S U L Y
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 01/06/2014
Schouderhoogte
Grote hond: 70 cm hoog en 42 kg (nog te mager).
Uiterlijk
Zwart/bruin gestroomd met wit, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
's-Heerenhoek in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
SULY is een hele lieve, aanhankelijke, sociale en zachtaardige dame. Een prachtige dame met een gouden hart.
SULY is inmiddels een jaar in Nederland en heeft in die tijd heel veel stappen gezet om te komen tot de lieverd die ze nu is en te genieten van het leven. SULY heeft heel veel positieve dingen, ze is zindelijk, sloopt niks, loopt heel netjes aan de riem en zal nooit trekken, kan alleen thuis blijven, kan mee in de auto, kan met andere dieren, kan met kinderen etc. etc., maar ze moet wel even wennen aan nieuwe dingen en daarin ondersteund worden door haar baasje.
SULY komt van "ver", ze was na haar aankomst zo depressief dat zelfs eten een opgave was, er was n ding wat haar altijd en nog steeds, blij maakte, wandelen! SULY is helemaal gek op wandelen; haar prachtige grote, dikke staart gaat dan fier de lucht in en als ze zou kunnen glimlachen zou ze dat doen, ze geniet er echt enorm van.
Als SULY gewend is aan haar nieuwe baas(jes) kan ze prima loslopen, ze wijkt niet van je zijde en zal nooit wegstormen naar andere honden toe, ze luistert als "een trein".
In huis is SULY een engel, ze ligt graag bij je in de buurt zonder opdringerig te zijn en ze is geen "claimer".
Onlangs is SULY voor het eerst helemaal alleen mee geweest met het opvanggezin, enkele uren in de auto en op visite in een voor haar vreemd huis in een vreemde omgeving; ze vond het totaal geen probleem en paste zich keurig aan, ging heerlijk liggen in huis, verkende de tuin en genoot van de wandeling door het bos.

Klik hier om een filmpje van SULY in Spanje te bekijken.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
SULY past alleen bij mensen die ervaring hebben met grote honden en die weten hoe ze om moeten gaan met een hond met een traumatisch verleden en angstig gedrag. Mensen met een rustig gezin die veel tijd voor haar hebben en heel veel liefde en geduld.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden SULY werd in een veld gevonden, zwaar ondervoed.
Er werden in Spanje x-rays gemaakt van de heupen van SULY. SULY heeft geen perfecte heupen, ze heeft een hele lichte afwijking, wellicht door slechte verzorging tijdens de groei, een belangrijke periode voor de ontwikkeling van het skelet. Gelukkig is ze nog jong en het is belangrijk dat haar spieren opgebouwd worden zodat haar achterhand stevig wordt. Voor meer info: klik hier. Goede gewrichtsondersteunende voeding voor grote honden en gedoseerde beweging kunnen hierbij helpen.
Kosten: € 235,-- gift + € 100,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG