T A N G O   I I
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl

+31 (0)6-19987025

  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/02/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk kleine middelmaat. Mama COCONUT is een klein hondje van 7 kg, de papa is onbekend.
Op 22/06/2018 met 4 maanden oud: 35 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Zwart/wit, beetje pluizige vacht.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
's-Heerenhoek, in een opvanggezin met kinderen, andere honden en vogels.
Karakter TANGO is ronduit geweldig; hij doet zijn naam eer aan, hij danst vol vreugde door het leven. TANGO is een lieve, sociale en aanhankelijke pup die geniet van alles wat er te beleven valt: wandelen, spelen, knuffelen etc. etc.
TANGO is sociaal en lief met zowel (kleine) kinderen, volwassenen als met grote en kleine honden.
TANGO loopt al mee aan de riem, dat gaat soms nog wel met wat "schakelproblemen"; van stil gaan staan naar vooruit sprinten in een fractie van een seconde. Hij leert wel al steeds beter dat één tempo toch handiger is. Op veilige plekken kan TANGO loslopen, hij luistert al erg goed naar het commando "hier" en is net zo trots op zichzelf als hij luistert als dat de baas dat is.
TANGO is zo goed als zindelijk, hij gaat keurig naar buiten als de deur openstaat, maar als de deur dicht is geeft hij nog niet helemaal duidelijk aan dat hij moet plassen. Poepen doet hij wel altijd keurig buiten.
Alleen thuis blijven (tot hiertoe altijd in de bench en in gezelschap van andere honden) gaat goed, hij kan tot nu toe ongeveer anderhalf uur alleen zijn zonder te piepen of blaffen.
's Nachts slaapt TANGO zonder problemen door.
TANGO speelt buiten graag met een balletje of een flostouw, hij apporteert al regelmatig uit zichzelf het weg gegooide speeltje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
TANGO is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij nog zo jong is, kan kij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden TANGO komt uit een nest van 8 pups. Mama COCONUT en haar 8 pups werden gevonden op een modderig terrein, ze waren in een zeer slechte conditie. Op dat moment waren de pups zo’n drie weekjes oud. . Helaas zijn twee pups al snel overleden en omdat de moederhond amper melk gaf door haar slechte conditie zijn de pups verder met de fles verzorgd. Broertjes BIANCO en TANGO waren er het slechtst aan toe en hun genezing mag een wonder genoemd worden.
Ondertussen zijn zowel de moederhond als de pups goed opgeknapt, een deel van de pups heeft in Griekenland al een thuis gevonden, maar zowel TANGO, SALSA, en BIANCO als mama COCONUT, zijn naar Nederland gereisd voor een mooie toekomst als huishondje.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG