S A M M I E
contactpersoon
voor meer info:
mirjam-sos@hotmail.com
+31 (0)23-7503220
 Bereikbaar tot 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix poedel
Leeftijd
± 01/03/2011
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 9 kg.
Uiterlijk
Witte, krullerige vacht (verhaart niet).
Herkomst
Spanje, Gijon, maar sinds 2012 in Nederland.
Verblijfplaats
Haarlem in een gezin met andere hond en oudere kinderen.
Karakter
SAMMIE is een heerlijk lief en aanhankelijk hondje die je hart laat smelten. Hij is vriendelijk naar iedereen en kan goed met kinderen opschieten. Hij is zindelijk en slaapt `s nachts los in de woonkamer; hij heeft een hekel aan een bench. Autorijden vindt hij prima, maar hij zit dan graag bij je in de buurt. Hij heeft geen voernijd. Hij vindt het heerlijk om geknuffeld te worden, maar heeft naast liefde, ook regels nodig om zich te ontspannen. Dan is het een heerlijke hond om bij je te hebben. Hij is wel waaks en blaft als er aangebeld wordt, de post komt, een autoportiek dichtgeslagen wordt of mensen dicht langs het raam lopen. Hier wordt aan gewerkt door het opvanggezin.
SAMMIE heeft graag een andere stabiele hond (of honden) bij zich in huis. Als enige hond kan hij last hebben van verlatingsangst, daardoor is hij teruggekomen in de opvang.
SAMMIE wandelt graag en luistert erg goed. Hij loopt prima aan de riem. Hij kan gemakkelijk los in veilige gebieden en heeft totaal geen jachtinstinct. Hij is sociaal met alle soorten honden en kan heerlijk spelen en hard rennen. Als hij blij is, dan krult zijn staart mooi omhoog en huppelt hij met zijn achterpoten van plezier.
SAMMIE is een geweldig lieve hond, die graag bij je in de buurt is.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van SAMMIE.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
SAMMIE past bij iedereen die veel tijd met hem door kan brengen. Wij plaatsen hem alleen bij een andere stabiele hond, waar hij samen mee op kan trekken.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, zowel met andere honden (groot en klein) als met katten en kinderen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
SAMMIE was als enige hond geadopteerd, maar is teruggekomen wegens verlatingsangst.
Kosten: € 215,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG