S U L Y
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl

+31 (0)6-19987025

  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 01/06/2014
Schouderhoogte
Grote hond: 70 cm hoog en 42 kg (nog te mager).
Uiterlijk
Zwart/bruin gestroomd met wit, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
's-Heerenhoek in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
SULY is een hele lieve, aanhankelijke, sociale en zachtaardige dame. Een kanjer van formaat met een peperkoekenhartje. Helaas heeft SULY een vreselijk verleden, ondanks dat ons niet alles bekend is, laat haar angstige gedrag duidelijk zien dat er weinig leuks aan haar leven is geweest.
SULY is inmiddels bijna n jaar in Nederland en heeft in die tijd heel veel stappen gezet om te komen tot de lieverd die ze nu is, nog altijd terughoudend en voorzichtig, maar wel weer genietend van het leven. SULY heeft heel veel positieve dingen, ze is zindelijk, sloopt niks, loopt heel netjes aan de riem, kan alleen thuis blijven, kan mee in de auto, kan met andere dieren, kan met kinderen etc. etc., maar ze moet aan alles wennen en bij alles ondersteund worden door haar baasje.
Tevens heeft SULY absoluut een andere, stabiele, hond nodig om zich aan op te trekken, het liefst een reu omdat SULY zelf wat dominant kan zijn naar teven (zoals veel mastin dames).
SULY komt van "ver", ze was zo depressief na haar aankomst dat zelfs eten een opgave was, er was n ding wat haar altijd en nog steeds, blij maakte, wandelen! SULY is helemaal gek op wandelen, haar prachtige grote, dikke staart gaat dan fier de lucht in en als ze zou kunnen glimlachen zou ze dat doen, ze geniet er echt enorm van.
Qua gedrag in huis maakt SULY momenteel grote sprongen, ze durft te spelen, gek te doen en ligt zonder problemen tussen de rest van de honden in de huiskamer om te slapen (eerder lag ze liever in de bijkeuken of keuken), wel kan ze nog onverwachts schrikken van een deur die hard dichtklapt of iets wat op de grond valt met een hard geluid, dit zal waarschijnlijk ook nooit helemaal over gaan, maar ze herstelt zich nu binnen een paar seconden en gaat weer verder met wat ze aan het doen was.
Ondanks dat SULY zo enorm vooruit is gegaan het afgelopen jaar, verwachten we wel dat zij een terugval zal krijgen na adoptie, hier dient zeker rekening mee gehouden te worden.

Klik hier om een filmpje van SULY in Spanje te bekijken.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
SULY past alleen bij mensen die ervaring hebben met grote honden en die weten hoe ze om moeten gaan met een hond met een traumatisch verleden en angstig gedrag. Mensen met een rustig gezin die veel tijd voor haar hebben en heel veel liefde en geduld.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Bijzonderheden SULY werd in een veld gevonden, zwaar ondervoed.
Er werden in Spanje x-rays gemaakt van de heupen van SULY. SULY heeft geen perfecte heupen, ze heeft een hele lichte afwijking, wellicht door slechte verzorging tijdens de groei, een belangrijke periode voor de ontwikkeling van het skelet. Gelukkig is ze nog jong en het is belangrijk dat haar spieren opgebouwd worden zodat haar achterhand stevig wordt. Voor meer info: klik hier. Goede gewrichtsondersteunende voeding voor grote honden en gedoseerde beweging kunnen hierbij helpen.
Kosten: € 235,-- gift + € 100,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG