefde en geduld voor hem hebben en hem verder willen begeleiden om een stabiele volwassen hond te worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. Tijdens de kattentest reageerde RUDY nieuwsgierig en speels, maar niet agressief.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden RUDY is als pup in het asiel gekomen en heeft een tijd bij een opvanggezin in Spanje gezeten. Hij mocht dagelijks mee met de man des huizes naar diens dierenwinkel en reageerde erg goed op deze routine.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG