T I P
contactpersoon
voor meer info:
dania@sos-strays.nl
+32 (0)470-647481
  bereikbaar tot 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/01/2017
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk middelmaat.
Op 17/06/2017 met 5 maanden oud: 48 cm hoog en 12 kg.
Uiterlijk
Licht met donkerbruine vacht, wit op de poten, half langharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Blaasveld (België, tussen Antwerpen en Brussel) in een opvanggezin met een klein kind en een andere hond.
Karakter
TIP kwam als een heel onzeker, bang hondje binnen bij het opvanggezin. In 2 weken tijd is TIP in het opvanggezin opgebloeid tot een zelfverzekerd hondje dat geniet van zijn nieuwe leven! Wat eerst allemaal spannend was, daar kijkt hij nu niet meer van op.
Aan de lijn lopen gaat heel goed, mensen worden vrolijk begroet en grote honden eng? Nee, TIP vindt het nu allemaal geweldig.
TIP vindt het heerlijk om alle aandacht te krijgen en komt dan ook graag met je knuffelen. Ook bij de mensen die hem op straat aanhalen komt de grote knuffelbeer in hem tevoorschijn.
Met kinderen is hij ook erg lief. Spelen met honden vindt hij erg leuk maar hij kan ook leuk alleen spelen met zijn speeltjes. Met een kluif kan hij ook uren zoet zijn. Verder is TIP een heel slim en leergierig hondje. Hij kent al aardig wat basiscommando’s en vindt het dan ook erg leuk om te doen. Als TIP volwassen is heeft hij veel uitdaging nodig, alleen wandelingen zijn niet voldoende voor hem.
TIP 's bench staat sinds kort ‘s nachts open en hij kan overal liggen waar hij wil, maar toch kiest hij ervoor om in zijn bench te gaan liggen want dit is hij nu gewend.
Het alleen blijven wordt in het opvanggezin opgebouwd, in huis gaat dit nu goed maar helemaal alleen blijven vindt hij nog niet makkelijk en moet hij nog leren. Bij zijn nieuwe thuis is dit waarschijnlijk nog een werkpunt en moet dit rustig opgebouwd worden.
TIP is zindelijk als je hem op tijd buiten laat. Met de auto gaat ook steeds beter en hij begint nu door te krijgen dat een autorit hem naar iets leuks brengt en weer terug naar huis.
TIP maakt in korte tijd hele grote stappen vooruit. Het is een heerlijke lieve, leuke en vrolijk pup!

Klik hier om een filmpje te bekijken van TIP bij zijn opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
TIP is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
TIP heeft mensen nodig die geduld hebben en hem de tijd geven om te wennen aan nieuwe situaties en het alleen thuis zijn rustig kunnen opbouwen. Hij heeft al veel geleerd in het opvanggezin en het is aan de adoptanten om dit verder goed op te pakken. Steun en liefde is hierbij erg belangrijk.
Het is zeker aan te raden om met TIP naar een hondenschool te gaan, hij zal het hier waarschijnlijk erg goed doen aangezien het een leergierig en slim hondje is. Als hij volwassen is heeft hij uitdaging nodig, denk hierbij aan verschillende cursussen of hondensport.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden TIP werd, samen met zijn mogelijke broertje, op straat gevonden. Van hun voorgeschiedenis is niets bekend. Onze vrienden van Adoptalo – Madrid hebben zich over de beide pups ontfermd. TIPS broertje heeft ondertussen al een thuis gevonden via een andere organisatie en nu krijgt ook TIP deze kans via SOS Strays.
Kosten gift:  € 235,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG