S O B R E I R A
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Herder
Leeftijd
± 01/06/2008
Schouderhoogte
Middelmaat: 54 cm hoog en 17,6 kg.
Uiterlijk
Zwart/bruin, kortharig
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Pulle-Zandhoven (België) in een opvanggezin met andere honden.
Omschrijving
SOBREIRA is een lieve hond die nagenoeg haar hele leven al in het asiel leefde. Naar mensen die ze niet kent is ze in het begin een beetje verlegen maar ze ontdooit al snel en is dan gek op aandacht en knuffels. SOBREIRA had in Spanje een "godmother" die elk weekend met haar kwam wandelen. SOBREIRA ging graag mee op deze uitjes. Ze loopt netjes aan de riem en vindt het leuk om andere honden te ontmoeten.
De vele lange jaren in het asiel beginnen zijn tol te eisen van SOBREIRA nu ze ouder wordt. Het is hoog tijd dat SOBREIRA een kans krijgt op haar eigen warme, zachte mand.

Klik hier om een filmpje (van 2 jaar geleden) te bekijken van SOBREIRA in het asiel.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat SOBREIRA nog een liefdevolle oude dag mag krijgen als echte huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze hondjes alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze hondjes, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit: geen bijzonderheden
- Ogen: Normaal voor haar leeftijd
- Gehoor: Goed. Advies om regelmatig de oren te reinigen om onsteking te voorkomen.
- Conditie: Normaal
- Mobiliteit: SOBREIRA heeft lichte artrose. Voer met supplementen ter bevordering van de
  mobiliteit is goed om te geven. Belangrijk is om haar conditie op peil te houden en
  overgewicht te vermijden.
- Hart: goed
- Bloedtesten: geen afwijkingen.

Tijdens de sterilisatie is er een knobbeltje bij de tepels verwijderd. Uit de kweek bleek dat het gezwelletje goedaardig was.
Bij andere honden
Zeer sociaal en onderdanig naar alle honden. SOBREIRA heeft nog nooit problemen gehad met andere honden in het asiel, en ze heeft er al velen zien komen en gaan. SOBREIRA werd getest met katten, ze had er geen interesse voor. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden  
Kosten: € 50,-- gift + € 75,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG