S E L L A   S.
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto
Geslacht
Teef
Ras
Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 15/05/2017
Schouderhoogte
Wordt grote hond.
Uiterlijk
Zwart, met aan de poten wat lichtbeige vlekken, dikke kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Barneveld, in een opvanggezin met groot en klein vee inclusief amdere honden, poezen, kippen, etc.
Karakter
SELLA is een hele grote, speelse, lieve, lompe en sociale Mastin pup. Een echte Mastin qua karakter, ze gaat graag haar gangetje en maakt zich niet te druk.
SELLA is zindelijk, kan meelopen aan de riem en op veilige plekken kan ze loslopen, maar zoals vele Mastins kan ze er wat langer over doen om te komen als je haar roept, ze loopt niet weg, maar snuffelt eerst nog her en der.
SELLA kan soms nog wat onzeker zijn naar vreemde mensen, ze toont zich dan erg onderdanig, eenmaal bekend is ze een grote kroelbeer, letterlijk en figuurlijk groot.
SELLA heeft veel behoefte aan speelgoed om op te kunnen knagen, als dit niet voorradig is durft ze nog wel eens wat houtbewerking uit te voeren op b.v. de stoelpoten.
SELLA is een prachtige Mastindame in wording, die met de juiste verdere opvoeding een geweldige hond zal worden.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van SELLA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
SELLA is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
SELLA zal uitgroeien tot een grote hond en zal voldoende ruimte nodig hebben in en om het huis.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden SELLA en haar zusje VEGA zijn gevonden op straat, waar zij vermoedelijk waren achtergelaten door hun eigenaar. Van hun voorgeschiedenis is helaas niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG