S K Y E
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/09/2015
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Tricolor met leverkleurige en blond-grijze platen, kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Groeningen (Noord-Brabant) in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
SKYE is een erg leuke hond met haar grappige snoet, flapoortjes en tongetje dat vaak zichtbaar is. Ze is echt een smelthondje. Zo steelt ze je sloffen om er mee te spelen, maar maakt ze niet kapot. Ze kan heerlijk met haar knuffels gooien en spelen. En als ze op de bank ligt, kan ze je echt heel grappig met een schuin oog aankijken, of je nog wel met haar gaat spelen vandaag, of dat je haar knuffel even opraapt van de grond. Maar ze kan na een heerlijke dag ook lekker loom op de bank liggen luieren tegen je aan, of helemaal verstopt onder een dekentje liggen snurken. Als je haar op wilt tillen kan ze een beetje brommen, dat is geen boosheid en ze zal ook nooit bijten, het hoort gewoon bij haar. Ze is geen blafferd.
SKYE is met een geduldige, consequente, zelfverzekerde, zachte, positieve aanpak een juweeltje en zal je beste maatje zijn voor het leven. Je moet haar even begrijpen, ze is niet dwars maar onzeker en wil vaak bevestiging of ze het wel goed doet. Door haar vaak te belonen (met iets lekkers) en te zeggen "Goed zo SKYE" groeit ze, en luistert erg goed.
Als SKYE eenmaal vertrouwen in je heeft is het oké en kan je haar alles vragen en haar nog veel leren en is ze het gemakkelijkste hondje van de wereld. Je moet haar niet met luide stem corrigeren dat zal averechts werken, ze zal drie stappen terug doen!
Ze gaat graag mee op pad de natuur in, heerlijk ravotten met andere hondjes, lekker op stap gaan naar het bos en dan loslopen. De wandeling is voor SKYE erg belangrijk, vooral de vrijheid: heerlijk ontspannen los van de grote wereld rennen in de frisse lucht. Voor SKYE maakt regen, kou, wind niet uit. Ze is buiten altijd nog vrolijker dan binnen. Aan de lijn trekt ze soms nog een beetje. Een tuigje vindt ze echt heel eng om aan te hebben, dus heeft ze gewoon een stevig halsbandje.
SKYE kan tijdens de wandeling los lopen, ze kan dan wat ver weg lopen maar als je haar roept en beloont komt ze graag terug. Ze is nog nooit weggelopen. Los kunnen lopen is vrijheid en daar voelt SKYE zich zalig bij. We zoeken dan ook baasjes die daarin mee gaan, zodat SKYE haar vrolijke energie kwijt kan. Een tuin is ook erg fijn om in te rennen.
De auto vindt SKYE spannend! Zeker als er nog andere honden in gaan, of zitten te blaffen. Maar het gaat al steeds beter. SKYE begint de auto nu te koppelen met iets leuks (wandeling) en dat werkt heel goed. Ze moet er nog wel in getild worden (thuis), maar springt er in het bos al zelf uit, dus dat is al een hele overwinning. Als je na de wandeling de auto nadert, komt er weer wat spanning; ze zal niet weg lopen maar laat zich niet altijd pakken. Ook dat gaat al veel beter, maar daar wordt nog aan gewerkt door haar opvangmama. Haar aanlijnen voordat ze de auto ziet is het beste. Overigens kan SKYE ook naast de fiets rennen.
Nieuwe geluiden of nieuwe dingen in de omgeving daar deinst ze voor terug, of ze gaat er met een boog omheen maar als het eenmaal vertrouwd is, is SKYE al rustiger. De stofzuiger is ook niet haar lievelingsding, maar als ze er van weg kan lopen is er niets aan de hand. Het is zaak niet mee te gaan in haar onzekerheid en haar te betuttelen, maar soms subtiel te handelen.
SKYE slaapt ‘s nachts bij andere hondjes in de keuken en is dan mooi stil. Ze kan prima enkele uren alleen zijn.
Bezoek kan SKYE beter eerst negeren en later naar zich toe laten komen of haar anders met rust laten. Vreemde mensen zijn spannend en ze kan dan even een blafje doen maar is zo weer stil.
Andere hondjes kan ze onzeker begroeten met een snapje, maar niet bijten. Als ze hondjes eenmaal kent is ze erg lief met allemaal en is er alleen feest.
Een ander speels, zelfverzekerd hondje zou erg leuk zijn voor SKYE en haar zekerheid geven.
SKYE is zindelijk.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van SKYE.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor SKYE zoeken wij ervaren, zelfverzekerde baasjes die tijd voor en geduld met haar hebben. Wij plaatsen haar niet bij hele kleine kinderen en bij mensen waar de hele dag bezoek in en uit gaat, zeker niet in een kleine ruimte. SKYE moet de gelegenheid hebben uit te wijken, als het te spannend wordt.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden SKYE was geadopteerd, maar tussen de reeds aanwezige hond en SKYE boterde het helaas niet. Ondanks alle pogingen hier verandering in aan te brengen, heeft dit niet tot een succes geleid en is ze ter herplaatsing bij ons gekomen.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG