T I G R E   I I I
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mastin Espagnol.
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 24/10/2017
Schouderhoogte
Wordt grote hond.
Op 22/02/2018 met 4 maanden oud: 55 cm hoog en 20 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/zwart met wit, heel licht gestroomd, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Bergen op Zoom, in een opvanggezin met een kind, andere hond en katten.
Karakter
TIGRE is een echte Mastin pup, lief, groot, speels en een beetje lomp. TIGRE is lief voor alles en iedereen en heeft geen enkel kwaad in de zin. TIGRE is nog maar net aangekomen in zijn opvanggezin, maar doet ontzettend zijn best te leren hoe alles hoort, zijn opvanggezin heeft in drie dagen tijd al veel bereikt met hem: zo slaapt hij al los in huis zonder te slopen, is hij zo goed als zindelijk op een ongelukje na en leert hij al dat je in huis wat rustig moet zijn en buiten je gekke buien mag uitleven.
Aan de riem lopen vindt TIGRE nog lastig; zoals een Mastin betaamt gaat hij graag een beetje zijn eigen gangetje, hier wordt uiteraard aan gewerkt in het opvanggezin.
Zolang TIGRE in opvang verblijft wordt er met hem een puppy cursus gevolgd voor de verdere socialisatie en de basisbegrippen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
TIGRE is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden TIGRE is het broertje van LEON.
TIGRE en LEON werden, samen met nog een paar zusjes, gevonden in een container. De teefjes uit dit nest hebben een thuis gevonden in Spanje, de broertjes zijn mee op transport gekomen om in Nederland/BelgiŽ een thuis te vinden als huishond.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG