T O T O   I I
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix (vermoedelijk Yorkshire Terrir)
Leeftijd
± 27/12/2013
Schouderhoogte
Kleine hond: 40 cm hoog en 8,6 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/staalblauw, halflange ruwharige vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Groeningen, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
TOTO is een heel blije, vrolijke, pittige snuiter. Hij kwam heel onbevangen en vrolijk binnen en is dat gebleven. Voor deze kerel is het leven een groot feest! Graag wil hij dan ook van alles beleven en hij is er als de kippen bij als er wat te beleven valt.
De tennisbal is zijn favoriete speelgoed. We zijn hem nu aan het leren dat er speelmomenten zijn, en dat hij niet de hele dag met de bal achter ons aan mag lopen of deze op onze schoot mag gooien. En dat begrijpt hij heel goed, want hij is een slim hondje. TOTO is erg baasgericht en leergierig. Het zou ontzettend leuk zijn om met TOTO naar training te gaan; agility zou hij ook fantastisch vinden. TOTO is al mee naar het bos geweest en hij ging zo de auto in. Hij werd niet wagenziek. In het bos kan hij al loslopen, want hij houdt je heel goed in de gaten en als je je verstopt achter een boom heeft hij je zo gevonden. Voor iets lekkers komt hij zeker. Erg leuk om samen te doen. Aan de riem kan hij nog wat trekken, maar met een speciaal tuig gaat dat beter.
TOTO is zindelijk mits hij op tijd wordt uitgelaten. Hij slaapt nu nog in de bench maar protesteert dan wel. In het begin heeft hij het kussen gesloopt, maar dat lijkt nu verleden tijd. Het was puur protest, want hij heeft verder nog niets gesloopt of proberen te slopen. TOTO zal - als hij zijn zin wil hebben - even blaffen, maar dat gedrag wordt genegeerd en dat helpt. Hij is op zich geen blaffer, alleen als hij iets wil.
TOTO is een heel vriendelijk met alle honden groot en klein.
Kinderen vindt hij geweldig, en voor een heerlijke kriebelsessie en knuffel gaat hij uitgebreid liggen. Hij is echt je maatje en speelkameraadje.
TOTO heeft zeker een consequente baas nodig met duidelijke regels, en dan is hij een fantastische hond. Met zijn vrolijke energie is wat uitdaging wel van belang, anders zou hij vervelend worden en streken uit kunnen gaan halen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van TOTO in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
TOTO is een hond die in een druk gezin met kinderen past, maar ook bij iemand die een maatje zoekt en lekker met hem op pad gaat. TOTO kan wel wat uitdaging gebruiken, i.v.m. met zijn vrolijke energie. TOTO heeft een consequente baas nodig.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. TOTO is nog niet met katten getest.
Bijzonderheden TOTO en BETTY, die ook naar Nederland kwam, hadden een thuis. Door een scheiding is hun leven drastisch veranderd.
Gelukkig zijn beide hondjes nu in Nederland en zullen we voor hen nieuwe baasjes gaan zoeken.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG