S I M B A   S.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Yorkie/Boomertje
Leeftijd
± 10/06/2009
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog.en 7 kg.
Uiterlijk
Bruin/grijs, halflangharig. SIMBA heeft een half staartje.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Hattem, in een opvanggezin.
Karakter
Lief en sociaal hondje. SIMBA is gewend om in huis te leven. Hij is zindelijk en kan eventjes alleen blijven. SIMBA is vriendelijk naar mensen, lief naar kinderen en hij loopt netjes aan de riem.

Klik hier voor een filmpje van SIMBA wandelend aan de riem.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor SIMBA zoeken we een liefdevol thuis bij mensen die hem de (medische) zorg willen geven die hij nodig heeft..

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in ťťn van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
SIMBA heeft diabetes (suikerziekte). Hiervoor moet hij 2x daags een injectie insuline krijgen, zeer waarschijnlijk voor de rest van zijn leven. De insuline wordt onderhuids gegeven en dit kan door de adoptant zelf gedaan worden. Wel is het belangrijk om op regelmatige basis op controle te gaan bij de dierenarts om te bepalen of de dosering insuline nog juist is ingesteld. Een regelmatig leef- en eetpatroon is belangrijk voor SIMBA. Het geven van diŽetvoer voor honden met diabetes is aanbevolen. De levensverwachting van een goed ingestelde hond met suikerziekte is dan vergelijkbaar met die van een dier zonder deze ziekte.
Voor meer info over diabets bij de hond, klik hier.
Ten gevolge van de suikerziekte kan SIMBA slecht zien.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. Gedrag met katten onbekend maar dit kan getest worden.
Bijzonderheden SIMBA had een thuis maar zijn baasje moest naar het ziekenhuis en had bovendien geen geld om nog langer voor SIMBA te zorgen. Hij besloot om SIMBA naar het dodingstation te brengen. Eťn van onze dierenvrienden van Refugio Canino Torres heeft onze hulp ingeroepen om voor SIMBA een nieuw thuis te zoeken in Nederland of BelgiŽ, zij hebben voor tijdelijke opvang gezorgd en hem klaar gemaakt voor transport. Uiteraard gunnen we SIMBA deze kans van harte.
Kosten: € 75,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG