S T I T C H
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 12/12/2017
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaat.
Op 29/04/2018 met 4,5 maanden oud: 41 cm hoog en 9 kg
Uiterlijk
Wit met zwarte tekening op kop, kortharige vacht.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Heerde, in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter
STITCH is een lieve, sociale en aanhankelijke pup. Hij is dol op aandacht van mensen en hij vindt zowel volwassenen als kinderen erg leuk. Knuffelen is dan ook zijn grote hobby. Lekker op schoot of tegen je aan en STITCH is gelukkig.
STITCH kan goed overweg met de honden en de katten in het opvanggezin. Als de katten wegrennen is het een leuk spelletje om er achteraan te gaan. Een kleine correctie is voldoende om hem te stoppen. De katten kruipen heerlijk tegen hem aan als hij slaapt maar ook als hij wakker is, mogen ze bij hem liggen.
STITCH is nog niet helemaal zindelijk. Het opvanggezin is hem dit aan het leren.
's Nachts slaapt hij in de bench en je hoort hem de hele nacht niet. Ook is hij al een uurtje alleen geweest en dat ging goed.
Hij is in de auto erg lief.
Buiten loopt hij al netjes mee aan de riem, loopt nog wel wat van links naar rechts. Loslopen is op dit moment nog wat te vroeg.
STITCH vindt het erg leuk zich met speelgoed of een kluifje te vermaken. Hij kan ook heel leuk spelen met één van de andere honden in het opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
STITCH is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Ook met de katten in het opvanggezin gaat het goed.
(klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen).
Bijzonderheden STITCH werd, samen met zijn zusjes LILO en Lora, in de bergen gevonden door een groep wandelaars. Vermoedelijk was het nest daar gedumpt. Lora is ondertussen in Griekenland geadopteerd, STITCH en LILO zijn naar Nederland gekomen voor een toekomst als huishond.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG