S A M P L E R
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/05/2017
Schouderhoogte
Wordt grote middelmaat.
De Spaanse Dierenarts verwacht dat SAMPLER ongeveer de maat van een Golden Retriever zal hebben als hij volwassen is.
Uiterlijk
Bruin met donker masker, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Bergen op Zoom, in een opvanggezin een kind, een andere hond en katten.
Karakter
SAMPLER is een ontzettende lieve, speelse en sociale pup. SAMPLER is nog maar net aangekomen, maar laat al zien dat hij ontzettend leergierig is, hij apporteert en kent het commando zit ook al.
SAMPLER is in huis rustig, durft af en toe nog weleens iets te pakken wat niet van hem is zoals een slipper, heel normaal puppy gedrag. SAMPLER kan een uurtje alleen thuisblijven, tot nu toe wel altijd in gezelschap van andere honden. Hij slaapt in de bench en dit gaat goed, rond twaalf uur 's avonds wordt hij nog uitgelaten en is dan droog tot zeven uur 's ochtends.
Buiten geniet SAMPLER van het wandelen en spelen, hij is onderdanig naar andere honden en hij leert inmiddels ook dat hij tijdens het wandelen zijn behoeften kan doen i.p.v. in de tuin.
SAMPLER kan met alles en iedereen overweg, maar is wel een jonge, grote hond waardoor hij soms wat onstuimig kan zijn voor bijvoorbeeld jonge kinderen of zoals met de kat des huizes, hij heeft geen kwaad in de zin, maar springt er wel graag bovenop op samen te spelen, hij is hierin wel goed te corrigeren.
SAMPLER heeft overduidelijk veel herder in zich en dat uit zich in zijn enorme will to please.
SAMPLER zal met de juiste opvoeding zeker verder uitgroeien tot een fantastische hond.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
SAMPLER is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op wil laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. SAMPLER heeft geen problemen met de katten van het opvanggezin (klik hier voor tips over het introduceren van een hond aan een kat).
Bijzonderheden SAMPLER werd samen met zijn broertje MARSHALL gered uit de perrera van Pola de Lena waar ze erg bang waren. Totdat zij naar Nederland konden reizen verbleven ze bij één van de medewerkers van La Protectora in huis.
Kosten gift:  € 235,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG