S U L T A N   I I I
contactpersoon
voor meer info:
mirjam-sos@hotmail.com
+31 (0)23-7503220
 Bereikbaar tot 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/04/2017
Schouderhoogte
Klein hondje: 36 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Beige/bruin met donker masker, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

De kleine organisatie APACA (Asociación Protectora de Animales del Camino) helpt verlaten en gedumpte honden die zich bevinden op de route van de Camino de Santiago in de provincie Galicia. Ze vangen deze hondjes op, geven ze de nodige medische zorgen en zoeken een nieuwe thuis voor ze. Het asiel in Santiago de Compostella, Refuxio de Bando, werkt nauw samen met deze organisatie en helpt mee om voor deze hondjes een thuis te vinden. Zo komen ook enkele hondjes van APACA via onze samenwerking met asiel Refuxio de Bando mee op transport.
Verblijfplaats
Schiedam, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
SULTAN is een heerlijk beestje met een aandoenlijke snoet. Het is een vrolijk uitbundig hondje dat nog een en ander moet leren, maar steeds meer vertrouwen krijgt en snel leert. Hij luistert naar zijn naam en draait feilloos mee in het opvanggezin. SULTAN volgt zijn opvangpapa/mama nog vaak, maar kan ook rustig op de bank of in de mand liggen.
Hij is geen druktemaker, mits hij op tijd zijn wandeling krijgt en lekker naar buiten mag. In het opvanggezin heeft hij andere hondenvriendjes en dat vindt hij wel leuk, samen dollen en spelen. Hij begrijpt de roedeltaal/ hondentaal en aanvaardt een correctie van hogere rangorde.
SULTAN waardeert een lekker kriebel en aai over zijn bol wel. Hij is lief met bezoek dat in huis komt en kinderen zijn geen probleem.
SULTAN is leergierig en baasgericht; als er iets lekkers te halen valt als beloning, zal hij graag voor je werken. SULTAN gaat graag mee op wandeling, hij trekt nog wat aan de lijn, maar daar wordt aan gewerkt in het opvanggezin. Onbekenden op straat worden rustig begroet. Soms kan hij wat eigenwijs zijn maar hij is ook nog jong, hij is zéker een intelligent hondje dat een hondentraining wel zou waarderen.
SULTAN is zindelijk, maar als hij blij is (bijv. als je thuiskomt) kan hij een vreugde druppel verliezen, de beste manier om hier mee om te gaan is wachten tot hij rustig is en dan pas begroeten.
SULTAN is al even alleen thuis geweest en was los in huis; dat ging prima. 's Nachts slaapt hij in de bench.
SULTAN houdt erg van eten en heeft de neiging om alles naar binnen te schrokken. Dit kan voorkomen worden door de brokjes uit te strooien of te verstoppen in een handdoek, of met een anti-schrokbak te werken en het eten meer te verdelen over de dag, bijv. als beloning.
In de auto onderweg naar het opvanggezin ging het prima.
Al met al is SULTAN een heerlijk kereltje, dat wacht op een gezellig thuis.

Klik hier om een filmpje te bekijken van SULTAN in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
SULTAN is een hondje dat in vele situaties past. Hij is jong, dus moet nog het een en ander leren.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden SULTAN verbleef, samen met PAXTI die ook naar hier kwam, bij een Spaans opvanggezin waar andere honden en ook katten in huis waren.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG