S A L S A   I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/02/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk kleine middelmaat. Mama COCONUT is een klein hondje van 7 kg, de papa is onbekend.
Op 18/06/2018 met 4 maanden oud: 32 cm hoog en 5 kg.
Uiterlijk
Wit/zwart, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Belfeld, in een opvanggezin met kinderen, een andere hond, katten, een vogel en cavia's.
Karakter SALSA is zo`n leuke hond, dat hij snel een goed thuis verdient waar ze met hem aan de slag kunnen. Hij heeft snel in de gaten hoe het werkt en energie genoeg. Hij is slim en oplettend en is niet bang aangelegd. Hij loopt al goed mee aan de riem en gaat graag met je op pad. Hij kan los in veilige gebieden en komt snel aanrennen als je hem roept.
SALSA is zindelijk als hij op tijd uitgelaten wordt. Hij is een open en nieuwsgierige pup die graag nieuwe mensen en honden te ontmoet.
SALSA kan lang spelen met andere honden. Iedereen die in huis komt, wordt vriendelijk door hem begroet. Hij vind spelletjes en aandacht erg leuk.
Hij is buiten speels en actief en binnen lief en rustig. Het is aan te raden om een cursus met hem te doen.
Het opvanggezin is weg van deze lieve pup, die nog verder uit zal groeien tot een maatje voor het leven.

Klik hier om een filmpje te bekijken van SALSA in het opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
SALSA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij nog zo jong is, kan kij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden SALSA komt uit een nest van 8 pups. Mama COCONUT en haar 8 pups werden gevonden op een modderig terrein, ze waren in een zeer slechte conditie. Op dat moment waren de pups zon drie weekjes oud. . Helaas zijn twee pups al snel overleden en omdat de moederhond amper melk gaf door haar slechte conditie zijn de pups verder met de fles verzorgd.
Ondertussen zijn zowel de moederhond als de pups goed opgeknapt, een deel van de pups heeft in Griekenland al een thuis gevonden, maar zowel SALSA, BIANCO, en TANGO als mama COCONUT, zijn naar Nederland gereisd voor een mooie toekomst als huishondje.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG