T I N A   V I
contactpersoon
voor meer info:
esther@sos-strays.nl
+31 (0)36-5324999
  Bereikbaar tot 18.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Dwergpoedel
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 01/01/2009
Schouderhoogte
Klein hondje: 33 cm hoog en 4 kg (nog iets te mager).
Uiterlijk
Wit, krullerige vacht (verhaart niet).
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Almere, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
Sinds november is TINA in Nederland bij een opvanggezin van SOS Strays. Wij zien een zeer lief en aanhalig hondje wat zich langzaam aanpast aan haar nieuwe situatie als huishond. Wel schrikt zij enorm van onverwachte harde geluiden, als reactie daarop verstopt ze zich. Ook aanlijnen kost wat moeite: TINA is erg bang voor het moment van het pakken van haar halsband. Wel vindt ze wandelen geweldig! Ze rent het liefst op iedere hond af en geniet duidelijk van het snuffelen en lopen. Ze loopt goed mee aan de riem, loslopen hebben we nog niet geprobeerd gezien haar schrikreacties op onverwachte geluiden.
TINA is geschat op negen jaar, maar dat is niet aan haar te merken. Ze is vrolijk en energiek en haar staartje maakt overuren wanneer ze blij is.
TINA gaat bijna dagelijks op bezoek bij een ander opvanggezin van SOS Strays waar meerdere honden aanwezig zijn. Ze vindt dit helemaal geweldig! Van pure blijheid gaat ze “circuit rennen” en daagt alle honden uit om met haar te spelen. Ook vindt ze het dan heerlijk om geknuffeld te worden en op schoot te mogen liggen, bij voorkeur met haar kopje in je hals.
Gezien TINA’s verleden (zie bijzonderheden) was haar zindelijkheid niet optimaal. Haar opvanggezin traint dit met haar en op dit moment gaat het gelukkig een heel stuk beter. Af en toe heeft TINA nog een ongelukje, maar wij denken dat dit binnenkort tot het verleden zal behoren.
’s Nachts slaapt TINA probleemloos in een bench in de huiskamer, hier in gezelschap van de eigen hond van haar gastgezin, in verband met haar zindelijkheidstraining. Ze bevuilt de bench niet. TINA kan enige uurtjes alleen thuisblijven, hier in gezelschap van de eigen hond. Ze maakt niets kapot.
Kort samengevat: TINA is een schatje! Ondanks haar negen jaar oogt ze jong en met haar blik doet ze menigeen smelten. Haar zindelijkheidstraining moet nog worden voltooid, maar ze is op de goede weg.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor TINA zijn wij op zoek naar lieve baasjes. Mensen die haar met positiviteit en een zachte hand verder willen opvoeden en bij wie ze regelmatig lekker op schoot mag liggen. Vanwege haar schrikreacties op geluiden plaatsen we TINA niet bij jonge kinderen.
Wij denken dat TINA een andere stabiele, liefst speelse, hond nodig heeft om gelukkig te worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. Bij de kattentest negeerde TINA de aanwezige katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
TINA werd gered uit een nare situatie van verwaarlozing. Haar vacht was in een verschrikkelijke staat en op haar huid zaten pijnlijke plekken van het vuil en de urine. De medewerkers van het asiel “Bando” hebben haar vacht liefdevol verzorgd en zoveel mogelijk geknipt. Ondanks dat dit allemaal niet fijn voor TINA moest zijn, blééf ze maar kwispelen en kusjes geven. TINA is nu één van de hondjes die naar Nederland kwam voor een nieuw leven als huishondje.
Kosten: € 140,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG