T R I Q U I
contactpersoon
voor meer info:
marc.bogaerts1210@telenet.be
+32  (0)495-698372

  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Collie
Leeftijd
± 01/08/2010
Schouderhoogte
Middelmaat: 46 cm hoog en 19 kg.
Uiterlijk
Tricolor, (half)langharig.
Herkomst
Spanje, Mieres (Asturias)

S.O.S. Strays helpt al een aantal jaren het asiel van Mieres, toen beheerd door de vereniging El Trasgu. Deze heeft beslist om zich terug te trekken uit het asiel, dat nu sinds maart 2017 beheerd wordt door de Vereniging Alma Asturias Animals. Gelegen in een wat armer deel van Asturias, een streek waar nog weinig respect wordt getoond naar huisdieren, en waar veel honden achtergelaten worden in de natuur.
Een paar moedige meiden, met de hulp van enkele vrijwilligers, hebben een overvol koud en vochtig asiel ‘geërfd’, met meer dan 100 honden en dagelijks nog honden die aangeboden of gevonden worden. Veel van de aanwezige honden zijn groot, mastins, mixen ervan, grote jachthonden of pittbullmixen. Alhoewel Alma Asturias veel energie stopt in adoptieprogramma’s en zeer accurate informatie biedt over elke hond individueel, is het in Spanje niet makkelijk om een thuis te vinden voor al die honden.
Verblijfplaats
Borgerhout (België, bij Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
TRIQUI is een echt knuffelbeertje; ze zou het liefst helemaal in je kruipen en je bedelven onder kusjes. Met de andere honden van het opvanggezin heeft ze hoegenaamd geen probleem en ook op de hondenspeelwei komt ze met allen overeen. Alleen als er druk gespeeld wordt door grote honden zou ze het liefst van de wei willen ontsnappen (ze probeert dan onder de poort door te kruipen).
TRIQUI is in huis verder heel rustig; blaft niet en is ook al volledig zindelijk. Ze gaat door het hondenluik de tuin in om haar behoeften te doen. ‘s Nachts slaapt TRIQUI vrij in de kamer; haar favoriete plekje is onderaan de trap of op één van de treden.
TRIQUI wandelt redelijk aan de riem, ze trekt nog wel een beetje en zwalpt wat van links naar rechts, maar dit gaat elke dag al wat beter. Op een veilige plek (hondenspeelweide) kan ze loslopen; ze komt dan dadelijk als je haar met een enthousiaste stem roept.
TRIQUI kan zonder problemen enkele uren alleen thuis blijven (in het opvanggezin wel samen met de andere honden), ze sloopt, blaft of huilt niet.

Klik hier om een filmpje te bekijken van TRIQUI in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor TRIQUI zoeken we een rustig thuis, waar ze niet te veel alleen moet blijven. Een andere hond kan aanwezig zijn maar is geen noodzaak. Omdat TRIQUI momenteel nog wat ontsnappingsdrang vertoont, is een goed omheinde tuin een noodzaak.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

Triqui en zes andere honden werden gered van een broodfokker waar ze haar hele leven nest na nest moest produceren. Gelukkig hebben onze vrienden van ALMA Asturias haar gered en kwam zij begin december naar België voor een toekomst als huishond.
Kosten: € 140,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG