S C O O B Y   I I
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/03/2017
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 11 kg.
Uiterlijk
Zwarte, halflangharige vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega, maar sinds puptijd in Nederland.
Verblijfplaats
Groeningen (Noord-Brabant) in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
SCOOBY is een jonge vrolijke spring in het veld, die aanhankelijk en blij is.
Rennen, racen, met de bal gooien, of met een knuffel rondrennen en heerlijk met zijn hondenmaatjes spelen, dat is waar hij van geniet, zo kan hij zijn energie kwijtraken. Als er iets te beleven valt is SCOOBY er als de kippen bij en staat graag vooraan.
Hij is baasgericht, leergierig en gevoelig voor correctie, hij weet het donders goed! Hij heeft graag de controle over alles en kan soms wat zenuwachtig op en neer lopen en snuffelen of op een andere hond af rennen om te controleren wat die doet.
Door zijn enthousiasme kan hij weleens wat wild overkomen, maar als je zegt "zit" dan doet hij dat weliswaar met veel gewiebel (grappig om te zien), maar hij doet het. Zo leert hij dat hij soms wat geduld moet hebben. Toch is het geen hond die steeds tegen je aan springt of blaft.
SCOOBY heeft bij zijn vorig baas gehoorzaamheidstraining gehad en doet de meeste dingen keurig. Maar hij is nog jong en heeft de afgelopen tijd niet altijd zijn energie kwijt kunnen raken, het is duidelijk dat hij dit inhaalt nu dat wel kan.
Zo wordt er ook aan gewerkt dat hij niet jaloers hoeft te zijn op andere honden die rondom zijn opvangmama lopen. In de roedel rent en speelt hij graag met andere honden, maar kan ook wel eens een snauw verkopen als het hem niet zint, ook dat wordt steeds minder. Het is puur onzekerheid. Speelgoed kan hij steeds beter delen, en hij wacht rustig tot de ander de bal of de knuffel loslaat.
SCOOBY gaat graag mee in de auto en is dan blij om op pad te gaan, lekker de natuur in. Soms trekt hij nog wat aan de riem. Hij kan al loslopen in veilig gebied, en als je fluit komt hij terug voor een lekkere beloning. Loslopen is belangrijk voor hem, omdat hij het nodig heeft even lekker vrij te bewegen en te rennen.
SCOOBY houdt ook van water, bij zijn oude baas mocht hij vaak mee strandwandelingen maken en nu vermaakt hij zich aan de Maas, waar hij graag een duik in neemt. Hij haalt graag stokken op uit het water.
Een tuin is een pr voor deze jonge blije snuiter. Hij is jong en wil graag veel ontdekken, en is een echte hond die buiten lekker vrij uit zijn dak gaat en binnen dan heerlijk kan liggen luieren, en met n oog bijhoudt wat de andere honden en het baasje doen. Voor een heerlijke knuffel/kroel sessie gaat SCOOBY lekker op zijn rug liggen.
SCOOBY slaapt 's nachts in een grote bench en is dan mooi stil. Hij is zindelijk.
SCOOBY moet af en toe gekamd worden, dat vindt hij niet leuk en wil dan happen, daarom krijgt hij dan een snuitje om. Als je bijv. zijn tuig om wil doen, hapt hij zachtjes in je hand als het te lang duurt door zijn eigen gefriemel, en dan wordt happen een beetje bijten. Hij gaat dan steeds op zijn rug liggen; als je dan zegt "zit" dan doet hij dat. Ook hier werkt een duidelijke "nee!" prima.
Een niet te drukke omgeving zonder kleine springende kinderen, zal SCOOBY waarderen. Hij kan wat nerveus worden van te veel prikkels. Een stabiele en zr consequente baas die de leiding neemt, zal er voor zorgen dat SCOOBY zich happy voelt omdat er duidelijkheid is. Zo mag hij onder geen enkele voorwaarde op de bank of bed, etc. Het blijft belangrijk dat hij zijn plek weet!
Ook dagelijks een stevige wandeling, of naast de fiets rennen zal er voor zorgen dat SCOOBY relaxed kan zijn, omdat hij zijn ontspanning gehad heeft. In huis heeft hij geleerd dan in de mand te liggen en niet meer steeds om aandacht te vragen. Hij mag dan lekker kluiven en luieren.
Met de juiste aanpak is SCOOBY een fantastische vrolijke hond en zal hij meer innerlijke rust krijgen. Hij maakt niets kapot als er genoeg speelgoed en vermaak is. Zo moet hij echt werken voor zijn voer, door middel van een Kong of puzzel, brokjes zoeken, of ze gewoon in het hoge gras strooien en laten zoeken.

Klik hier voor een aantal filmpjes van SCOOBY in het opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
SCOOBY is een fantastische hond, die heel graag je maatje wil zijn. Samen met je op pad, de natuur in. Een ervaren en consequente baas is een pr.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden SCOOBY werd als pup geadopteerd, maar komt door omstandigheden buiten zijn schuld terug ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG