S I R A   I V
contactpersoon
voor meer info:
noor@sos-strays.nl
+31 (0)6-37271211
  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/09/2016
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 5,6 kg.
Uiterlijk
Black & Tan, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Zoetermeer, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
SIRA.... een klein snoetje met veel praatjes en ook zo verschrikkelijk lief en aanhankelijk. SIRA heeft een groot aanpassingsvermogen, ze kwam binnen in het opvanggezin en was vrijwel meteen thuis. Ze gluurde vanaf de bank door het raam naar buiten om eens goed te bekijken waar ze terecht was gekomen en wat er te beleven zou zijn. Super grappig.
SIRA is wel echt een bijdehandje; als er wat te beleven valt is ze er als de kippen bij en staat haar vrouwtje. Ze kan dan wat keffen. Ze is wat waaks maar niet extreem.
SIRA begrijpt een correctie goed, en door haar dan positief te belonen, pakt ze het heel snel op. Ze is erg leergierig. SIRA is vliegensvlug, ze kan rennen als een hazewindhond met haar korte pootjes. Ze rent achter balletjes aan maar pakt ze niet.
SIRA is al mee op wandeling geweest in het bos, ze liep aan de lange lijn en dat ging prima. Andere mensen werden vriendelijk begroet en ze had geen aandacht voor fietsers of joggers. Ook in de auto(bench) zat ze mooi te kijken waar ze heen zou gaan.
SIRA is lief voor iedereen, groot en klein. Ze heeft in een huis geleefd en dat merk je aan alles. Ze heeft tot nu toe niets kapot gemaakt en is zindelijk.
SIRA is lief met alle hondjes in het opvanggezin; daar wisselt het iedere dag met andere honden, groot en klein. Maar als een hondje fel naar haar is, is ze zéker fel terug, maar ze gaat nooit vechten. Dit dametje heeft wat Pincher-achtige trekjes en de pit die er in zit vloeit daar ook uit voort.
Als je avonds op de bank gaat zitten is ze haantje de voorste, ze ligt dan graag in een hoekje dicht bij je. Als ze eenmaal lekker ligt, moet je haar niet zomaar zonder aankondiging gaan kriebelen, dan kan ze van schrik snauwen, maar ze zal je nooit zomaar bijten.
's Nachts slaapt ze met de andere hondjes in een hondenruimte, en is dan mooi stil.
Voor SIRA is een duidelijke, consequente baas noodzakelijk, anders zou ze wel eens de bepalende factor kunnen worden en dat maakt haar niet leuker. Terwijl ze met de juiste aanpak zo makkelijk in de omgang is en heel lief, met haar kleine koppie en behoorlijke overbeet.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van SIRA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
SIRA past in vele situaties, maar heeft wel een consequent baasje nodig dat duidelijk leiding geeft.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Vrijwilligers van La Protectora gingen langs bij een jager in de hoop dat zij één van zijn setters konden redden. Tot hun verbazing zei de man opeens dat ze ook het kleine hondje wat er zat mee mochten nemen. SIRA is nu één van de honden die een mooie nieuwe kans krijgt in Nederland.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG