T U N D R A   I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/12/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 33 cm hoog en ca. 10 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig. TUNDRA heeft een halve staart.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Breda, in een opvanggezin met een andere hond en een vogel.
Karakter TUNDRA is een charmant, makkelijk, lief, slim en nieuwsgierig hondje. Ze is enorm dol op knuffelen en aandacht en kruipt het liefste in je.
TUNDRA is af en toe nog wat onzeker. Vreemde mensen, sommige mannen of onbekende dingen kan ze wat spannend vinden maar al snel wint haar nieuwsgierigheid het en gaat ze op onderzoek uit. Sinds haar aankomst in het opvanggezin gaat het al steeds iets beter.
Met uitlaten is ze alert op haar omgeving. Er wordt druk gesnuffeld. Ze loopt al netjes mee aan de riem en is volledig zindelijk. Tegen vreemde honden die zij tegenkomt, is zij zeer sociaal. Ze vindt het heerlijk om buiten te zijn en te spelen. Ze dartelt blij rond en vindt het bijvoorbeeld leuk om stokjes uit het water op te vissen.
TUNDRA kan al even alleen thuis blijven en verblijft dan in de bench. 's Nachts slaapt zij keurig door.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
TUNDRA past bij mensen die haar in alle rust verder willen begeleiden en het leuk vinden om nog wat puntjes op de i te zetten in haar opvoeding. TUNDRA kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. TUNDRA gedroeg zich keurig tijdens de kattentest.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden TUNDRA werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Van haar voorgeschiedenis is helaas niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG